אוהבים גלידה, ורוצים מתכון ביתי ,ללא מכונת גלידה ?

שרון 337

New member
אוהבים גלידה, ורוצים מתכון ביתי ,ללא מכונת גלידה ?

אני הכנתי לסופ"ש גלידה מעולה,שמבוססת ממתכון בסיסי שמצאתי ברשת,ושדרגתי לגלידה מפתיעה ונהדרת בטעמה.

את הגלידה המפתיעה מכינים בבלנדר שכותש קרח.

המצרכים הדרושים לגלידה ביתית:
כוס אחת אגוזים,מכמה סוגים.
(אני השתמשתי ב-
1/3 כוס אגוזי מלך,
1/3 כוס אגוזי לוז,
ו -1/3 כוס פיקאנים.

מכניסים את האגוזים לבלנדר מוסיפים כוס ו-שליש מים.
קורט מלח,
כפית של ממתיק- סוכרלוז, (או 1/2 כוס סוכר,או 1/3 כוס מייפל.)
ההכנה:
1)מפעילים את הבלנדר,כ-2 דקות,
עד שהכול נטחן היטב לתערובת חלקה ,וללא גושים.
מעבירים לתבניות של קוביות קרח, (או לספלי -סיליקון של מאפינס),
או לכוסות קטנות מפלסטיק,העיקר שיהיה קל לשלוף את
הגלידה,לאחר ההקפאה.
2)לאחר שעה וחצי,מוציאים את הגלידה מהפריזר ,
להעביר שוב לבלנדר-כותש -קרח,(או למעבד מזון שכותש -קרח.)
וגם הוספתי כמה תותים, ו-5 קוביות שוקולד -בטעם תפוז.
מפעילים את הבלנדר שוב ל- 2 דקות,
ומחזירים לפריזר למשך שעה.
וזהו הגלידה מוכנה.
לאחר שעה מוציאים מהפריזר ל-15 דקות הפשרה,
ויש גלידה טעימה ומעולה.
אם תרצו לראות צילומים ,
ועוד רעיונות נוספים, כמו גלידה עם פיסטוקים ,
היכנסו לכאן:
http://joyofblending.com/vitamix-pistachio-sorbet-recipe/

תכינו גם אתם ותהנו.
 

נטעליג

New member
לול שרוני לפני שיקום איזה קלוץ את חייבת לציין:

המתכון מכיל קישור לאתר של ויטמיקס,כמובן שיש בלנדרים חזקים אחרים שיכולים לרסק אגוזים למחיות ולא חייבים להכין עם המותג המסויים הזה.
 

נטעליג

New member
וכמובן שעוד יש סיכוי שיבוא מישהו ויגיד שזה לא גלידה

כי גלידה עושים משמנת וביצים,כמובן. סתם כך שתהיי מוכנה...
 

שרון 337

New member
ואם המתכון ללא חלב וביצים, והוא בטעם משובח,אז למה לא לנסות ?

הרי גלידה רגילה עם ביצים ושמנת- כולם מכירים,אבל לא כולם יכולים להכין, בגלל בעיית אלרגיה לחלב וביצים.(או שאינם צורכים מוצרים מהחי.)
&nbsp
הרעיון פה,הוא לגלידה ביתית ,ללא צורך ברכישת מכונת- גלידה ,או ויטמיקס,
צריך רק בלנדר שכותש -קרח, ויש תוצאה של גלידה ביתית משובחת.
&nbsp
גם אני,עד שלא הכנתי לא האמנתי שזה באותו טעם של גלידה שעשויה משמנת וביצים.
בסופ"ש היו לי אורחים,והם היו בטוחים שזו גלידה שעשויה משמנת וביצים.
כול כך התלהבו מהטעם הנפלא,שביקשו שאכין את הגלידה הזו ,לקינוח לליל -הסדר.
לכן שיתפתי גם אתכם במתכון הכול כך טעים.
למי שיכין,ההנאה מובטחת. (רק להיזהר שלא להתמכר.)
 
