אוהבים גויאבות ? בדיוק כעת התחילה העונה:

oritta17

New member
אוהבים גויאבות ? בדיוק כעת התחילה העונה:

רציתי לדעת, עם יש להשיג גויאבות ללא גרעינים ?
בכדי שיתאים להכנת מילקשייק.
או שאפשר לטחון ביחד עם הגרעינים,מבלי לגרוע מהטעם ?

אגב,
ב - 100 גרם גויאבה,יש כמות אדירה של ויטמין C ,
(300 מ"ג, (כמות שיש ב-4 תפוזים.)
לכן הגויאבה מועילה בחיזוק המערכת החיסונית ,ויעילה נגד הצטננויות, אם מתמידים ואוכלים בכול יום 100 גרם בלבד.
הגויאבה יגם עילה נגד כאבי- שרירים,בזכות כמות האשלגן הגבוה-
(בכל גויאבה שמשקלה מאה גרם, יש 270 מ"ג אשלגן )
והיא מכילה הרבה סידן (39 מ"ג),ללחיזוק העצמות והשיניים.
 

TCHM

New member
העונה התחילה בדיק לפני חודשיים.

רק הוורודות ממש טעימות
 

TCHM

New member
אין דבר כזה בלי גרעינים....

יש עם גרעינים גדולים ויש עם גרעינים קטנטנים שלא מורגשים
כמו בגויאבות הוורודות למשל שגם אינן מסריחות.
 
גויאבה

שלום
עבורי הגויאבה היא טעם הילדות...
לפרי יש ריח עז והוא מסריח את המקרר ואת החדר. לא כולם אוהבים את זה.
לי הוא טעים מאוד.
רצוי לפרוס ל-4 לפני האכילה. יש סיכוי טוב שהגויאבה מכילה תולעים!
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
גם אצלי הגויאבה היא זיכרונות ילדות

מילדותי אני זוכר פרי מסריח עם טעם נורא שלמזלי בניגוד לדגים לא הכריחו אותי לאכול למרות שלהורי היו בחצר שני עצים מניבים.
&nbsp
לפני 3 שנים נתקלתי בקובה בגויאבות ורודות סגולות שנראות מדהים וללא ריח בכלל. אמרתי לעצמי יא סלימאן, אתה כבר ילד גדול, עזוב את מה שהיה לפני עשרות שנים ונסה לטעום.
&nbsp
טעמתי.
&nbsp
מה אגיד לכם ?
&nbsp
בעעעעעעעעעעעע
 

oritta17

New member
לגוייאבה יש 50% אוהדים ו50% מתנגדים.

בשל היותה עשירה בויטמינים בכמויות גדולות, אכילת גויאבה מדי יום, מחסנת את הגוף מהצטננות ,ומהתפתחות חיידקים מזהמים במעיים.
יש המאמינים בסגולות הגוייאבה לשיפור זרימת הדם למוח וחידוד הזיכרון,ובאיזון לחץ-דם.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אז שהחולים יאכלו גויאבות

אם הם כבר ממילא סובלים אז שיסבלו עוד קצת.
 

oritta17

New member
שיח סלימאן מה עם גלידת גויאבות ,כן היית טועם ?

יש אנשים שלא אוהבים גוייאבה טרייה, אך לאחר שהפכה לגלידה ,
הם כן נהנים מטעמה העדין.
 
שאני רואה גויאבה ירוקה עד אני נדלק

בוקר טוב
זה תמיד מזכיר לי את הילדות
למה שלא לרסק קלות ולהעביר במסננת
זה מזכיר לי בילדות שהיו מכינים לוזינה .
זה ממתק של מחית גויאבה עם סוכר מחומם ואז מניחים על מגש בשמש עד שבממרח קשה ואז חותכים לקוביות ונהנים.
מאיר כרמיאל
 
סליחה איש. אני יליד הודו ונצר להורים עירקים

ולכן אני עומד על דברי בנושא לזונה גם מגויאבות.
כך בכל מקרה במושב שגרתי בילדותי עשו בגלל ריבוי עצי הפרי.
אבקש לא להפגע מהקלדה הזאת.
מאיר כרמיאל
 

TCHM

New member
יכול להיות, לא מכיר לוזינה מגויאבות


 
למעלה