אובונטו - 32 או 64 סיביות?

bardy

New member
אובונטו - 32 או 64 סיביות?

שלום
אני מתקין מחדש מחשב, עם מעבד Pentium D 2.8GHz ו-5GB זיכרון, ומתלבט איזו גרסה של אובונטו להתקין. בעיקרון מומלץ 64 סיביות בגלל ביצועים, אבל זה עלול לגרום לבעיות תאימות עם תוכנות ישנות (אני משתמש ב-WINE, ובתוכנות מה-REPOSITORY הרשמי של אובונטו. כרגע לא עולה בדעתי תוכנה ממקור אחר שאני משתמש בה). 32 סיביות תואם יותר, אבל כתוב שהוא לא תומך בלמעלה מ-3GB זיכרון ואני רוצה לנצל את כל הזיכרון שיש במחשב.

ראיתי כאן:
http://howtoubuntu.org/how-to-decide-if-you-should-use-32bit-or-64bit-ubuntu#.UoC1ifn0zGA

שיש איזו גרסת PEA של 32 סיביות, אבל אני לא רואה אותה ל-13.10. האפשרויות הן 32 או 64 בלבד.

אז מה אתם אומרים? איזו גרסה להתקין?

תודה ויום טוב

bardy

New member
עדכון

הורדתי את ההתקנות של 32 ושל 64, והפעלתי LIVECD של שניהם. בשני המקרים, אובונטו זיהה רק 3.2GB למרות שיש 5.

עכשיו אני באמת לא יודע מה לעשות. רעיונות?

BravoMan

Active member
כמה דברים:

א) אישית לא נתקלתי בתוכנה שלא עובדת על 64 bit, במיוחד לאור העובדה שניתן להתקין ספריות 32 bit ולהריץ גם תוכנות מהסוג הזה במידת הצורך (התקנת הספריות היא דרך המאגרים הרשמיים בצורה רגילה, והרצת תוכנות 32 bit מתבצעת בצורה שקופה לחלוטין, בלי שום פעולה מיוחדת מצד המשתמש).

ב) ב-13.10 גרסת PAE היא גרסת 32 bit הרגילה (זה כלול בפנים).

ג) הבא ננסה להבין את בעיית הזיכרון:
1. היכן אתה רואה ש-Ubuntu מזהה רק 3.2GB?
2. האם בדקת שכל הזיכרון תקין? אם צריך, ניתן להוריד LiveCD של memtest בחינם.
3. האם מערכת קודמת זיהת את כל הזיכרון?
4. אם מותר לי לשאול: איך בכלל הגעת לקונפיגורציה של 5GB?
תאר את סוג הזיכרון, מהירות שעון שלו ותצורת חיבור.

bardy

New member
כמה תשובות

קודם כל, תודה על העזרה. הנה תשובות:

1. אני רואה את זה ב-About (משתמש ב-Gnome Classic). ה-BIOS מדווח על 5GB.
2. הורדתי וצרבתי את ה-LIVECD של MEMTEST. אבל גם הוא מזהה רק 3GB, כבר בהתחלה (עוד לפני הבדיקות). עשיתי מעבר אחד והבדיקה עברה בשלום.
3. המערכת הקודמת היתה WINXP32BIT, כך שבכל מקרה היא לא היתה מזהה יותר מ-3GB.
4. יש לי מודול אחד של 2GB ושלושה של 1GB. כל מיני מודולים שהתגלגלו אל קופסת הזכרונות שלי. הנה הפירוט לפי הסדר שלהם בסלוטים:
1GB - 533MHZ
2GB - 800MHZ
1GB - 533MHZ
1GB - 667MHZ

כל המודולים של קינגסטון, או לפחות ככה כתוב עליהם. כולם בתצורת 8 שבבים בכל צד.

צירפתי תמונה של ארבעת המודולים ושל המידע מה-BIOS. אחרי שצילמתי עדכנתי את ה-BIOS לגרסה 1.61 אבל גם זה לא עזר.

