אובחנתי לפני כ-7 שנים ומאז לא הופיע אף התקף..

אובחנתי לפני כ-7 שנים ומאז לא הופיע אף התקף..

אני לא מגדירה את עצמי כ"חולה"... בכל אופן, בשבוע האחרון החל לי איזה "הבדל תחושתי" או כמו שנוירולוגים אוהבים לקרוא לזה "החזר עצבי" שונה במקצת בין איזורים מאד מסוים בירך ובצד המפשעה בצד ימין ובצד שמאל. ההבדל כל כך דק, שאני בספק אם נוירולוג, בבדיקות הרגילות, יבחין בו. זה "התפשט" לכיוון הבטן, אבל שוב, "החזר עצבי" לקוי, אבל הליקוי כל כך עדין- שאני לא מוצאת כמעט סיבה לגשת לראות רופא. ההתקפים הקודמים שלי, אלו שבגינם החל תהליך האבחון (שהסתיים בניקור מותני עם תוצאות מוחלטות), היו רובם (מלבד התקף שפגע זמנית בעצב הראיה) התקפים של "חוסר תחושה"- חלקם ממש עדינים, וחלקם ממש קיצוניים (באחרון פשוט לא הרגשתי שום חלק בגוף מהצוואר ומטה, אע"פ שתנועתי לא הוגבלה אפיל לא במעט). אחרי כל התהליך הזה, נותרה לי בכף היד השמאלית איזה תחושתיות מוזרה, שכשהיה לי חם- היא התחזקה, ולעיתים חשתי ממש זרמים וחוסר נוחות במגע. עכשיו אני מרגישה דברים דומים באותו איזור מדובר (הירך השמאלית עד הצד השמאלי של הבטן). האם יתכן שלא מדובר בהתקף, אלא באיזשהו "אזכור" לצלקות שכבר יש מהתקפים קודמים? האם יש טעם ללכת לנוירולוג? האם העובדה שנהייתי טבעונית לאחרונה, ובחצי השנה האחרונה לא צרכתי דגים ומוצריהם כלל יכולה להשפיע על העניין? האם יתכן שמחסור באומגה 3 או בכל רכיב אחר משמנם של דגים יגרום ל"אזכור" כזה של התקף קודם? האם מחסור בשעות שינה יכול לגרום לזה? אימון גופני מוגזם? אוף.... כבר חשבתי שאני בריאה לגמרי
ואיך אני אספר לחבר שלי...

תגובה

איניי מיעץ באופן אישי במסגרת הפורום . מעבר לכך לא ברור לי מה היו בדיוק ההתקפים הקודמים , כך שאיני יכול להתיחס לשאלה לגבי התלונות הנוכחיות . לא ידוע לי קשר בין אומגה 3 לטרשת נפוצה , מלבד העובדה שלא מעט מהמטופלים נוטלים תכשירים שמכילים אותו. רצוי לבדוקרמות B12 וכן הייתי מתיעץ עם הנוירולוג שלך.

למעלה