אוהבים ורבים- זקוקה לייעוץ בנושא.

אוהבים ורבים- זקוקה לייעוץ בנושא.

שלום לכולם. אני בת 23 ובן זוגי בן 30. אנחנו כ 3 שנים ביחד. אנחנו נמצאים כרגע במצב של החלטה קשה בין אם להיפרד ולוותר על האהבה שלנו, או להילחם עבור האהבה הזו. הבעיה היא שאנחנו רבים ללא הפסקה, באותם נושאים תמיד. כל הריבים שלנו בנושאים אלו ולאחרונה זה ממש לעיתים תכופות. בן זוגי הוא טיפוס אדיש, הוא אוהב אותי מאוד אבל לא מראה זאת מספיק, כלומר, אני לא מרגישה נאהבת ונחשקת. אני צריכה חום ואהבה ותשוקה והוא נבלע לשיגרתיות קרירה. ביתר פירוט: אני צריכה יותר סקס והוא פחות, הוא לא מחמיא לי, ולרוב לא מראה אהבה בחום, אלא יותר במעשים של דאגה, בדרך שלו. והוא גם רוצה זוגיות חמה, אבל משום מה לא מצליח לעשות כלום בשביל זה. לאחר כל ריב או פרידה, תמיד חזרנו כי אנחנו אוהבים, ובכל פעם הוא ניסה להשקיע יותר ואני ניסתי גם לקבל את המצב כך, אבל שוב מצאנו את עצמנו רבים כי זה לא מסתדר. האם טיפול זוגי יכול לעזור כאן? כי כך, כמו שהקשר כרגע הוא לא טוב ולא בריא. האם טיפול זוגי יכול לשנות אופי וטבע של אדם? האם במקרה הזה הטיפול יעזור גם לטווח הארוך או שהגיוני שזה יצליח רק זמנית? האם כדאי להיפרד או שיש עוד סיכוי שזה יצליח? אנו לא רוצים לחזור לריב ללא הפסקה שוב. אנחנו באמת לא יודעים מה התשובה הנכונה. קשה לוותר על האהבה ומצד שני היא לא טובה.

המצב שאת נמצאת בו דורש לעשות החלטה שאינה

פשוטה כלל ודורשת מחוייבות מצידך ומצד בן זוגך.   כאן המקום לאמר לך ולכל המעוניין שטיפול זוגי אין מטרתו לשנות אישיות של מי מבני הזוג , שום טיפול לא עושה את זה. בטיפול המטפלת צופה בזוג , בהתנהלותו , בדומה למה שקורה בהתנהגות שלהם בסביבה הטבעית שלהם, רואה את דפוסי ההתנהגות האחד מול השני, ובודקת עם כל אחד מה רוצים לשנות. אנשים מתנהגים מול בני זוג ומול אנשים בכלל על פי  הסביבה והמסרים עליהם גדלו. כלומר, אם בן זוגך מתקשה להראות חיבה אז פותחים את הנושא ובודקים עם שניכם איך אפשר שאת תקבלי אותו על יכולותיו מבלי לכאוב בעניין ובן זוגך יוכל בדרכו לספק לך את שאת זקוקה לו.
אני מאד ממליצה להגיע לטיפול. זוג שאוהב יש לו מוטיבציה גדולה לעשות שינוי, עדיין דרושה עבודה אבל השינוי שקורה הוא מבורך ומאפשר איכות חיים טובה וסיפוק.

למעלה