אובונטו קורס בלי הפסקה

• פותח הנושא miok
  • פורסם בתאריך

miok

New member
אובונטו קורס בלי הפסקה

התקנתי אובונטו על מחשב חדש והוא קורס בלי הפסקה.
האם זה המצב או שבגלל שאולי הייתה בעיה בהתקנה מתרחשות כל כהקריסות האלה.

למשל פירפוקס קרס לי כמה פעמים ועד כל מני בקשות תמוהות לשלוח מידע על הקריסה .. .
אגב, זו הודעה ראשונה שלי על אובונטו ואני רואה שכל מה שאני כותב נצבע אדום, האם אני צריך להוסיף מילון?!

BravoMan

Active member
לא זה לא "המצב", אבל בלי פרטים אי אפשר להתחיל

לעזור לך.

אם אתה רוצה לפתור את הבעיה, תצטרך לספר לנו כמה דברים:
1. איזה מחשב יש לך? (ספציפית: מעבד, כמות זיכרון, כרטיס מסך).
2. איזו גרסת Ubuntu התקנת, מהיכן קיבלת אותה, ובאיזו שיטה התקנת (התקנה במקביל ל-Windows, התקנה "בתוך" Windows, התקנה של Ubuntu בלבד).
3. אם תוכל, תביא טקסט מדויק של הודעות הקריסה.

לגבי צביעה באדום:
אפשר להתקין מילון, אפשר לבטל בדיקת איות.

miok

New member
תגובה

אני אנסה,
קניתי מחשב חדש, להגיד בדיוק את התצורה שלו אני לא יכול כי הוא סגור עכשיו ואין לי את הניירת שלו, אבל עד כמה שאני זוכר מדובר I3 סלרון עם 2 או 4 גיגה זיכרון והארדיסק 500GB (מחשב של כ1000 ש"ח נקנה בwelcom)
אני מניח שמבחינת חומרה לא צריכה להיות בעיה.

קיבלתי דיסק של אובונטו, מדובר בגרסה קודמת, לדעתי הCD לא היה תקין וקיבלתי הערות בהתקנה הראשונית
אח"כ עשיתי עדכון דרך טרמינל (apt-get update) ואז שדרוג (apt-get upgrade) דרך טרמינל.
ככה שאני מניח שיש לי גרסה אחרונה.

לגבי טקסט של הקריסה . .איפה אני מוצא אותו בדיוק?

BravoMan

Active member
בוא ניקח צעד אחורה:

כשאתה אומר "קריסה", מה בעצם קורה?
אתה מקבל הודע כלשהי על המסך?
המערכת מפסיקה להגיב?
נעלמים דברים מהמסך?
המחשב עובר אתחול?

אלא אם נפלת על לוח אם משונה או כרטיס מסך מוזר, החומרה שציינת לא אמורה לעשות בעיות, אבל אם אתה אומר שהיו הודעות שגיאה כבר בשלב התקנה, ייתכן שיש כאן עניין ששדרוג פשוט לא יפתור.

ייתכן גם, שלמרות שמדובר במחשב חדש, אחד (או יותר) מהרכיבים שלו פגום ויש להחליפו.

בתור התחלה, אם יש לך DOK או צורב על מחשב נוסף, תארגן התקנה נקייה של גרסה אחרונה של Ubuntu (זה לא עולה כסף), ונסה להתקין שוב.
http://www.ubuntu.com/download/desktop/thank-you?release=latest&bits=32&distro=desktop&status=zeroc

אם אתה נתקל בהודעות שגיאה בזמן התקנה, נסה לצלם אותן או לרשום במדויק ותביא לכאן.

אחרת, יהיה קשה מאוד לעזור לך...

miok

New member
תגובה:

השגתי CD שעליו אני אצרוב גרסה מעודכנת של אובונטו.

