אוהבים כוסמת ?
היום הכנתי כוסמת וירקות ויצא ממש טעים,,,
וכך מכינים:
בצל גדל קצוץ גס -לטגן בסיר רחב עם 4 כפות שמן זית,עד שבצל הופך לשקוף,
להוסיף לסיר הבצל:
גמבה אחת חתוכה לקוביות קטנות,
סלסלה פטריות שמפיון.(לפרוס לפרוסות,ללא הרגל).
5 עגבניות שרי קטנות חתוכות לרבעים.
גזר אחד,מגורר .(לגורר בחורים הגדולים של הפומפייה.)
לערבב מידי פעם ,ולאדות במשך 10 דקות.
לאחר מכן,מוסיפים כוס אחת כוסמת שטופה היטב ,ומסוננת,מערבבים עוד דקה,
ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי כול גובה התכולה שבסיר ,ועוד ס"מ אחד.
מתבלים ב:
1/2 כפית פפריקה חריפה
כפית אחת תבלין "חוואייג-למרק"
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה,
2 שיני שום כתשות.
מלח
מערבבים,מנמיכים להבה,ומכסים במכסה ,לבשל כ- 20 דקות ,עד לריכוך.
מתקבלת מנה חמימה וטעימה בטעם של עוד.
כדאי לדעת:
הכוסמת עשירה בעיקר בסידן ומגנזיום שחשובים לצפיפות העצם.לבריאות השלד והשיניים),
ומניעת התכווצויות שרירים.
היום הכנתי כוסמת וירקות ויצא ממש טעים,,,
וכך מכינים:
בצל גדל קצוץ גס -לטגן בסיר רחב עם 4 כפות שמן זית,עד שבצל הופך לשקוף,
להוסיף לסיר הבצל:
גמבה אחת חתוכה לקוביות קטנות,
סלסלה פטריות שמפיון.(לפרוס לפרוסות,ללא הרגל).
5 עגבניות שרי קטנות חתוכות לרבעים.
גזר אחד,מגורר .(לגורר בחורים הגדולים של הפומפייה.)
לערבב מידי פעם ,ולאדות במשך 10 דקות.
לאחר מכן,מוסיפים כוס אחת כוסמת שטופה היטב ,ומסוננת,מערבבים עוד דקה,
ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי כול גובה התכולה שבסיר ,ועוד ס"מ אחד.
מתבלים ב:
1/2 כפית פפריקה חריפה
כפית אחת תבלין "חוואייג-למרק"
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה,
2 שיני שום כתשות.
מלח
מערבבים,מנמיכים להבה,ומכסים במכסה ,לבשל כ- 20 דקות ,עד לריכוך.
מתקבלת מנה חמימה וטעימה בטעם של עוד.
כדאי לדעת:
הכוסמת עשירה בעיקר בסידן ומגנזיום שחשובים לצפיפות העצם.לבריאות השלד והשיניים),
ומניעת התכווצויות שרירים.