אובחנתי לפני 4 חודשים באנדומטריוזיס

Liat9891

New member
אובחנתי לפני 4 חודשים באנדומטריוזיס

ורופא הנשים המליץ לקחת גלולות קלייר כדי להוריד את ימי המחזור ואת תופעות הלוואי של האנדו
העניין שהחלפתי את תופעות הלוואי של המחלה (כאבי בטן עזים בזמן ולאחר מחזור , התכווציות וכו') בתופעות לוואי של הגלולות (דימומים, כאבי גב, גודש בחזה, מצבי רוח וכו')
אין פתרון אחר?
אמנם הכאבים פחתו אבל עדיין תופעות הלוואי של הגלולות משפיעות עלי במהלך היום... בעבר הייתי לוקחת גלולות אחרות אבל גם להן היו תופעות לוואי שלא עברו במהלך השנים
ואם אין פתרון אחר - עלי להמשיך לקחת גלולות במשך חיי? (עד שאכנס להיריון)
בנוסף אני לא יכולה לעשות ניתוח כיוון שהציסטות שלי לא גדולות מספיק (4.5 ס"מ ולא 5) והרופא גם אמר שלא בטוח שזה יעזור כי ציסטות חוזרות בגלל האנדו
בקיצור מה עושים???
אגב, יש פתרון לכאבים במהלך ולאחר קיום יחסים?
תודה!

שמיץ1

New member
האם התייעצת עם מומחה לאנדומטריוזיס?

אם טרם עשית זאת, אני ממליצה לך לפנות לאחד ממרכזי האנדו' שמפורסמים באתר אנד"י. מרבית רופאי הנשים אינם בעלי נסיון בטיפול במחלה.
לגבי הניתוח הלפרוסקופי - המטרה שלו הוא לא רק ניקוי של ציסטות אלא זיהוי וכריתת/צריבת נגעים של אנדומטריוזיס באגן או על איברים סמוכים. לא את כל הנגעים ניתן לאבחן בבדיקה פיזית או בבדיקת הדמיה. למעשה, רובם מזוהים רק במהלך הניתוח ואבחנה סופית מתקבלת רק לאחר בדיקה פתולוגית של הנגעים שנכרתו.
לגבי הגלולות - יש סוגים שונים של גלולות שמשפיעות אחרת על כל אישה (למשל גלולות פרוגסטרון בלבד). מלבד הגלולות יש גם סוגים שונים של טיפולים הורמונליים באנדו'.

Liat9891

New member
תשובה נוספת

תודה רבה אכנס לאתר!
הרופא שלי אינו מומחה לאנדו אך הוא זה שעלה עליה
מסתבר שיש יותר מודעות לעניין מפעם שזה מה שמשמח

לואי84

New member
ברוכה הבאה

האם רופא הנשים שהמליץ לך הוא מומחה לאנדו'? לפי מה שקראתי על גלולות קלייר אלו גלולות שלא ניתן לקחת אותן ברצף. כשיש אנדומטריוזיס, מומלץ בדר"כ לקחת ברצף כדי למנוע לחלוטין את קבלת המחזור ולא רק לקצר את ימי המחזור. כל מחזור שמקבלים עלול להחמיר את המצב. בכל מקרה, תופעות לוואי של גלולות יכולות להופיע עד 3 חודשים בערך ואח"כ הגוף אמור להתרגל. אם לא, מומלץ להתייעץ עם הרופא שיתן גלולות אחרות.
אם את לא נמצאת במעקב ע"י רופא מומחה לאנדו', אני מאד ממליצה להיות ולהתייעץ איתו. אני אובחנתי בערך בזמן שלך עם ציסטה בגודל כ-4.5 ס"מ ואחרי מספר חודשים של לקיחה *רצופה* של גלולות בינתיים היא ירדה ל-3.5.
לצערי, הטיפול היחידי לאנדו הוא לקיחת הורמונים למניעת הוסת. ניתוח עושים בדר"כ או על מנת לנסות לשפר איכות חיים למי שסובלת מכאבים כרונים או על מנת להפריד הדבקויות בין איברים ולהגדיל סיכויים לכניסה להריון.

בהצלחה.

Liat9891

New member
תשובה

רופא הנשים שלי לא מומחה לאנדו, הוא המליץ על קלייר כיוון שהן עוזרות לכאבי מחזור אני לוקחת אותן ברצף כרגע אך לא הופסק לחלוטין אלא הופחתו הימים. (אולי בשלב מאוחר יותר גם יופסק) אני מעדיפה שלא להעלים את המחזור לחלוטין כדי לא ליצור יותר חוסר פיריון ממה שהאנדו עושה.
בשביל הכאבים עשיתי דיקור וטיפול בעלוקות מה שעזר והרגיע קצת אך שוב, לא מעביר לחלוטין
השאיפה היא להפסיק גם עם נטילת הגלולות אך כמו שאת אומרת והרופא שלי אמר גם, זהו הטיפול היחידי שיכול לעזור ללא ניתוח.
אולי אלך לשמוע חוות דעת של מומחה בנושא ותודה רבה בכל זאת!