לגבי הקריסות, הבראוזר פשוט נעלם ואז אני מקבל הודעה שהוא קרס ובקשה לשלוח קובץ המתאר את הקריסה ל"משהו"

אני אטפל בזה מחר, יש לי כרגע לשדרג את לינט וגם שם יש כל מני תופעות טבע (-;

miok

New member
אגב, יכול להיות שאובונטו כבר לא בחירה טובה?!

לא עקבתי אחרי ענייני לינוקס בזמן האחרון ואני יודע שלפעמים יש תמורות.

למשל, בעבר היה לי שרת+X על מנדריק 9.2 והוא היה יציב והשתפר מיום ליום ואז התחילו בעיות עם המקורות, הם היו מתחלפים כל הזמן ועם האיחוד ושינוי השם למנדריבה משהו נראה לי שהשתבש.

אולי זה המצב עם אובונטו . .אולי לגרעין המקורי נמאס והתחילו לחפף (-:

אני זוכר שבעבר השאלה הזו עוררה תגובה שכללה עיקום פנים קל ומריבות בין המחנות, אבל איזו הפצה מומלצת היום לעבודה כדשסקטופ .. אם בכלל?!

miok

New member
עוד שאלה

אני מנסה לעשות בוט מהCD אבל אובונטו כל הזמן עולה
אני מפספס משהו ?

עד כמה שאני רואה המערכת מתחילה לעשות בוט מהCD

BravoMan

Active member
לא הבנתי:

המערכת שכבר מותקנת עולה?
אתה בטוח שה-Boot אכן מתחיל מ-CD? עד היכן הוא מגיע ב-CD?

אני רואה כרגע 2 אפשרויות:
1. ה-BIOS (או שזה כבר UEFI?) מוגדר לעלות קודם מהכונן הקשיח, ורק אם אין שם מערכת הפעלה אז לעלות מ-CD.
זו הסיבה שהצלחת להתקין בפעם הראשונה, אבל עכשיו אתה לא מצליח לעלות מ-CD.

2. ה-CD לא נצרב תקין (ביצעת ווידוא לאחר צריבה?)

miok

New member
תגובה

במקור התקנתי עם דיסק שכנראה היה פגום וכל הזמן יש לי קריסות והערות על קריסות וקצרה היריעה .. .

אז צרבתי דיסק עם אובונטו חדש .. והוא לא עולה
צרבתי אותו דרך חלונות 8
פתחתי את קובץ הISO וצרבתי אותו לDVD

אני אבדוק אותו אח"כ על עוד מחשב ..

אגב, מה זה UEFI?

BravoMan

Active member
רגע, רגע, רגע:

מה זה "פתחתי קובץ ISO"???

אתה לא אמור לפתוח את הקובץ.
למרות שהוא מקבל icon של rar תחת Windows (אם WinRar מותקן), זה לא קובץ שאמורים לפתוח.
זה קובץ "תמונה" image של הדיסק, סקטור סקטור, ותוכנת הצריבה אמורה לדעת לצרוב אותו כ-image.

אם פתחת אותו וצרבת את התוכן שלו כקבצים נפרדים הדיסק לא יהיה "בר אתחול" bootable ולא תוכל להשתמש בו להתקנת מערכת הפעלה.

miok

New member
תגובה:

צרבתי את זה בפעם הראשונה, אבל קיבלתי את הקובץ ISO
לא ממש עוזר
אז פרשתי אותו ואת התכולה שפכתי לCD

כפי שכתבתי, כבר הרבה זמן שלא יצא לי להתעסק עם ביוסים והתקנות וכנראה שחוסר התחזוקה הזו מבחינתי, נותנת אותתיה (-;

BravoMan

Active member
אז כאן הבעיה:

שתי השיטות לא נכונות.

אם תספר באיזו תוכנת צריבה אתה משתמש, אולי מישהו שמכיר אותה יסביר לך היכן מסתתרת האופציה לצרוב image כהלכה.

אישית לא נגעתי ב-Windows כבר שנים, ואת 8 בכלל ראיתי רק עצל חברים, אז אין לי כ"כ מושג מה הולך שם מבחינת צריבה.

