אודה למסייעים בתשובות

הניה H

New member
אודה למסייעים בתשובות

בני כיום בן 30, וכשהיה בן 18 התגייס לצ.ה.ל בפרופיל 97 וכעבור שירות של שנה וחצי שוחרר. הוא חלה במחלת נפש ומעולם לא עבד. לפני 8 שנים, רציתי לאשפז אותו, הבאתי רופא פסיכיאטר שרשם לו כדורים לסכיזופרניה והגשנו נכות כללית אולם המל"ל לא כינס ועדה רפואית ומאחר ושלחנו את הטופס לביטוח לאומי, אין לנו תיעוד על כך.. בני סירב להכיר במחלתו והמשיך בחוסר תפקוד. לאחרונה בני נהיה מודע למחלתו, הוא משתף פעולה עם רופא פסיכיאטר כבר שנתיים ולוקח כדורים דרך קבע. הוגשה תביעה לנכות כללית לאחרונה היו ועדות רפואיות ופתאום במועד סמוך למועד ועדה רפואית, נשלח מכתב שבני חייב להם חוב דמי ביטוח לאומי בסך 11.000 ש"ח בערך. הגיעה תשובה ממחלקת נכות כללית שאישרו לו נכות כללית זמנית לשנה בלבד. אבל לא נתנו לו רטרואקטיבי וזה מאוד מוזר ולא צודק. אם נגיש תביעה ונפרט בה את העובדות שציינתי ובין השאר את העובדה שכבר לפני 8 שנים הגשנו תביעה לנכות כללית, הרי אין לנו את טופס הבקשה ולכן יהיה קשה לנו להוכיח זאת, האם בימ"ש מתחשב ויסתפק בתצהיר שלי או שבימ"ש נוהג להקשות בהוכחות ?האם תצהיר שלי, בו אצהיר שהגשנו עם בני בעבר את טופס נכות מספיק או שחייבים עוד עדויות לכך ?
 

haimra

New member
הניה אכן מקרה מסובך אך אסור להתיאש

לגבי המל"ל למרות שהכירו בו רטרואקטיבית שנה אחת הם פועלים על פי חוק,שהשתנה לפני כשנתיים משלש שנים לשנה מעצבן אך זה המצב. אני לעומת זאת הייתי מציע לכם דווקא לבדוק את הקשר בין השירות הצבאי לשיחרורו מצ.ה.ל פה יכולה להיות תוצאה שונה,ופה אליכם להשקיע את המאמצים,בדרך כלל יש תיעוד על סיבת השיחרור של בנך,ואם יש קשר לנכותו נא לפנות לעו"ד.
 

סימונהמ

New member
דיון בבית הדין לעבודה

תצטרך להוכיח שהגשת לביטוח לאומי תביעה ושלא נבדקה או לא טופלה, לבוא ולהגיש שהגשת בלי הוכחות לא יתקבל. עפ"י החוק ניתן לשלם מקסימום 18 חודשים ולא יותר.גם ביה"ד לעבודה לא יכול לתת יותר.
 

ITCHAKG

New member
הצעה טקטית- לפני שמתחילים

ב"מלחמות", לגשת לסניף הבטוח הלאומי הרלוונטי, ולבקש לבדוק בתיק האם הבקשה שהגשתם בעבר נמצאת שם. בכל מקרה אני מאד ממליץ שתקבלי, ליווי משפטי, כבר בשלב זה
 
למעלה