אוברים

שנינה113

New member
אוברים

כמו שאתן המתעמלות בטח יודעות..יש בנות שנולדו עם אוברים..שמתי תמונה כדי שתראו למה אני מתכוונת... עכשיו, האובר (OVER) עוזר גם להרים את העקב בפישוק ברגליים ישרות אני חושבת, ואם יש אובר, הרגל נראית הרבה יותר ישרה בתרגילים P: (מאשר אובר הפוך). כשרציתי לשפר אותו אמרו לי לשים את הכפות רגליים על מקום יותר גבוה מהרצפה ושמישהו ישב על הברכיים זה מאוד עוזר אבל אין לי מי שיישב על הברכיים כל יום P: יש לכם הצעות איך לשפר לבד?

לא בריא ולא יפה

אכן אובר גמישות במפרק הברך עוזר להרים את העקב בישיבה ברגליים ישרות. יחד עם זאת, התופעה הזאת אינה אסתטית ואינה בריאה לגוף. זה פוגע ביציבות מפרק הברך ומגביר סכנות לפגיעות במפרק זה. כמו-כן, זה מקשה על הרבה ביצועים. המצב האידיאלי הוא רגליים ישרות לגמרי. מאמנים תחרותיים יעדיפו מתעמלות עם רגליים ישרות מאשר כאלו עם אובר גמישות בברך. התרגיל שהציעו לך, עם הכפות רגליים על מקום מוגבה ושמישהו יישב על הברכיים מעורר בי בחילה. זאת כל כך לא בריא וכל כך חסר תכלית. זה פשוט לדפוק לעצמך את הברך סתם בלי סיבה. דרך אגב, רוב המומחים, שאינם מתחום ההתעמלות, ממליצים בחיי היום-יום ובפעילויות ספורט לא "לנעול" כלל את הברך, כלומר לא להגיע אף פעם למצב של יישור מלא עד הסוף. אבל מה לעשות שבהתעמלות יש גם דרישות אסתטיות, וצריך לנעול את הברך. אז מילא לנעול אותה, אבל להגדיל ו"לשפר" את הנעילה עוד יותר עם עומס חיצוני??

שנינה113

New member
אז מה לעזאזל יכול להרים קצת את העקב?

הוא עולה לי כל כך קצת שזה מפחיד חחח אין משהו שאפשר לעבוד עליו כדי להעלות אותו יותר..? חוץ מהמבנה של הברך?

chuch1

New member
אני עם נועה

לא רציתי להגיב לך ראשונה כדי לא להיות בוטה מדי אבל את התרגילי שהציעו לך עושים (בדר"כ ולפי מה שאני ראיתי בחיי) בהתעמלות אומנותית, ולא רק בברכיים. אני ממש נגד ותומכת לחלוטין בנועה. מה שאפשר לעשות: 1. חיזוק שירירי הרגליים, שרירי הירך והשריר מאחורי השוק (בכוונה איני משתמשת בשמות השרירים, נראה לי שזה יקל על ההבנה). 2. עבודה חזקה על פויינט נכון של כל כף הרגל. בטח יש עוד דרכים- נועה, מעבירה לך את הכדור :) בהצלחה!

גם בהתעמלות אומנותית לא עושים את התרגיל הזה

כי הוא חסר טעם. גם בהתעמלות אומנותית לא רוצים מתעמלות עם רגליים עקומות, אלא מתעמלות עם רגליים ישרות. מה הכוונה לא רק בברכיים? איך אפשר לעשות את התרגיל הזה לא בברכיים? ברור שמגמישים מפרקים אחרים, גם בהתעמלות מכשירים ועוד יותר בהתעמלות אומנותית, אבל אף פעם לא ברך.

chuch1

New member
נועה יקרה,

תקופה מאוד ארוכה התעמלתי בחצי אולם ובחצי השני התעמלות מתעמלות מאוד בכירות בהתעמלות אומנותית. הן ישבו בשפאגט כשרגל אחת על הספסל והשנייה על הרצפה והמאמנת ה"בריאה" שלהם ישבה להן על הירך ואח"כ עברה לברכיים. תאמיני או לא, הן מתעמלות בוגרות והן בכו בכי שעד היום נשמע בראשי. אז נכון שאנחנו נחשבות שפויות ובריאות ומבינות שחוץ מנזק לא נגרמת שום תועלת מאובר בברכיים אבל יש כאלו שחושבות אחרת, כנראה..