לחלופין, אם יש לך Disk On Key או כונן חיצוני, תוכל לחסוך בצריבות וליצור עליו התקנה (בלי לפרמט אפילו) בעזרת אחת מהתוכנות החינמיות האלו:
http://unetbootin.sourceforge.net
http://www.pendrivelinux.com

miok

New member
ניסיתי עם דיסקאוןקי

אולי יש לי איזו בעיה בדיסק הזה ולכן נוצרה לי תקלה .. אולי אני אנסה שוב, אני לא יודע, כרגע אני מנסה להבין איך אני מפרמט חזרה את ההארדיסק

BravoMan

Active member
אתה לא באמת צריך לפרמט אותו, אלא אם אתה

הולך למסור אותו למישהו.

כל התקנה של מערכת הפעלה (אפילו Windows) יודעת לבצע את הפרמוט במהלך התקנה, כך שאין שום צורך לעשות את זה בצעד נפרד.

יש לא מעט דיסקים של תחזוקה, אפילו אחד מבוסס Windows (אם כי טכנית זו תוכנה פרוצה), אבל היות ועוד לא למדת איך צורבים ISO כמו שצריך הם לא יעזרו לך, ולא ניתן לפרמט את הכונן מתוך מערכת שרצה ממנו (גם לא בלינוקס).

miok

New member
תגובה:

אז מה שאתם בעצם אומרים שהדיסק לא צרוב כמו שצריך ולכן לא מבצע בוט
ומאחר ועל הדיסקאוןקי היחידי שיש לי הקלטתי את ההופעה של כוורת, הלך עלי !
(-:

BravoMan

Active member
תראה, אם אתה רוצה להריץ משהו מ-CD או DVD

בלי לעלות את מערכת ההפעלה שיש על המחשב עצמו, אותו CD או DVD צריך להיות "bootable".

זה לא מצריך פעולה מיוחדת מצדך: כל Iso של כלים לטיפול בדיסק ושל התקנת מערכת הפעלה כבר מוכן לזה, וכל תוכנת צריבה שמכבדת את עצמה צריכה להציג אופציה לצרוב קובץ iso בתור image - כלומר, תוכנת הצריבה צריכה לדעת איך לפתוח ולפרוס את הקובץ הזה על הדיסק, ואתה לא אמור להתעסק איתו ישירות.

לדעתי, כדאי שתפנה לפורום Windows או תמיכה טכנית (יש כאלה כאן בתפוז) ותשאל איך צורבים image עם מה שיש ב-Windows 8 (אולי באמת אי אפשר וצריך תוכנה אחרת, למשל Nero, לא יפתיע אותי אם מערכת ההפעלה הזו דפוקה
)

לגבי DOK - תלוי אם נשאר לך עליו מקום פנוי וכמה.
לרוב, תוכנות שמתקינות את ה-ISO על DOK יודעות לעשות זאת בלי למחוק את התוכן הקיים, אבל רק בתנאי שנשאר מספיק מקום פנוי.

BravoMan

Active member
תלוי למי ולמה:

Ubuntu היא לא הפצה קהילתית, יש מאחוריה חברה מסחרית עם חזון מאוד מסוים שמתעקשת לעשות דברים בדרך שלה גם כשהקהילה לא מסכימה בקולי קולות.

מישהו שם החליט שצריך ממשק מאוד מסוים, אז קיבלנו את Unity.

הרבה אנשים טכניים (כולל אותי) בכו בגללו, אבל מניסיוני עם כמה משתמשי Ubuntu מאוד לא טכנולוגיים, אפילו טכנופוביים, הוא ממשק מופשט מעולה.

היה גם לא מעט בלגן כשהוסיפו חיפוש ב-Amazone למקום לא נכון בצורה לא טובה מה שפגע בפרטיות המשתמשים.

