אובן קובן- סמטת אוכל רחוב יפני ברחוב הארבעה

אובן קובן- סמטת אוכל רחוב יפני ברחוב הארבעה

הביקורת המלאה מפורסמת גם אצלי בבלוג

כבר לפני הרבה שנים גיליתי שאני בן אדם של שוליים וקיצוניות, אני מעדיף תמיד משהו מטלטל ומרחיב גבולות על פני משהו שהוא נחמד, חביב או שיגרתי. אני מאמין שבשוליים תמיד ההתרחשות יותר מעניינת ושזה המקום לצאת לחקור.
זה יכול להיות במוסיקה, באנשים, ספרים, אומנות וגם באוכל- אני תמיד אוהב מעדיף גבינות עזות טעמים מסריחות וחריפות, בירות מרירות ומיוחדות שמפעילות את כל החושים, מסעדות שמעיזות לנסות שילובים חדשים ולא עוד מסעדה שחוזרת על אותו תפריט משוכפל.
בשנים האחרונות אנחנו מדברים הרבה על פריחת המטבח האסיייתי בארץ, יש התעוררות ומקומות נפתחים על ימין ועל שמאל שמתיימרים לספק מטבח אסייתי "אמיתי" אבל רובם המוחלט מציע את אותו תפריט משוכפל שמותאם לחך הישראלי ולא מעז מספיק, הפעם יצאתי לחקור מקום חדש שאולי מנסה לצאת מהמסגרת ואולי לא להיות מיינסטרים אסייתי.
אובן קובן טוענת שהיא סמטה בטוקיו שמייצגת אוכל רחוב יפני, לי היא נראתה יותר כמו עוד מקום ברחוב הארבעה שמעוצב לא רע, התיישבנו על הבר מול המטבח הפתוח הקטן והצפוף והתחלנו להסתכל על ההמולה מסביב, התפריט מציע כרגיל בלילה של מאכלים שאני לא בטוח שהיו נמצאים באותו הדוכן בשוק אוכל ביפן אבל צריכים לספק את הצרכים של כולם, החלטנו ללכת על כמה מנות ראשונות להתחלק בהם ועיקרית לכל אחד.
מנה ראשונה שקרצה הייתה אוקונומיאקי(48 ₪)- למעשה טורטיה קלויה שעליה סודרו שתי וערב סשימי דקיק של סלמון עם זילופי מיונז יפני, המנה הייתה מאוד יפה למראה, הדג היה טרי וטוב והרעיון של הגשה של סשימי בתחפושת של פיצה חביבה, אבל הטעם היה אנמי מדי, רק ביס שכלל גם חתיכה של צ'לי חריף הצליחה קצת לעניין. לטעמי תיבול קצת יותר חזק ומענים או חיתוך של הסשימי יותר עבה היה יוצר ענין במנה.
מנה נוספת שהוזמנה הייתה סלט אטריות זכוכית (28 ₪) שהיה פשוט ומרענן, שילוב טעמים נחמד של חמוץ, מתוק וחריף. נישנוש נחמד ולא מחייב שרק עשבי התיבול ששולבו בו הפריעו והשתלטו על הטעם, הכוסברה לא החמיאה לטעמים העדינים של הסלט.
המנה הטובה ביותר והמיוחדת הייתה טאקויאקי (26 ₪) כדוריי פנקייק שנעשו מולנו במחבת מיוחדת שממולאים בתמנון, קיבלנו מנה שנראית נהדר, רותחת ופריכה מבחוץ, מתקתקה ורכה בפנים, התמנון היה מורגש ומטופל בצורה מוצלחת, אפשר להגדיר את זה כפלאפל תמנון יפני, מנה טעימה ונהדרת שהיא כנראה מנת הדגל של המקום, יכולתי לדמיין שוק אוכל ביפן שמגיש קונוס עם הכדורים הלוהטים הללו ביחד עם כמה רטבים בצד.
בהמתנה למנות העיקריות קיבלנו על חשבון הבית מנה שהתלבטנו עם להזמין, טורי קרא-אגה, נאגטס עוף יפניים שהיו למעשה עוף בטמפורה פיקנטית, מנה חביבה וטעימה עם מתבל מלא טעם. זאת הייתה מנה חביבה וטעימה כמו כול דבר בטיגון עמוק אבל לטעמי לא מספיק מיוחדת ומרגשת ולא הייתי מזמין אותה בתשלום.
מנות עיקריות, המנות מגיעות בגדול בינוני + אבל הן נדיבות מספיק ומשביעות ופה המקום לציין לטובה את התמחור ההגיוני של התפריט בכלל, אחרי התלבטות קצרה הזמנו פעמיים רופונגי יאקי אודון (58 ₪) וקיבלנו קערה מלאה באטריות אודון עבות ונגיסות משכשכות ברוטב סויה מתקתק שכיסה יפה את האטריות, נתחי שייטל בכמות סבירה שהיו עשויים בדיוק וברוקולי שיהיה קצת ירוק. מנה טובה וטעימה שהייתה מה שאני מצפה ממנת רחוב שצריכה להשביע.
מנה נוספת הייתה יאקיניקו טוריג'יו (48 ₪) נתחי פרגית מוקפצים שהוגשו בקופסת עץ עם אורז וביצת עין , מנה טובה עם טעמים מודגשים שסיפקה פרשנות חביבה נוספת למנת רחוב מהירה.
פה הגיעה הארוחה שלנו לסיומה, מסתבר שהמקום די מבוקש ובגלל שלא הזמנו מראש המקום שלנו על הבר היה מוגבל בזמן לשעה ורבע שהספיק בדיוק לארוחה הזו, לקינוח קבלנו על חשבון הבית ארטיק קוקוס קטן שהיה סיום מעולה לארוחה- לא מתוק מדי, קר ומרענן. ביחד עם סיבוב נוסף של סאקי ששתינו בשמחה עם הברמן ששירת אותנו יפה מאוד לאורך הערב.
אז מה היה לנו? 3 אנשים שאכלו 3 מנות ראשונות ו-3 עיקריות ו-3 בירות (ספארו, בירה יפנית חביבה)
מנה אחת על חשבון הבית וקינוח על חשבון הבית, כמה סבבים של סאקי שהתאים יפה לארוחה.
סה"כ 405 ₪- מחיר הוגן לחלוטין ו-VFM גבוה.
אוכל טוב ומבוצע במדויק אבל למעט כדורי התמנון לא חידשה או ריגשה, הייתי כל כך שמח אם הייתה מסעדה שבאמת הייתה מנסה להביא את המטבחים הלא מוכרים, את המנות עזות הטעם והמיוחדות שבשבילם אתה נוסע ומסתובב בשווקים ברחבי העולם.
עד אז קיבלנו עוד מקום חביב במחיר סביר+ שמתחרה עם הרשתות האסייתיות האיכותיות (זוזוברה וג'ירף) כנראה שאני עוד יחזור... ציון הדוקטור 7.5