שמיץ1

New member
אל-וסת

אל-וסת כתוצאה מנטילת גלולות ברצף לא פוגעת בפריון. נהפוך הוא... כיוון שאת ממשיכה לקבל מחזור את פותחת צוהר עבור האנדו' לפגוע בפריון שלך. כל מחזור הוא פוטנציאל עבור האנדו' להמשיך לגדול ולהתפשט.
רשמת שאולי תלכי לשמוע חוות דעת של מומחה. האולי הזה בעייתי :) גם אם הגיניקולוג שלך זיהה אנדו' (וכל הכבוד לו על כך) זה לא אומר שהוא מכיר את כל הטיפולים שקיימים כיום עבורו, וזה גם לא אומר בקיא בפרוטוקולים לשימור פוריות בנשים עם אנדו'.
גשי לאחד המומחים וקבלי את המלצותיהם. יש גלולות שפחות מתאימות לנשים עם אנדו' (למשל כאלה שמכילות ריכוזים גבוהים יחסית של אסטרוגן). המטרה היא היעדר מוחלט של ביוצים ווסתות, אחרת את רק מטפלת סימפטומטית בכאב (כמו שעשית גם בטיפולים האלטרנטיביים). הטיפול בכאב בטח שלא מגן על הפריון שממנו את מודאגת.

חשוב גם לציין שבאנדו' אין קורלציה טובה בין חומרת התסמינים לחומרת הממצאים. זאת אומרת שיכולה להיות מחלה קלה שמתבטאת בסימפטומים קיצוניים, ולעומתה - מחלה קשה מאוד שמתבטאת בסימפטומים מתונים יחסית. אין מנוס מלהיבדק ע"י רופא שמומחה בטיפול במחלה.

רק בריאות.

לואי84

New member

liats80

New member
לא צריך להיות ספק

כדאי לפנות לרופא מומחה.
הוא יוכל לומר לך מה האופציות הנכונות לך.
בגדול יש שלושה כיוונים: גלולות, ניתוח, או הריון... כולם פתרונות זמניים.
כולם יכולים גם לעזור לכאבים (גם אלו במהלך ואחרי קיום יחסים).
אבל - לאחת מתאים יותר ניתוח ולשנייה גלולות. ויש גלולות מסוגים שונים כמובן.
רופא מומחה ידע לומר לך מה מתאים לך באופן ספציפי. הוא יוכל לבדוק אותך ולתת לך הערכה של מצבך שסביר שתהיה מדוייקת יותר מסזו שקיבלת מרופא הנשים שלך.
תרגישי טוב!
ליאת.

Endo Girl

New member
תופעות לוואי

היי. אני לקחתי גלולות 3 חודשים ברציפות, וממש לא "נהנתי"- היו המון התפרצויות עצבים או בכי לא מוסבר, וגם בחילות וחולשה גדולה. לפני חודש וחצי קיבלתי לוקרין ומאז היה מחזור שפשוט הגיע. לא האמנתי אבל כלום לא כאב, ולא היו שום תופעות. אני יודעת שחלק מהנשים חוות גלי חום כשהן לוקחות את הזריקה. בכל מקרה, אני ממליצה לך לברר עליה או על סוג אחר של גלולות במינון הורמונלי נמוך יותר.
תרגישי טוב :)

גולי7613

New member
יש עוד פתרון שיכול להתאים לך

אם את לא מתכננת הריון בקרוב - התקן מירנה. ההתקן משחרר פרוגסטרון ולדברי רופא הנשים שלי זה יותר יעיל מגלולות ברצף, מה גם שבצורה זו ההורמון לא נכנס למערכת הדם.
בכל מקרה ממליצה כמו יתר הבנות לפנות לרופא/מרפאה שמתמחה בטיפול באנדו.

Liat9891

New member
תודה רבה לכולן על התשובות !

אלך למומחה ואנצל את הידע שהבאתן תודה רבה :)

Liat9891

New member
אגב, מישהי מכירה בית חולים שעובד עם הכללית?

באזור המרכז

גולי7613

New member
כן - בית חולים מאיר בכ"ס

ויש לך שם את המחלקה של ד"ר שטיינמן שמטפלת באנדומטריוזיס.

למעלה