וכמובן שיש להפצה הזו מחלות ילדות - ולמרות שיוצאת גרסה חדשה כל 6 חודשים, לוקח בין חודש ל-3 עד שהגרסה האחרונה מתייצבת.

ועדיין, זו אחת ההפצות עם התמיכה הכי רחבה לתוכנות ודרייברים, כי יש לה הסכמים לכלול דברים קנייניים רבים (לטוב ולרע) ישירות במאגרים שלה, ובגלל שהיא מאוד נפוצה, גם יצרני תוכנות סגורות שטורחים לתמוך בלינוקס (ואין רבים כאלה) תומכים בה, מה שלא בהכרח נכון עבור הפצות אחרות.

אגב, גרסת ברירת מחדל שלה, Ubuntu עצמה, צברה קצת משקל, כך שאם אתה מחפש ניצול מרבי של חומרה לא הכי חזקה (אם כי לא נשמע שהמחשב שלך יותר מידי חלש), אולי כדאי לשקול נגזרות קלות יותר (שעדיין זוכות לתמיכה רשמית ברמה מסוימת) כגון Xubuntu (נגזרת מבוססת שולחן עבודה Xfce).

miok

New member
תגובה

כלומר אתה אומר שבעצם אובונטו היא בחירה טובה?

כלומר אם משווים אותו למנדריבה, רדהט וכו .. .

BravoMan

Active member
RedHat הצהירו כבר מזמן ששולחן עבודה לא

מעניין אותם, והם מתרכזים בשרתים.

לגבי Mandroiva אין לי הכרות ספציפית איתה.

מה שאני אומר הוא, ש-Ubuntu מספקת היטב את הצרכים שלי, וגם של כמה אנשים ברמות שונות של בקיעות במחשבים שאני מכיר, לכן אני ממליץ עליה.

יש לה מגרעות פה ושם (שוב זה תלוי באופן השימוש - מה שמפריע לי כמתכנת, לא בהכרח מפריע למי שמעוניין רק בגלישה ומיילים), אבל אפשר לפתור אותם בלי להחליף לגמרי הפצה.

אל תשכח שבסופו של יום לינוקס הוא לינוקס הוא לינוקס, וניתן לשנות ולקנפג כל דבר שלא מרוצים ממנו.

הפצות כמו Ubuntu או Mandriva הן בסה"כ אוספים של תוכנות והגדרות ברירת מחדל שונות.

בכל אופן, שתי המערכות יודעות לרוץ כ-LiveCD (כלומר ישירות מהדיסק וזיכרון RAM בלי צורך בהתקנה), לכן אתה יכול לנסות ולראות לפני שאתה נכנס שוב לתהליך ההתקנה.

רק קח בחשבון שצורת ריצה זו תהיה אטית יותר מהתקנה רגילה, אבל לפחות תדע אם יש בעיות.

miok

New member
תגובה

ההבדל בין הגרסה הישנה שלי לחדשה (כן, גם לא שנם יש גרסאות:) שהגרסה החדשה מתעסקת יותר בעבודה מאשר בבדיקת גבולות של מערכת הפעלה כזו אחרת.

אני יודע שההבדל בין ההפצות נוגע לתפירה של מה שקיים בשוק הקוד הפתוח + שימוש בכל מני תוכנות פרטיות שנעשות לשימוש אישי.

העניין הוא איכות התפירה, יש כאלה שאצלם התפירה הדוקה יותר ובגים מטופלים היטב ויש כאלה שהבאגים כל כך וותיקים שמתיחסים אליהם במדריכים רישמיים (האמת שאת השורה הזו סתם המצאתי, אבל זה בהחלט יכול להיות:)

לכן, אני אמשיך עם אובונטו ולא אתחיל לבדוק עוד הפצות .. מה שכן, הייתי ששמח לדעת אם יש סקירות לינוקס שמתיחסות למשתמש שאני אקרא לו "עסקי" כלומר אחד שצריך את שהדסקטופ יתפקד בארגון שצריך בעיקר אופיס, יומן ומיילים

למעלה