אוהבים אבל רבים

Heidi3

New member
אוהבים אבל רבים

אני בת 27, יש לי חבר בן 28 כבר שמונה חודשים, אנחנו מאוד אוהבים ומאוד רציניים אחד לגבי השני. הבעיה שלנו היא הריבים הדי תכופים (פעם בשבוע ריב קשה) שכל הזמן חוזרים באותו השטאנץ' ואני לא מוצאת מצוא. הוא בן אדם עם לחץ דם גבוה מסיבות נפשיות ואני בן אדם שמתכעס מהר ומסוגל לומר דברים קשים בקלות. הריבים שלנו תמיד תמיד הולכים באופן שאתאר, וחוץ מזה אין לנו ריבים אחרים: הוא אומר משהו/ לא אומר שפוגע בי. בד"כ זה דבר קטן יחסית ואני בן אדם רגיש. אני אומרת לו שמשהו שהוא אמר/לא אמר הפריע לי ואז הוא מתחיל להיות תוקפני (את מחפשת לריב, הא? את אוהבת את זה? אין לי זמן בשביל הריבים האלה --> בטון תוקפני) אני בתורי נפגעת כי לא קיבלתי התייחסות בכלל למה שהפריע לי והוא עוד תוקף אותי. בגלל שאני נפגעת הוא כועס יותר וכן הלאה זה מעמיק ומחמיר ואנחנו לא מצליחים לצאת מזה. לפעמים אני אומרת לו שהדבר מפריע לי בצורה תוקפנית ואז אני מבינה שזה לא בסדר, אבל לפעמים אני אומרת את זה בצורה רגועה ובכל זאת זה מרתיח אותו. הוא אומר שאני לא בסדר כי אני תוקפנית ואני אומרת דברים בצורה תוקפנית ובעצם מטיל את כל האשמה עלי. הוא לא מבין שהוא בן אדם לחוץ שתוקפני בעצמו משטויות. כרגע אנחנו לא גרים באותה המדינה ולכן זה בעייתי ללכת לטיפול זוגי. רציתי גם לשאול אם יש אפשרות כזו שרק אני אלך לאיש מקצוע, ורק כמה פגישות כלליות, אולי אפילו למגשר, כי אני לא חושבת שניתוחים פסיכולוגיסטיים יעזרו לנו. באופן כללי הקשר ביננו טוב ויש רק את הבעיה הזו של התקשורת, והייתי רוצה לקבל עצות ונקודת מבט יותר מנוסה על הדינמיקה של הריב ומה אנחנו יכולים לעשות כדי לשפר את התקשורת שלנו... תודה רבה על כל התייחסות, היידי

כאשר ישנה בעיה של תקשורת היא מאפילה

על הקשר ואני מאמינה שלמרות האהבה , אתם כרגע בזוגיות לא יציבה. אתם כיום מנהלים אותו דפוס של תקשורת שיש בו אי הבנה שגוררת עלבונות ותגובות שכנגד ובשביל לפרק את המעגל צריך קודם לזהות את הדפוס ולנסות לעשות אחרת. לטיפול זוגי אפשר גם ללכת לבד ובמקרה שלכם זה אף נחוץ וגם אין אפשרות אחרת, כל עוד בן זוגך לא נמצא בארץ. אני חושבת שכדאי לך לפנות לעזרה כי מערכת יחסים כזאת לא תוכל להמשיך זמן רב ואני מניחה שגם אינך מעוניינת בכך. אפשר לשפר דברים וללמוד לעשות אחרת ולחיות חיים זוגיים טובים ומשמחים.

למעלה