בכל הכבוד הראוי - כל המוסיף גורע


מישו גם יכול למצוא שנבטי סויה קצוצים ומודבקים בבצק מתובל יכולים להיות טעימים, נו אז מה? זה המבורגר?
יש לך אג'נדה בולטת של מתכונים טבעוניים - שיבושם לך. למה לא? אבל הפסיקי להתעקש על כך שמדובר ב"גלידה משובחת". קרח מעורב עם שקדים טחונים וסוכר/תחליף סוכר זה לא גלידה בדיוק כשם שקרטיב אינו גלידה. גלידה עשויה כל בסיס קרם חלב וביצים מכאן גם שמה ICE CREAM או CREME GLACEE . כל השאר זה עשרות סוגים של מיקפאים טעימים פחות או יותר ומוטב לידידתך נטע שתשמור את הכינויים המעליבים (קלוץ למיניהו) לבני משפחתה.
 

salo22

New member
שואלת אותי ?

אני במקרה יודע לבנות היטב בסיסים של גלידה אמיתית, כך שמתנצל, אבל לא אנסה. אני בכל מקרה טוען תמיד, שגלידה טובה מתחילת ונגמרת בבסיס מוצלח, היא אינה נשענת כמו שנוטים להשעין אותה, על הימצאות או איכות המכונה.
אני לא ציינתי כמובן אם מותר או אסור לך לקרוא לזה גלידה, תקראי לזה איך שבא לך, אין שום בעייה
באופן אישי, אם כבר פתחת לדיון, קוראים לזה בז'ארגון הקולינארי קינוח קפוא, או מקפא אם תרצי, אותי כן סיקרן העניין בעבר (וכיום) והשקעתי קצת יותר זמן קריאה מהאדם הממוצע כדי להבין את ההבדלים, מהם סטנדרטים נהוגים בהרכב הכימי של תוצר סופי שראוי שיקרא גלידה, שרבט, סורבה.. אז מצד אחד קראי לזה איך שתרצי, אך מצד שני זכותי עכשיו, אם כבר פתחת הנושא לדיון, לאמר שבעצם לא הכנת גלידה ולרוב האנשים שנוטים לפרסם אינסטנט גלידה מעולה שתכה שוק על ירך כל גלידה רצינית, אין לצערי גם מושג רב איך להכין גלידות איכותיות ומוצלחות באמת
 

שרון 337

New member
salo22 אף אחד לא פתח דיון רק אתה.

תרצה תכין -לא תרצה תפסיד.
&nbsp
 

salo22

New member
אז אולי כדאי לשרשר יותר טוב..

אני סה"כ הגבתי לתגובה שכתבת לי.
 

פוקסי99

New member
מכונת גלידה

אני רכשתי מכונה להכנת גלידה של אמקור במבצע (700 שקל) המכונה מגיעה
ל 30 -מעלות ותוך שעה מתקבלת גלידה נהדרת . כולל סורבה
 

salo22

New member
זה מאוד תלוי כמובן מה הטמפרטורה הראשונית של התערובת

וכל דבר יש לו גם השפעה על מרקם - נניח תערובת מבושלת חמה יחסית יקח לה כמובן הרבה יותר זמן מתערובת שישבה זמן מסויים במקפיא (או במקרר). הזמן שהתערובת במכונה כמובן גם משפיע בצורה מסויימת (ודי חלקית לדעתי) על מרקם סופי.. הדגם זה ICE3000 ? אני סקרן לגבי איפה יושבת התערובת שלך לפני ההכנסה למכונה, כך שזמן העבודה הוא בערך שעה..
 

פוקסי99

New member
תערובת למכונת גלידה

מכונת הגלידה שלי היא בעלת מערכת קירור עצמית . ולכן אני שם את כל המרכיבים במכונה ומפעיל.תוך 5 דקות היא מגיעה למינוס 30 מעלות למכונה זרוע מסתובבת אשר מערבלת את הרכיבים ווגורמת לבלילה להפוך לאורירית ומרקם של גלידה .ניסית מספר סוגים של גלידות ותמיד יצא נהדר. היו מקרים ששמתי כמות גדולה מידי של רכיבים ואז פשוט הוספתי עוד מספר דקות לתהליך
 
למעלה