אודה לכל מי שיווחה את דעתו על הקטע

mix drix

New member
אודה לכל מי שיווחה את דעתו על הקטע

מה דעתכם האישית על הקטע הבא, אודה מאוד לכל מי שיגיב. להורים - מה שתתנו לילדיכם היום - זה מה שתקבלו מהם מחר, אם תתנו להם כסף - כלומר תשקיעו בהם כסף בלבד דוגמאות של בגדי ונעלי מעצבים/מותגים, טלפונים דור עשירי, צעצועים יקרים ועוד. תקבלו מהם מחר כסף - כלומר מטפלת פיליפינית צמודה טובה, קלנוע משוכלל, בית אבות 5 כוכבים ועוד כאלה דוגמאות. תתנו להם אהבה ותשוימת לב - כלומר תשקיעו בהם ברוח - תהיו איתם, ולא תשימו אותם מול הטלויזיה כדי "להיפטר" ולהשקיט את מצפונכם, תקשיבו לסיפורים שלהם, תשחקו איתם ממש כלומר ממש תשבו להרכיב איתם פאזל של פרפר נחמד/בוב הבנאי, תשחקו איתם בכדור, תתבוננו בתשומת לב ב"קשקוש" המושקע שלהם, תתייחסו תעירו הערות, תחבקו, תלטפו, תבכו, תצחקו איתם ועוד כאלה. תקבלו מהם בחזרה אהבה ותשומת לב - כמו "אבא , מה מציק לך, מא להביא לך - אני בדרך אליך...", הם יבואו וישבו איתכם, ישמעו ויקשיבו לכם, ידאגו לכם ועוד כאלה דוגמאות. ובשורה התחתונה: שמה שהיום תשקיעו בילדים שלכם - כך הילדים יחזירו לכם כשיגדלו - (וגם אתם) , וזה לא בגלל שהם שואפים להחזיר לכם ההורים "כגמולכם" אלא מהסיבה הפשוטה שאתם בעצם אומרים לילד (בלי מילים) מה שאני משקיע בך - זהו הדבר החשוב בחיים ! וזה מה שהוא ילומד לאורך כל הדרך ויישם . שוב, תודה, חשוב לי מאוד לדעת מה דעתכם ?

Master Stav

New member
מעולם ולולם לא עשיתי ולא אעשה חשבון

ילד זה ללא בנק אני תשקיעו בהם ברוח - תהיו איתם, ולא תשימו אותם מול הטלויזיה כדי "להיפטר" ולהשקיט את מצפונכם, תקשיבו לסיפורים שלהם, תשחקו איתם ממש כלומר ממש תשבו להרכיב איתם פאזל של פרפר נחמד/בוב הבנאי, תשחקו איתם בכדור, תתבוננו בתשומת לב ב"קשקוש" המושקע שלהם, תתייחסו תעירו הערות, תחבקו, תלטפו, תבכו, תצחקו איתם ועוד כאלה כי זה נכון לי כי אני מאמין שכך מקבלים הילדים שלי את הדברים הכי טובים של החיים , וכשמתאפשר אני גם משקיע ב: כסף בלבד דוגמאות של בגדי ונעלי מעצבים/מותגים, טלפונים דור עשירי, צעצועים יקרים ועוד אבל בהחלט החלק הראשון הוא העיקר מבחינתי ....

hirshfe

New member
ילד זה לא מתמטיקה

ילד X ייתנהג אחרת מילד Y למרות שייתחסו עליהם אותו הדבר. וגם לתת כסף שניתן ובמידה זה טוב

גרי רשף

New member
יש בזה מן האמת

מכיוון שאין לי ילדים בוגרים- לא אוכל לומר מנסיוני אם כך הם פני הדברים, אבל כן אוכל לומר שכשאנחנו משקיעים בילדינו זו השקעה לטווח ארוך מאוד וחלק מהפירות הם (וגם אנחנו) נקצור בעוד שנים רבות (או ליתר דיוק- אנחנו שואפים לקצור בעתיד הרחוק). כפי שציינו - זו בוודאי אינה מתימטיקה לעתיד, אך בהחלט מראה דרכה נוכל לשפוט את עצמנו בהווה.

למעלה