אובססיה למזון

DoubleInfinity

New member
אובססיה למזון

שלום

החתול שלי בן 13. מאז ומתמיד הוא היה קצת מעצבן - יילל המון והציק...
אבל בשנה האחרונה הוא פיתח אובססיה נוראית לאוכל רטוב. (ייללות בלתי פוסקות, מעיר בלילה כדי לקבל אוכל וכו')

אני גרה אצל ההורים ולאמא שלי אין המון סבלנות (ואני מבינה אותה האמת כי הוא נהיה בלתי נסבל), אז יוצא מצב שהוא מקבל כ-6 פעמים ביום אוכל רטוב.
ההורים שלי עכשיו שבועיים בחו"ל, ואני רוצה לשנות את ההרגלים שלו קצת שלדעתי לא נורמאלים בכלל.

יש לנו וטרינרית שמגיעה פעם בשנה לחסן אותו.
אני יודעת שזה מאוד לא אחראי מצידי אולי שלא שלחתי אותו להיבדק, אבל בפעם האחרונה שהוצאתי אותו מהבית הוא השתגע ובכה... ואני מנסה להימנע מזה.
מעבר לזה הוא במשקל תקין (קצת ירד במשקל לפני כמה חודשים כי הורדנו בכמות האוכל), נראה בריא, נקי ולא נראה שהוא סובל מכאבים כלשהם. הדבר היחיד שהשתנה זו הצואה שלו שהיא יותר רכה ומסריחה מהרגיל...

קניתי לו המון צעצועים כדי להעסיק אותו בתקווה שזה יצליח.
יש לכם עצות איך לגרום לו להפסיק להתעסק באוכל כל הזמן? אולי קרה לכם משהו דומה?
אשמח לשמוע את דעתכם.

Yukita

Active member
מנהל
קודם כל, כן צריך בדיקה רפואית

אז הוא מתחרפן אם לוקחים אותו לבדיקה... זה לא משנה את העובדה שאם משהו איתו לא בסדר פיזית, לא יעזור לכם להתעקש על "שינוי התנהגות". העובדה שזה נמשך ולא מפסיק, שזה אפילו החמיר, בהחלט יכולה להעיד על בעיה רפואית שעבורה צריך בדיקה אמיתית, במרפאה טובה.
&nbsp
מעבר לזה, לא כתבת כלום על הרגלי ההאכלה אצלכם בבית. זה מקשה מאוד לייעץ בנושא הזה. הדבר הראשון, לעניות דעתי, וגם אם קשה לך, הוא בדיקה רפואית.

DoubleInfinity

New member
אנחנו מאוד קרובים ללקחת אותו לבדיקה רפואית ...

לגבי עניין הרגלי האכילה -
יש לו אוכל יבש ומים במטבח באופן קבוע, ומעבר לזה אנחנו מביאים לו אוכל רטוב... לצערי כל פעם שהוא מבקש.
&nbsp
אני מחכה את השבועיים האלה לנסות לשנות משהו ולבדוק אם זה באמת התנהגותי, ואם לא אז אין ספק שניקח אותו לבדיקות...

למעלה