אודה לעזרה בניהול טבלת אקסל.

אודה לעזרה בניהול טבלת אקסל.

עשיתי טבלה על פי חודשים עם ההוצאות הקבועות. שאלה לי לגבי רכישות בכרטיס אשראי. אם היום רכשתי בויזה קניות ב"חצי חינם" ב- 150 שקלים, אני רושמת את ההוצאה בחודש מאי או היום? אחותי טוענת שאני אמורה לרשום אותה בעמודת "אפריל", דהיינו החודש, מאחר וזו הוצאה שבוצעה היום וזה רעיון המעקב (היא הכינה לי את הטבלה), אבל אני טוענת שזה אמור לרדת רק במאי ואני צריכה לראות תמונת מצב שתהיה לי במאי, אז לכן אני רושמת את זה במאי. יש הגיון בדבריה, אבל גם בדברי. בקיצור מי צודקת? אודה לתשובה עם נימוק. שאלה נוספת: ברוב טיפשותי(!!!) התפתיתי לכרטיס אשראי מסוג "מולטי" עם עסקאות מתגלגלות. נו, בטח שמעתם על זה כמו "ישרכארט מור" וכו'. בקיצור, מאחר וכמעט נגמרה לי המסגרת של הכרטיס הבנקאי, כאמור ברוב טפשותי לקחתי כרטיס כזה שהוא עם מסגרת חוץ בנקאית כפי שאתם יודעים עם אפשרות לחיוב על סכום שאני קובעת. נתתי הוראה להורדה של 500 שקלים בחודש בלבד. בקיצור, אכלתי אותה (כן, כן, ראו הוזהרתם, טעות גדולה) ואני כמעט גמרתי את המסגרת בהוצאות חודשיות אמנם די טריוויאליות, רק העניין הוא שאני הקצבתי רק 500 שקלים לחודש ולכן זה בקושי זז ובקיצור הגעתי להוצאות של 8,000 שקלים בכרטיס (אמנם עם מסגרת של 15,000 שקל , אבל לא מעזה לגעת בו יותר). השבוע ראיתי בחדשות בטלוויזיה כתבה על הכרטיסים הארורים האלו והבנתי שהריביות שוחטות. בעקבות הכתבה (שאני וידיד שלי שגם נפל בפח שלהם ראינו ביחד), אמרתי לו שנראה לי שאתן הוראה להגדלת ההחזר החודשי כדי לגמור עם הכרטיס הזה ולזרוק אותו לפח, העניין הוא שנתינת הוראה של הורדה של 4,000 שקל לחודש כפי שרציתי (אפילו 3,000 שקל) - תעלה לי בהגדלת המינוס (כן, כן, יש לי גם מינוס של 7,000 שקל).. כן, כן, הסתבכתי. שאלתי: מאחר ואין לי תוכניות חסכון, חשבתי לקחת הלוואה מהבנק, לסגור את החוב הזה ולגזור את הכרטיס כמובן. ידיד שלי טוען שאני סתם מלחיצה את עצמי אומר לי: "למה לך להלחץ עם הלוואה מהבנק ולמה לך להלחיץ את עצמך בהגדלת ההחזר והגדלת המינוס במקביל לכך? מה את ממהרת? גיזרי את הכרטיס ושלמי להם טיפין טיפין את החמש מאות שקל. טעית? קורה, תשארי ככה וזה בסוף ייגמר". מה לעשות? אני ממש מוטרדת מהעניין. תודה וקודם כל בריאות.
 

goldy

New member
2 תשובות ../images/Emo13.gif

1) חודש בו יורד תשלום הוא חודש בו נירשמת הוצאה. למשל: אים גיהצת בחודש "מרץ" וחילקת לשני תשלומים, הרי שבחודש "מרץ" תרשם לך הוצאה וגם בחודש "אפריל" תרשם לך הוצאה. 2) קודם מתכננים עד הפרט האחרון, רק אח"כ מוציאים הוצאה כלשהיא. *כל* פעם שאת רוצה להוציא על משהו קטן שביכלל לא מרגישים את קודם בודקת אים זה בתקציב. אים לא; מכניסים את זה לחודש הבא ואז מוציאים רק עד הסכום שהוקצב. הסכום נטו בבנק משמש מיסגרת שלא ניפרצת.
 
התנהלות כלכלית ויציאה מהחובות../images/Emo64.gif

אז בהמשך לתגובתו של גולדי. א. רישום הוצאות מומלץ ברגע שהתשלום מבוצע בפועל, במקביל רשמי לך התחיבויות לחודשים הבאים. ב. לצאת מחובות זה תהליך ראשית לידעתך כי מסגרת אשראי חוץ בנקאית עולה כמו "מינוס" בבנק ולעיתים אף יותר מכך. ובכל זאת אני ממליץ על תכנית כלכלית לפי הסדר הבא: 1. תכנון תקציב חודשי כולל הגדלת ההחזרים ככול שניתן. 2. ייעול החובות (לפחות חודש אחרי שהוכחת לעצמך כי שנית התנהגות ואת מוציאה פחות) הסדר הזה חשוב וקריטי כי ללא שינוי התנהגות תיפלו שוב ב"פח" ויש רבים כמו של"פח" הזה לא היית מודעת אז יש עוד "פחים"
 

בבולה

New member
לבדוק ריביות

אני הייתי בודקת את הריבית שנותן לך ה"מולטי" ואת הריבית של משיכת היתר. מול ריביות אלו הייתי בודקת את הריבית שהיו נותנים לי במקרה של לקיחת הלוואה ואז מחליטה אם לקחת הלוואה או לא. אני יודעת שהיועצים למיניהן לא אוהבים לקיחת הלוואות לשם כיסוי המינוס, אבל גם כרטיס האשראי (במקרה זה) הוא הלוואה וגם משיכת היתר היא הלוואה לכל דבר. רק צריך להזהר שעצם זה שאת רואה פלוס בבנק לא גורם לך להמשיך להוציא יותר ממה שאת מכניסה.
 
שימוש נכון בכרטיסי אשראי מתגלגל

שלום לכן/ם, כרטיסי אשראי מתגלגל כדוגמת המולטי נועדו להקנות אשראי זמין בתנאים נוחים במקרה בו נזקק לו הלקוח. בזמנים רגילים יכול המולטי לשמש כמו כל כרטיס אשראי רגיל ולהיות מחויב בסך כל ההוצאות החודשיות בתום החודש (דחיית ההוצאות למועד אחד). במקרה בו נזקק הלקוח לאשראי נוסף (הלוואה), מקנה לו הכרטיס אשראי בתנאי ריבית נוחים, זמינות מיידית ושליטה מוחלטת לגבי קצב ההחזר. בברכה,
 

shoom12

New member
החלטה מושכלת

היי, מה שחשוב זה לקבל החלטה אחרי שאת יודעת את כל הנתונים: 1. מה הריבית על המינוס בבנק 2. מה הריבית על הלואה 3. מה הריבית על המולטי שלך וכמובן לבדוק כמה כסף את תחזירי בסופו של דבר. בנוסף לזה שניה לפני שאת מחליטה את חייבת לבנות לעצמך תוכנית כלכלית שבה את רואה שאת מצליחה להחזיר את ההלוואות השונות במקביל לשאר מרכיבי החיים. בהצלחה.
 
למעלה