 

אולה *

New member
ביקרנו שם לפני שבועיים

נכנסנו במקרה ויצאנו מאוד מרוצים.
כדוריי פנקייק היו מצויינים.
טעמנו גם את מנת הספריבס, שהייתה רכה מאוד, אך לטעמי מתוקה מידי.
לקינוח אכלנו שתי אצבעות בצק פריך במילוי קרם דובדבנים, בציפוי שוקולד לבן ותה ירוק - מעדן אמיתי!
&nbsp
ד"א, מתברר שאת מנת הסושי הם מקבלים מאונמי הסמוכה?
הסושי היו מעולים!
 
הפנקייק הוא הלהיט של המקום

וכנראה המנה היחידה שהייתה באמת מיוחדת ויוצאת דופן, הייתי שמח לראות אותה בתור מנת טייק אווי לקחת ולשבת על הדשא בשרונה.
לקינוחים לא נשארנו אבל הם באמת נראו טוב.
המקום שייך לאותם השותפים של אונמי ככה שיש שיתוף פעולה בין כל המסעדות שלהם- אונמי, טפאו ואובן קובן.
 

innocence

New member
בפעם הבאה נסו את הראמן

אני אישית אהבתי את האביסו, אבל בתור אחד שמעיד על עצמו שהוא אוהב מתובל, שווה לקחת את ההוקאידו. אחת ממנות הראמן היותר טובות בארץ.
 
ממש אוהב ראמן והוא באמת נראה טוב

אבל החום הישראלי גרם לי הפעם לוותר עליו, רשמתי לפעמים הבאה
 
אני מה זה רחוק מיפן ומהאוכל היפני

אם כי הדיווח שלך דוקטור קצת דגדג לי לבדוק הכצעקתה?
היפנים ככ שונים מאיתנו, לפחות ממני זה בטוח,
הם דייקנים, ממושמעים , מנומסיים ובקיצור הם הייקים החדשים, הגרמנים קצת התעצלו ושם יש פועלי בניין מטורקיה או מבוסניה, יפן זו גרמניה החדשה מבחינת החריצות והאופי.