בשפגט זה משהו אחר

כאן יש מטרה ברורה: להגמיש עוד את השפגט. את זה אפשר להבין, כי זה אומנם לא נעים למתעמלת, אך אין בכך נזק בריאותי ופיזיולוגי גדול וזה תורם להמון תרגילים וחיוני להצלחה בענף. אנחנו דיברנו לעומת זאת על מצב של ישיבת פישוק רגילה, או ישיבה סתם, הרמת רגל וישיבה על הברך לשם הפעלת עומס על רצועות הברך (אין כאן בכלל הארכת שריר) ושחיקתן עד למצב שמפרק הברך לא יהיה יציב במקומו וינוע לאחור. מצב זה ממש לא רצוי לא בהתעמלות מכשירים ולא בהתעמלות אומנותית. מאמנת התעמלות אומנותית רוצה מתעמלת גמישה כמו גומייה, ולא מתעמלת עקומה. מה גם שדחיקת הברך אינה משפרת שום גמישות ולא תורמת לשום תרגיל, לא התעמלות מכשירים ולא באומנותית. להיפך, זוהי מגבלה וחסרון למתעמלת על פני מתעמלת עם רגליים ישרות. במצבים קיצוניים מתעמלת עם רגליים כאלה כלל לא תתקבל לקבוצה תחרותית.

שנינה113

New member
כי בפירמידות-

כמו שפגאט הפוך יש תרגיל של ירידה לפישוק וזה נראה הרבה יותר טוב ויותר נכון להרים את העקב, ומאוזן [אווירון\ מטוס\ איך שאתן קוראות לזה] למעלה עם החלקה לשפגאט הרגל נראית הרבה יותר ישרה כשיש אובר, כשאין אפילו רואים כיפוף קטן או רווח בין השקע של הברך לרצפה.. באקרובטיקה זה עוזר. גם בעמידות ידיים זה נראה יותר יפה

לגבי זוויות ופישוקים ושפגטים

לגבי זוויות ופישוקים, תרימי את העקב למעלה מהירך ולא מהברך. זאת אומרת תעשי זווית יותר גבוהה ויותר "זוויתית". צריך שרירי בטן, ירך קדמית ומותן כסל חזקים במיוחד בשביל זה. תחזקי שרירים אלה ותרימי את *כל* הרגל יותר גבוה, ולא רק את מהברך ומטה. זה יותר יפה וגם יותר נכון. לגבי שפגט, לא צריך לראות כיפוף קטן או רווח בין השקע של הברך לרצפה. זה לא צריך לקרות גם לא למתעמלות עם רגליים ישרות וגם לא לכאלה עם רגלי X או עם כל עיוות אחר. אם יש רווח, הוא נובע מסיבות אחרות ולא בגלל חוסר "גמישות" של הברך. יכול להיות שהשפגט עצמו לא מספיק גמיש, או לא ישר (מסובב), יכול להיות שאין מספיק הימתחות של הרגל הקדמית קדימה, או ששרירי הירך האחורית אינם מספיק ארוכים. במקרה זה יש להאריך את שרירי הירך האחורית ע"י מתיחות של שריר זה ולא של הברך. יש מספיק מתעמלות עם רגליים ישרות, ללא אובר, שמבצעות שפגטים נהדרים ואובר שפגטים, ללא כיפוף או רווח בין הברך לקרקע.

Tammie

New member
תומכת בך נועה

אין שום צורך באובר בברך כדי שהזווית תיראה יפה. חשוב העקבים יהיו מעל הקו של האגן אך זה צריך לבוא מהירך ולא מהברך. הרמת העקבים בפויינט יכולה לבוא ממתיחה חזקה של השרירים- אם הוא מספיק חזק העקבים יעלו. לי אין עובר בכלל והעקבים שלי עולים יחסית גבוה כי שריר התאומים והארבע ראשי שלי מספיק חזקים. אם תעבדי מספיק על חיזוק השרירים אין צורך באובר בברך. אני חושבת הפוך- אובר בברך (ובכל מפרק אחר) הוא ממש לא יפה ולא אסטטי. יש בנות שכשהן מיישרות את הידיים ממש רואים אובר במרפק וזה ממש לא יפה לטעמי....

שנינה113

New member
תודה לכולן P:

תראו, יש לי מבנה ברך שהיא לא ישרה מאוד. השרירים שלי חזקים מאד ברגליים.. והפוינט עולה ממש קצת, וגם זה רק בימין ושאני מסובבת את הכף רגל כלפי חוץ. יש לכן עוד דרכים? או דרכים לחזק יותר את הרגל?

