אודה למידע בנוגע ללחיצות+בכלל

אודה למידע בנוגע ללחיצות+בכלל

שלום,
בלידה קודמת קיבלתי אפידורל בפתיחה 10, כי מאוד פחדתי מהלידה. עד פתיחה 10 הכאב ממש לא היה נורא, רק ממש בסוף קצת היה קשה יותר. הייתי מאוד שמחה אם תוכלו לתאר כיצד מרגישים צירי הלחץ וכל הכאב של הסוף לעומת הצירים שעד פתיחה 10, האם יותר כואבים או אותו דבר, כי מהצירים הראשונים אני פחות פוחדת עכשיו כי לא היה נורא, אבל איני יודעת מה התחושה של הצירים שמגיעים בשלב צירי הלחץ. כל מי שאני מכירה או שילדה עם אפידורל או שלא זוכרת.

בנוסף, אם מישהי פה במקרה ילדה בליס (איכילוב) למשל בשנה-שנתיים האחרונות- מה משך ההפרדה המינימלית מהתינוק לצורך בדיקות אחרי הלידה? בסיור המיילדת לא נתנה תשובה ברורה ואמרה שאין פרק זמן קבוע. איך היה אצלכן? ההפרדה הזו ממש מטרידה אותי. האם אפשר להימנע מכך?

בנוסף, יש שאלה נוספת שמטרידה אותי - אינני יודעת אם זהו הפורום המתאים לשאול אבל אני מבינה מקריאה בפורום שיש פה גם נשים שילדו בבית חולים: בביות מלא במחלקת יולדות, אם התינוקת ישנה לידי וגם אני רוצה לישון, האם אפשר פשוט לישון? כי הדלת פתוחה וכל אחד יכול להיכנס וזה מלחיץ אותי. האם מישהו לא יכול לקחת לי את התינוקת בזמן שאני ישנה או משהו כזה? וסליחה מראש על הפרנויה.

תודה מראש

שלב שני

היי.
כל אחת חווה את השלב השני באופן שונה. יש נשים שירגישו שחרור שעכשיו הן צריכות לפעול ומשהו קורה. תחושת התרגשות והתעלות. יש שיחוו חויה קשה יותר ותסכול . אני שומעת מנשים שחוות כאב ויש שממש לא חוות כאב. הכאב מושפע במידה ניכרת מיכולת ההרפיה של השרירים. כמובן שגן לסביבת הלידה השפעה שכן בסביבה רגועה תוכלי חהרפות ביתר קלות. כשיש לחץ זמנים ללחוץ זה עלול מאד לעכב את התהליך ולגרום לנזקים לגוף.
מה שמשמח הנמצא שלח

ממשיכה

במחקרים נמצא שנשים שילדו ספונטנית ללא הנחיה לחצו רק 5-6 שניות בציר ולא בתחילתו של הציר.עוד נמצא שלחיצה של 9 שניות פגעה ביכולת התאוששות של העובר בירידות דופק. בקיצור- לחיצות זה לא משהו ללמוד. זה משהו שקורה. ממליצה להקשיב לגוף אם ללא אפידורל. זה די דומה ליציאה בשרותים רק יותר גדול;). אבל תחושה זהה. לוחצים רק כשמרגישים ממש צורך ובסוף הגוף עושה את העבודה באופן בלתי נשלט.

