אודה לעזרה

lolla palooza

New member
אודה לעזרה

סיימתי את לימודיי לפני שנתיים, בתחום הקולנוע. היה לי קשה מאד למצוא עבודה, במיוחד כי לא ממש ידעתי מאיפה להתחיל ורבים מהמעסיקים לא רצו להעסיק מישהי חסרת ניסיון (הלופ הידוע והמוכר). בסופו של דבר פניתי ללימודי השלמה מעשיים אצל אחת מהחברות הגדולות בתחום, שם באמת זכיתי לסטאז' בתפקיד מעניין במחלקה מצויינת תחת אישיות מרתקת וידועה מהתחום. לצערי, עקב המשבר הגדול שהיה בתחום הטלוויזיה, המעבר מסטאז' למשרה ממשית לא קרה. במשך חודשיים הייתי מובטלת וחיפשתי משרה אחרת בתחום, הייתי מבוהלת ולחוצה ויריתי לכל הכיוונים, כולל תחומים שאינם תחום לימודיי. בסופו של דבר מצאתי תפקיד בחברה קטנה בתחום שלי. הבעייתיות במשרה היא שאמנם מדובר בחברה העוסקת בטלוויזיה אך המשרה כמעט ולא כוללת את הצד היוצר (תוכן) וכוללת בעיקר תחומים שרחוקים ממני שנות אור (הנה"ח, כ"א, תפעול וכו'). אני עובדת במשרה הזו כמעט שנה והגעתי למצב של ייאוש; החברה כ"כ קטנה שהיא בעצם כוללת אותי את בעלי החברה ופקידה. אין רגע של מנוחה, אין חברים לעבודה להתנחם בהם או לחלוק איתם, אני כל הזמן מרגישה מזוייפת- שמה מסכה של יעילות ושמחה כדי לרצות את כולם. אני חוששת לעזוב, כי אני כבר יודעת כמה קשה ובלתי אפשרי התחום הזה ואני לא רוצה "להיתקע" מחוסרת עבודה לזמן רב, מצד שני ברור לי שהעבודה הזו לא מקדמת אותי בתחום התוכן בו אני מעוניינת לעסוק ויתרה מכך- גורמת לי להרגיש רע על בסיס יומיומי. והכי חשוב, גם אם אתחיל במקביל לברר על משרות אחרות בשוק, התחום הזה כ"כ קטן שמספיק מייל אחד שאשלח בצירוף קו"ח והמנהלת שלי כבר תקבל על זה עדכון. אני כבר לא יודעת מה לעשות. אשמח ואודה לעצה

טינו10

New member
תשובה ללולה

שלום לולה, על פי החדשות האחרונות עיקר המיתון מאחורינו והשוק מתחיל להתאושש. זה הזמן להתחיל להתארגן ולקבוע לעצמך מטרות ויעדים בקריירה . אל תחששי: הרי מלכתחילה ידעת שמשרתך הנוכחית הינה זמנית ותוצאה של פשרה בשל המיתון. ממליצה לך לבנות קורות חיים אטרקטיביים ולהתחיל לשווק עצמך לארגונים בתחום. כמו כן לתרגל הצגה עצמית אפקטיבית בראיון. אשמח לסייע. תוכלי לפנות אלי לשאלות נוספות. בהצלחה אורית פרץ - "יוזמה" מאמנת קריירה. 0507646380 [email protected]

lolla palooza

New member
אורית היי

סליחה על העיכוב בתשובה. הבעיה היא שתחום העיסוק שלי רחוק מלהיות ארגוני. זו תעשייה שבה חיים מהיד לפה וההתפתחות בה היא דרך קשרים. אין כזה דבר מודעות דרושים לכותבים או במאים, אין ראיונות עבודה. הכל סובב סביב היכולת שלך להניע את עצמך, ליצור ולקוות שמישהו מקרן לקולנוע או מהערוצים השונים יתעניין ברעיון שלך. הפחד שלי או יותר נכון, חוסר האומץ שלי, הוא לעזוב עבודה מסודרת כשכירה, בתחום שלי, מבלי לדעת מה יקרה. למרות שכך בדיוק חיים בעסק הזה.

טינו10

New member
הי לולה

בוקר טוב ושבוע טוב ההמלצה היא להתחיל "לגשש" מבלי לעזוב מיד אולם בהחלט עם מגמת עזיבה אם אמנם חזונך האישי וייעודך המקצועי הינו קולנוע. תאורך שהכל עובד "דרך קשרים" הולם את שוק העבודה בכללותו כיום ולכן אני ממליצה לך לפעול מתוך אומץ, נחישות ונאמנות לעצמך. לחלוטין לא מתוך פחד! אשמח לסייע. בהצלחה. אורית פרץ - "יוזמה". מאמנת קריירה. 0507646380 [email protected]

עולם הקולנוע

מצטער שלא התייחסתי קודם. בעולם הקולנוע אין 'עבודה' במובן הרגיל של מקום עבודה שהולכים בבוקר עושים את מה שעושים ומקבלים משכורת בסוף החודש. זה ברור, זה עולם שעובד פרויקטים. לא משנה מה גודל הפרויקט. הוא מתחיל ומסתיים בפרק זמן יחסית קצר, בהרבה מאמץ. אני חושב שלפני שמחפשים 'עבודה' יש שני דברים חשובים : 1. לדעת בצורה מדויקת ומבוססת היכן הכוח האישי שלך, במה בדיוק את טובה. למשל, צד הסיפור או צד ההפקה, ובתוך כל תחום להבין איך באה לידי ביטוי הייחודיות שלך, איך המערכת הפנימית שלך עובדת ומה היא מייצרת הכי טוב. 2. להגדיל את הידע והכלים. עריכה למשל, היא כבר עניין שנעשה במחשב בייתי. אני לא יודע בדיוק את כל תתי התחומים שמתקיימים בעולם הזה, אבל הם רבים. הדרך היא קשה, כי העולם הזה קורץ להמון אנשים, מצד שני למיטב הבנתי ותחושתי דווקא האינטרנט העלה באופן מדהים את הצורך בעשיית סרטים, אז השוק גדל וילך ויגדל עוד. זאת דרך שדורשת חתירה לבהירות הכוח הפנימי, לצד התגלגלות מעשית היכן שקורים דברים, והשאלה היא עד כמה זה ממש בדמך. יכול להיות שהלימודים היו שלב של רכישת צורת הסתכלות, הבנת שפה ומושגים, לא בהכרח מקצוע שבוע מצוין

למעלה