אודה על דוגמה להמחשה לגבי דירות ב FRA

אודה על דוגמה להמחשה לגבי דירות ב FRA

המרצה (דובר אנגלית כשפת אם) לימד אותנו על הסכמי פורוורד על ריביות, Forward Rate Agreement FRA ואז למדנו על plain vanilla IR swap שנשמע קל כי בסך הכל מתחלפים עם מישהו בריביות, אבל כאשר המרצה אמר שאפשר היה לעשות זאת על ידי ה FRA אז גיליתי שלא הבנתי מה זה FRA . כי כאשר הקלדתי את המרצה בשיעור של ה FRA (בלי להבין) אז לא הבנתי אותו. הנה העתק-הדבק: "הקונה מסכים להלוות בריבית קבועה של 5% היום. כלומר, המוכר סגר לעצמו שער הלוואה. המוכר יודע שהוא מלווה כסף ב 5% הדבר היחיד שייתחלף בעתיד הוא פער הריבית בחוזה לבין הריבית של השוק באותו היום. יש לנו קונה FRA שהוא הלווה של הריבית הקבועה, קרי הוא ישלם ריבית קבועה ויקבל ריבית משתנה. אם נבדוק את הספוט בעוד שלושה חודשים, וייסתבר שהספוט גדול יותר מהחוזה אז הוא יקבל כסף, ואם הספוט קטן יותר מהחוזה אז הוא ישלם כסף. אם המחיר העתידי הוא פחות מ 5% אז הוא ייצטרך לשלם. בכל אופן, הקונה של ה FRA ייצטרך לשלם כסף. המוכר של ה FRA הוא המלווה כי הוא מוכן לקבל ריבית משתנה על הכסף שהוא נתן וישלם את הריבית הקבועה." הדוגמה ערטילאית, ויוקל לי אם תתנו לי דוגמה על דירה, למשל אני צופה עליית ריביות בעת כריתת חוזה ב 2014 ומישהו אחר לא צופה. אז על זה אשמח לקבל דוגמה איך עושים FRA כך שאבין מהי FRA .

למעלה