datu

New member
ראשית, לבדוק קודם את תצורת הזיכרון

למה להכניס ראש בריא למיטה חולה

התקנת ארבעה כרטיסי זיכרון (RAM) בלא פחות מ-3 תדרי עבודה שונים. זה לא משהו שמומלץ לעשות, ובמילא המהירות הקובעת בפועל תהיה הנמוכה ביותר - זו כבר לא תהיה המהירות המיטבית.
קרא את המדריך הרשמי של הלוח אם שלך (בסעיף תצורות הRAM האפשריות), ותשנה/תשפר בהתאם לתצורות האפשריות שנתמכות בלוח הספציפי הזה. לא פחות, לא יותר. ברגע שהלוח יזהה כראוי את תצורת הזיכרון שנתמך וגם רצוי על ידך (עוד לפני שמדברים על סוג המערכת הפעלה), אז תוכל לבדוק עם תוכנה כmemtest וכו' (אם אלו כרטיסים משומשים נגיד).
זה מה שאני הייתי עושה, לפני ניסיון לעדכן את רכיב הBIOS שבלוח עצמו (
הרי גם זה לא מומלץ בד"כ
, אא"כ מצויין במפורש ובפירוש שאותו עדכון מטפל בתקלות רכיבי זיכרון כמו שציינת, נניח).
לענ"ד.

bardy

New member
המהירות פחות מעניינת אותי

הכמות יותר. והתקנתי כזה סלט של כרטיסים מהסיבה הפשוטה שזה מה יש, אין לי אחרים.

ו-memtest זיהה 3GB, בדיוק כמו אובונטו. ה-BIOS מדווח על 5GB שזה אכן מה שהתקנתי.

ואת ה-BIOS עדכנתי לגרסה האחרונה, זה לא עזר.

datu

New member
אוקי, לגיטימי ביותר...

בד"כ סלט זה דבר בריא (לא כולל מלח), בחומרה אני בכ"ז חושב שפחות (אפשר גם להשקיע מעט ולחפש זיכרונות משומשים, אבל זו בחירה אישית לפי שיקול וצורך אישיים לגמרי כמובן).
רשמית הלוח של המכונה שלך מצד אחד תומך פיזית ב4GB RAM, מצד שני תומך מקסימום במערכת ויסטה 32 ביט (וגם בסוזה לינוקס כנראה). אז מה הועילו מהנדסי HP בתקנתם
ואולי זו בעצם דוגמה ליתרון מתקדם של לינוקס (או עולם הקוד פתוח בכלל) באפשרויות של אינטרקצית חומרה-תוכנה.
אני יכול גם להגיד מניסיון שניסיתי להתקין XP 64 ביט על מחשב כזה, ולא הבנתי למה אני לא רואה את כל הRAM דרך המערכת. וכמובן שנזכרתי לבדוק ולקרוא את המפרט *אחרי* שהתקנתי את המערכת
, לכן לדעתי RTFM יכול לחסוך הרבה פעמים זמן ומפח נפש (וקללות למהדרין).
לא הצלחתי להתעמק יותר מדי בשירשור בפורום אובונטו שהובא בלינק לעיל, אבל בדיוק היום נתקלתי בלוח אינטל שחומרתית תומך ב4GB עם DDR2 800 MHz, ואילו בתצורת DDR2 667 MHz יתמוך ב8GB RAM (!) וזה כסטנדרד, בלי עדכוני ביוס וכאלה. וזו בדיוק דוגמה לחשיבות של נפח זיכרון על פני מהירותו (ככלל; לפעמים).
תודה על השיתוף והעידכון, גם התנסות של אחרים זו צורת למידה
.

בקשר לבעיות עם מערכת 32 על מעבד 64

יש לי מעבד 64 ובכמה מקרים נתקלתי בבעיות של דרייברים כשהתקנתי מערכת 32.
עיקר הבעיות הם בדרייברים לסאונד ווידאו.
פלאש גם עשה לי בעיות.

bardy

New member
טוב, זו סיבה מספיק טובה

לא להשתמש במערכת 64BIT, בעיקר אם ברמת העיקרון מערכת 32BIT תזהה את אותה כמות הזיכרון (כרגע שתיהן מוגבלות ל-3.2 במחשב שלי).

תודה!

bardy

New member
כן, כבר התחלתי לחשוד

שמדובר בתדר של המודולים. קיויתי שמישהו הצליח אולי להתגבר על זה.

bardy

New member
סוף דבר

רציתי לעדכן אתכם במה שקרה בסופו של דבר. ללוח שלי יש שני זוגות של חריצי זיכרון. מסתבר שכשבזוג תואם משלבים כרטיס במהירות 800 עם כרטיס במהירות נמוכה יותר, ה-800 מתבטל באובונטו ומערכת ההפעלה לא מזהה אותו למרות שה-BIOS כן.
אז עשיתי פשרות, ועכשיו יש למחשב זוג חריצים עם זכרונות 667 ועוד מודול 800 אחד, סה"כ 4GB, אובונטו 32BIT מזהה הכל וכולם שמחים. זה לא 5GB, אבל גם 4 זה בסדר גמור למערכת לינוקס שמיועדת בעיקר לגלישה וטלוויזיה.

תודה לכל מי שענה ועזר

למעלה