אובונטו וממשק גרפי

• פותח הנושא et28
  • פורסם בתאריך

et28

New member
אובונטו וממשק גרפי

יש לי אובונטו 17.4 ומה שמעצבן אותי בו שהרבה דברים צריכים להיות דרך הטרמינל. לצורך הדוגמא, אם אני רוצה ליצור קיצור דרך בשולחן העבודה, אז הבנתי שצריך בטרמינל להקיש את הפקודות, במקום כמו במערכת הפעלה חלונות שפשוט מעבירים את התיקיה/קובץ....

עכשיו, יכול להיות שאני פשוט לא יודע איך עושים את הדבריםוכן יש אפשרות להעביר לקיצור דרך, ואז אני אשמח אם ימליצו לי פה על ספר טוב (אני לא צריך ידע מקצועי, סה"כ שימושים בסיסיים, אז עדיף בעברית) או לחילופין יש דרך להפוך את האובונטו לדומה יותר לחלונות ואז אשמח אם תעדכנו אותי מה הדרך. כמובן שהאופציה השלישית היא לחזור לישן והטוב, WINDOWS, אבל אני מעוניין באתגר ללמוד משהו חדש....

תודה מראש לכל העונים!

BravoMan

Active member
עדיין לא שדרגתי ל-17.4, אבל למיטב ידיעתי הוא עדיין משתמש

ב-Unity.
&nbsp
אתה רוצה לעשות קיצור דרך להפעלת אפליקציה, או לקובץ \ תיקייה?
&nbsp
אם עבור אפליקציה, פשוט פתח את מסך חיפוש היישומים (אייקון Ubuntu למעלה בסרגל צד), מצא את היישום הרצוי, וגרור אותו לשולחן העבודה.
&nbsp
אם זה קובץ, זה טיפה שונה מ-Windows:
לחיצה ימנית על הקובץ \ תיקייה בסייר קבצים, תבחר Make Link (לא בטוח איך תרגמו את זה לעברית), ואז גרור או גזור והדבק את הקיצור שנוצר לאן שאתה רוצה, כולל שולחן עבודה.
&nbsp
אני לא מכיר ספר טוב ברמת ה-user להמליץ לך, אבל אם תרשום אלו עוד דברים לא הצלחת לעשות דרך הממשק הגרפי, אפשר יהיה להכווין אותך.
&nbsp
בנוסף, אתה תמיד יכול להתקין את שולחן העבודה KDE, או להתקין לגמרי מערכת Kubuntu, שהיא סביבה שלפי המראה שלה הרבה יותר קרובה ל-WIndows 7 מאשר שולחן העבודה ברירת מחדל של Ubuntu.
&nbsp
מה שכן:
אם אתה מחפש אתגר, תלמד להשתמש במסוף. זה מאתגר, וגם שימושי, כי אם לומדים להשתמש בו באמת, אפשר לעשות דברים שגם ב-Windows אי אפשר לעשות בלי Power Shell אם בכלל.
&nbsp
אם אתה מחפש את מה שאתה רגיל אליו ולכן נוח לך - לך עם מה שאתה רגיל אליו.

et28

New member
התשובה שלך אכן עזרה לי

הורדתי KUBUNTU, היא הרבה יותר קלה. זו גם הסיבה שלקח לי זמן להגיב לך, כי ניסיתי אותה והיא הרבה יותר אינטואיטיבית בגלל שהיא קרובה יותר למחשבה של חלונות...

למעלה