נעממהה

New member
מה לגבי כאלה שהברכיים שלהם ממש בחוץ?

ואני מתכוונת ממש בחוץ. כמו רבקה ברוס למשל. היא לא יכולה לישר את הרגל! לפחות ככה זה נראה... אין דרך לעשות עם זה משהו? אני לא אומרת שאני תומכת בשיטה שהוצעה כאן, אבל אני סתם תוהה אם יש דרך לשפר את זה או שפשוט משלימים עם זה שהמתעמלת תהיה פחות אסטטית..

אמא לה3

New member
את מדברת על שני דברים שונים

המצב שאותו תיארה שנינה113 מדבר על מתעמלת עם רגליים ישרות שרוצה להשיג אובר בברכיים, כלומר שכשהרגל מתוחה היא תהיה יותר ישרה מ180 מעלות. המצב של רבקה ברוס שונה לגמרי, הרגל שלה ישרה אך מסובבת (כאילו שהברכיים שלה לא פונות קדימה אלא אחת כלפי השנייה), מצב זה נקרא רגלי "0" ולרוב לא ניתן לשנותו, אלא בניתוח שעוברים בילדות בדומה למצב של קלאבפוט. במקרה של רבקה ברוס ושל עוד מתעמלות דומות (ויש....) פשוט משלימים עם זה. ואגב, לדעתי המצב של רבקה ברוס חמור מכל מתעמלת אחרת שראיתי.

אמא לה3

New member
טעות! טעיתי! טועים!!!!!

לרבקה ברוס אין רגלי "0" (את זה יש למתעמלות אחרות...) לה יש רגלי "X" מה שאומר שהברכיים צמודות אך השוקיים מסובבות ורחוקת אחת מהשנייה.

daksha2

New member
קראתי את התגובות של כולכן...

קראתי את התגובות של כולכן ואני מצטערת אם זה יצא קצת גם רוח אבל הן גובלות באטימות. שני באה מענף האקרובטיקה, ולמיטב הבנתי רובכן ככולכן באות מהתעמלות מכשירים. (אני אומרת את זה בהסתייגות כמובן, כבר יצא לי לעבוד בחוגי אקרובטיקה שלא מכירים את העניין הזה. אבל גם מתמונות וגם מבנות שאני מכירה שהתחרו בחו"ל זה נפוץ מאוד באקרובטיקה בכל העולם). יכול להיות שזה נראה לכם נושא שולי שאין בו שוני בין הענפים אבל מסתבר שכן, ואצלנו באקרובטיקה אובר בברכיים נחשב לאסתטי יותר ולחיובי. (אובר במרפקים למשל, מכוער גם לדעתי...) אנחנו עובדים על זה כחלק מתרגילי המתיחות כמו שעובדים על מתיחת פוינט, ובהרבה תרגילים באקרובטיקה זה חלק מהבונוס האסטתי של התרגיל, אתן מוזמנות לבדוק תמונות של פירמידות שכוללות ישיבת פיסוק למשל. לשני: אני חושבת שהדרך שהציעו לך לשיפור האובר בברך היא קצת קיצונית. אצלנו משתמשים בדרך פחות קיצונית ואפשר גם ליישם אותה על עצמך (כמובן שעד גבול מסוים וכמישהו אחר עושה לך זה אפקטיבי יותר..): עם יד אחת לוחצים מעל או מתחת לברך כלפי הרצפה ועם השנייה תופסים מתחת לקרסול (רצוי שהרגל תהיה מתוחה ופוינט) ומושכים אותו כלפי מעלה.

לדעתי זה היופי שבפורום

על השאלה של שני ענו מגוון של גולשות. חלקן מהתעמלות מכשירים, חלקן מאקרובטיקה, חלקן תרמו מניסיונן האישי, חלקן מידע מקצועי, חלקן מהגיון וכל אחת כתבה את הדברים מהשקפה קצת אחרת. כעת לשני יש מגוון של תשובות לשאלתה, והיא יכולה לגבש עמדה לגבי הסוגייה שנשאלה (אובר בברכיים) תוך לקיחה בחשבון של שיקולי דעת, דעות ועובדות שונות.

שנינה113

New member
תודה לכולן

באמת די חבל שאין עוד בנות מאקרובטקיה כאן והרוב מכשירים P: ומי שענתה לי מהקאקרובטיקה, באיזו אגודה את מתעמלת או מדריכה..?

למעלה