אוהבים כוסמת ?

שרון1017

New member
אוהבים כוסמת ?

היום הכנתי כוסמת וירקות ויצא ממש טעים,,,
וכך מכינים:
בצל גדל קצוץ גס -לטגן בסיר רחב עם 4 כפות שמן זית,עד שבצל הופך לשקוף,
להוסיף לסיר הבצל:
גמבה אחת חתוכה לקוביות קטנות,
סלסלה פטריות שמפיון.(לפרוס לפרוסות,ללא הרגל).
5 עגבניות שרי קטנות חתוכות לרבעים.
גזר אחד,מגורר .(לגורר בחורים הגדולים של הפומפייה.)
לערבב מידי פעם ,ולאדות במשך 10 דקות.
לאחר מכן,מוסיפים כוס אחת כוסמת שטופה היטב ,ומסוננת,מערבבים עוד דקה,
ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי כול גובה התכולה שבסיר ,ועוד ס"מ אחד.
מתבלים ב:
1/2 כפית פפריקה חריפה
כפית אחת תבלין "חוואייג-למרק"
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה,
2 שיני שום כתשות.
מלח
מערבבים,מנמיכים להבה,ומכסים במכסה ,לבשל כ- 20 דקות ,עד לריכוך.
מתקבלת מנה חמימה וטעימה בטעם של עוד.
כדאי לדעת:
הכוסמת עשירה בעיקר בסידן ומגנזיום שחשובים לצפיפות העצם.לבריאות השלד והשיניים),
ומניעת התכווצויות שרירים.
 

ריקי5

New member
תודה לשרוןן על המתכון

וגם על ההמלצה על סוג הכוסמת.

אני מאד אוהבת כוסמת אבל בעלי לא כל כך. בכל זאת אנסה, מקסימום אני אוכל את הכל
 

שרון1017

New member
מתכון הכוסמת מעודן במתכון הזה מכיוון ש,,

השתמשתי בכוסמת מהסוג הבהיר,צהוב ירקרק,ללא טעם לוואי , (זה לא הסוג הכתום- חום עם הטעם המודגש.)
ולכן כולם אהבו את הכוסמת שספגה את טעם הירקות המבושלים .
 

אפרת10511

New member
אני מכינה כוסמת

בסיר אורז.
2 כוסות כוסמת
4 כוסות מים
1 כף אבקת מרק טעם עוף
כפית מלח
1 כף שמן
וזה הכל.
יוצא מצויין.
 
למעלה