אובן קובן- לשניה הייתי ביפן ואז לא

taloosh123

New member
אובן קובן- לשניה הייתי ביפן ואז לא

אחרי שהסתדרנו עם ביביסיטר אחרי חודשים של שממון, ולמרות שהדיעות בביקורות חלוקות-
אחרי ביקור לפני שנים ביפן הרגשתי צורך לעוד טעימה משם....בעיקר בגלל שלא רצינו שוב ללכת על מקום של סושי בחרנו את אובן קובן.
נכנסנו למסעדה ארוכה עם מנורות ניר יפניות וכסאות קש (בסגנון שיותר הולם את הבית התאילנדי מאשר את האוירה ביפן) , חלק מהמנות שרציתי כלל לא הופיעו בתפריט הערב (האקונומיה למשל)
הזמנו 2 קנקני סאקה חם ועברנו לתפריט: הזמנו לראשונות את מנת האגדשי טופו (שזהה לזו שבאונמי-מסעדת האם) וכדורי תמנון בבלילה שצופו במיונז ושבבי בוניטו וטעם מעושן חזק- שלשניה זרקו אותי ליפן (!) והיו השיא של הערב.
לעיקריות הזמנו מרק ראמן עם בשר לבן שהיה עמוס בחלב קוקוס ושום ועיקרית של אנטריקוט עם אורז וחביתה מעל שהיה מאד מתוק ולא הזכיר טעמים יפנים בכלל...
סיימנו בלי קינוח ובסה"כ במסקנה שמסעדת האם עדיפה (אונמי) ושעוד לא מצאנו מסעדה שמגישה טעמי רחוב יפנים אמיתיים....
 
יש בה הבדלים של ממש בין המנות

השבוע הייתי באובן קובן פעמיים - כי מאז שהייתי ביפן אני מעדיפה אוכל יפני על פני כל דבר - ואכלתי ראמן פירות ים, ראמן עוף וגם שלחתי מקלותי לכל המנות האחרות בשולחן. הראמנים היו טובים ואכן היו כמו ביפן. נכון יותר לומר, כמו סגנון מסויים של ראמן יפני. המנות האחרות היו טעימות, אבל כמו שכתבת, לא היו מאוד 'יפניים'.
מה שכן, את כדורי התמנון לא ניסיתי מכיוון שהם זכורים לי כממש לא טעימים באיזה שוק ביפן. נורא יפה לראות איך מכינים אותם, ושטף המקומיים שקנה ובלע אותם חמים היה מפתה, אבל לא היו טעימים לי. כנראה שאני צריכה לנסות את אלו התל אביביים.
&nbsp
חבל שהאיכות לא אחידה, שכן אלו לא מנות מסובכות. וגם העיצוב, כמו שציינת, לא מגובש.
 
למעלה