מוסיפה קצת

קודם כל קצת תשובות על איכילוב (ליוויתי שם לידה אתמול) הזמן המינימלי הוא ללא הפרדה בכלל.
כאשר ההורים מעונינים ויש אפשרות או במקרים מיוחדים (למשל אמא יחידנית ואין מלווה נוסף לתינוק)
לרב האבא/ המלווה הנוסף לוקחים את התינוק לתינוקיה וברג שהאמא מגיעה למחלקה מביאים את התינוק אליה
למחלקה. כמובן אם הכל בסדר והתינוק לא צריך להיות בהשגחה.
בקשר לצירי הלחץ כל אשה חווה אותם אחרת. חלק מהנשים חוות אותם כלחץ מאד גדול ומספרות שזה לא כואב בכלל
(הרבה פחות מהצירים הרגילים) ולחלק מהנשים צירי הלחץ הם החלק הכי קשה ואינטנסיבי בלידה.
ישנן נשים שמצליחות להרפות בשלב הזה ופשוט לתת לתינוק לעבור עד שמגיע רפלקס פליטת העובר והגוף פשוט פולט את התינוק בעצמו.
אי אפשר לדעת לאיזו קבוצה את שייכת אבל ללא ספק פחד הוא דבר מכווץ ולכן חשוב לטפל בפחד ולעמוד מולו, אפילו בעזרת אשת מקצוע
(דולה, מטפלת, מיילדת) .

תודה

מעניין שבסיור הם לא מציינים את האפשרות של ללא הפרדה בכלל. כנראה הם לא מעודדים את זה, אבל עכשיו שציינת אני אנסה לבקש. זה כל כך לא הגיוני, מישהי סוחבת תינוק תשעה חודשים בבטן, הוא רגיל רק אליה, הרגע היא התאמצה שעות כדי להוציא אותו, ואז לוקחים לה אותו?
אני מאמינה שאם תהיה מספיק דרישה לדברים מסויימים בתי החולים יתיישרו לפי זה בסופו של דבר. כמו שפעם היו מביאים תינוקות להנקה רק בשעות מסויימות והיום יש ביות גמיש.

גם לדעתי זה אחד הדברים ההזויים ביותר..

מאד קשה לי עם העניין הזה של הפרדת אמא תינוק אחרי הלידה גם אחרי הרבה שנים של עבודה,
ותמיד תמיד מדגישה מול ההורים שיש להם את הזכות המלאה לאמר לא.

המלצתי החמה...

אל תתקרבי לאיכילוב אם חשוב לך שיכבדו את רצונך.
אני יודעת שזו אמירה חדה ועלולה לגרום לך לבילבול, אבל לאחר חוויות עבר של נשים שונות עם המקום הזה, אני מרגישה חובה להתריע. אפילו תל השומר עדיף.

העניין הוא שילדתי שם בפעם הקודמת

מהלידה בסך הכל הייתי מרוצה, אפילו מאוד. אחרי הלידה פחות. אנסה להיות יותר אסרטיבית, אבל למי יש כוח להתחיל משא ומתן עם הצוות בתשישות שאחרי הלידה. אני כן חושבת לקחת אפידורל, ואני מודעת לעניין של ההתערבויות שם, אני אבקש כמה שפחות.
אחרי הלידה האסטרטגיה שלי היא להיצמד לתינוקת בביות מלא כך שלא יוכלו לעשות לה שום דבר ללא ידיעתי. ו/או לשלוח את בעלי.
תודה על העיצה. אני לא אעבור עכשיו לבית חולים אחר כי אני ממש בסוף ורק שם עשיתי סיור לידה והתכוננתי נפשית ללדת שם, ילחיץ אותי עכשיו לשנות ברגע האחרון.

צירי הלחץ לא כאבו לי בכלל... זה פשוט לחץ חזק מאוד

אצלי ברגע שהן הגעו שתיים שלוש לחיצות והם היו בחוץ
בראשון קיבלתי אפידורל
בשני ויתרתי כי כמוך השלב הראשון לא היה נוראי מבחינת הכאב
וידעתי ששלב הלחיצות אצלי יהיה קצר מאוד
&nbsp

מתמלמלת

New member
לשאלה האחרונה:

לא כל אחד יכול להיכנס. הדלת למחלקה אמורה להיות נעולה ונפתחת בקוד / אינטרקום. וגם אם להיכנס אפשר, להוציא תינוקת מהמחלקה זה כבר ממש לא פשוט. גם לך, האמא, לא ייתנו להוציא אותה בלי כמה תנאים, ואחד מהם הוא מכתב שחרור.

למעלה