הכי קרוב שיצא לי להתקרב מטאפורית ליפן זה בנסיבות כדלקמן:
לפני כמה שנים טובות הייתי בנמל תל אביב ביום קיץ שמשי בצהריי יום שישי באיזו מסיבת ריקודים עם מלא אלכוהול, לאחר שתייה הגונה ממש ביציאה עמד דוכן עם הסאקה שלהם,
זה הוגש בכוסות מיוחדות ואם אני לא טועה נמזג מבקבוק חרסינה, הסאקה ההיא מאז באה לי טוב ממש,
אשמח ללגום סאקה שוב ושוב ו..שוב.

קולנוע:
מזמן מזמן בסינמטק החיפאי צפיתי בסרט יפני שמרקי הראמן כיכבו שם,
בזמנו זה נראה לי הזוי ומופרך, כמו כן בקיץ הישראלי הראמן בטח לא מתאים, אולי בסתיו או בחורף אנסה לטעום היכנשהו ראמן.

ממש ממש מזמן נאלצתי לצאת מאולם הקולנוע שהקרין את "גשם-שחור"סרטו המופתי של רידלי סקוט, יצאתי וחצי תאוותי בידי ומאז ראיתי את הסרט אולי שש פעמים בהזדמנויות שונות.

הסרט הנוסטלגי "סאיונארה" שבו מרלון ברנדו מגלם את מייג'ור גרובר ומתאהב במקומית במהלך מלחמת קוריאה, סרט אדיר שמבוסס על הרומן של גיימס מיצ'נר.
זה הכי קרוב שהגעתי ליפן,
ודוקטור:
לא תמיד היופי והנעים והטעים נמצא בשוליים הסהרוריים או בשולי הדרך, לפעמים בחיים אין כמו דרך-המלך, גם בה יש יופי מסויים, הכי טוב לדעתי זה לזגזג בין האמצא לבין הקיצוני, גם באוכל וגם בכלל.
נהניתי לקרוא את הפוסט
 
כתיבה מעולה כרגיל

אני בשנים האחרונות עובד הרבה עם היפנים ולומד להבין ולהעריך את התרבות שלהם, יש בה המון קשיחות ועדינות בו זמנית והאוכל שלהם הוא גם כזה- טעמים עדינים שמשתלבים עם עוצמה והבנה של חומרי גלם.
לגבי השוליים- אני נע הרבה בין המיינסטרים לשוליים ובודק את הגבולות של הדברים, האמצע נותן קנה מידה- השוליים את השאיפות לעתיד
 

passioneta

New member
זה ממש לא נראה כמו אוקונומיאקי, גם לא פרשנות שלו...

אולי אגיע בשביל הטאקויאקי אבל אני חוששת להתאכזב (ובכל מקרה לא מגישים אותם בקונוס אלא במגשון, לרוב ללא המיונז ממה שזכור לי, (יתרן שמיונז פופולארי יותק באיזור טוקיו, אני לא ודעת) רק רוטב חום ופתיתי דגים.
&nbsp
אוקונומיאקי זה סוג של פנקייק מלוח עם כל טוב בפנים - ירקות (תירס וכרוב הם הנפוצים), פירות ים ובשר, עם רוטב חום (ומיונז) ופתיתי דג למעלה.
אם תכתוב את הניק שלי ואוקונומיאקי בתפוז תמצא מתכון.
 
זה ממש סינית (או יפנית) מה שכתבת פה

אני חייב להגיד שאני לא מומחה בשמות של מאכלים יפנים וקשה לי לפרש אותם בגלל שטרם הגעתי לשם.
אני התאכזבתי מאוקונומיאקי, לא היה מספיק מענין.
לפי מה שהבנתי גם הטאקויאקי הוא לא ממש מסורתי אלא עבר שידרוג, אבל כמו מקום בעולם גם ביפן יש הרבה אזורים וכול מקום עם הפרשנות שלו למאכלים.
 

innocence

New member
הטאקויאקי דווקא די דומה למקור

לפחות לפי מה שהבנתי מחברים שטעמו (גם ביפן לא אהבתי אותו, אז לא טרחתי לטעום בארץ).
 

passioneta

New member
דווקא השתדלתי לא להשתמש במילים זרות


פרט לאלו שאתה השתמשת בהן
 
זאת הייתה בדיחה

חבר טוב מהעבודה עדה רילוקיישן ליפן לפני כמה חודשים וכול יום אני מקבל תמונות של הארוחות עם תיאורים ושמות, אני מנסה לתרגל את היפנית שלי במקרה ואני יגיע לשם ב"טעות"
 

innocence

New member
גם אני תהיתי למה קראו לזה ככה...

אבל בהתחשב בזה שהם שמרו על רוב השמות די נאמנים למקור, סלחתי להם P:
 
למעלה