אוהבים כסף מזומן?

שמלת תחרה1

Well-known member
רצוי להפטר מהשטר הכחול

מהפכה במזומן בישראל: השטרות עשויים להתבטל ולהיעלם מהארנקים
במטרה להילחם בהון השחור ולהגדיל את הכנסות המדינה, עלה הרעיון לבטל את שטרות ה-200 שקל ואם יתקבל כולנו ניאלץ לגשת לבנק ולהפקיד או להחליף אותם. האם זו תחילת הסוף של המזומן בישראל?

שמלת תחרה1

Well-known member
רצוי להפטר מהשטר הכחול

מהפכה במזומן בישראל: השטרות עשויים להתבטל ולהיעלם מהארנקים
במטרה להילחם בהון השחור ולהגדיל את הכנסות המדינה, עלה הרעיון לבטל את שטרות ה-200 שקל ואם יתקבל כולנו ניאלץ לגשת לבנק ולהפקיד או להחליף אותם. האם זו תחילת הסוף של המזומן בישראל?
לא יהי שטר של 200. שח, מקסימום תספרו יותר שטרות של 50 ו100

ריקי זו אני

Well-known member
אנחנו עובדים המון במזומן ובסכומים גבוהים, וגם אם נרצה
לא נוכל לעבור לשיטה אחרת...
כי למשל מול המגזר הערבי בדואי לא עובדים בצ'קים, ואשראי
הם בקושי מבינים מה זה...
אני חושבת שבדבר נכון לכל סחר חקלאי...
מאחר וכך אני למעשה משלמת תמיד במזומן, מדלק, קניות
מוצרים... ועד מסעדות...

Harrington

Well-known member
מנהל
אנחנו עובדים המון במזומן ובסכומים גבוהים, וגם אם נרצה
לא נוכל לעבור לשיטה אחרת...
כי למשל מול המגזר הערבי בדואי לא עובדים בצ'קים, ואשראי
הם בקושי מבינים מה זה...
אני חושבת שבדבר נכון לכל סחר חקלאי...
מאחר וכך אני למעשה משלמת תמיד במזומן, מדלק, קניות
מוצרים... ועד מסעדות...
אין חיה כזאת "בלתי אפשרי". כמובן שכאשר מסתכלים על סיטואציה מסוימת, שהתרגלנו לנהוג בה במשך שנים ארוכות וטובות ומציגים לנו דרישה לשנותו, אנחנו נבהלים, מגלים דעתנו ש'אי-אפשר אחרת', ש'זה לא יכול לעבוד' ושצריך להחריג את התחום בו אנו עוסקים ואותו אנחנו מכירים.

אלא שלא חסרות דוגמאות כאלו משלל תחומים שבסופו של דבר כן הצליחו להשתנות או לשנותם. אז בהתחלה זה מפחיד ובוודאי שכשזה מוצג תיאורטית, התגובה המיידית היא 'אי-אפשר'. אבל זה לא אומר שלא ניתן למצוא פתרון יצירתיים בכל נושא ונושא וכן, אפילו ליישר קו עם החלטות וכללים חדשים שברגע הראשון נראה לנו שדווקא בתחום שלנו אין להם כל היתכנות להצליח.

אין חיה כזאת "בלתי אפשרי". כמובן שכאשר מסתכלים על סיטואציה מסוימת, שהתרגלנו לנהוג בה במשך שנים ארוכות וטובות ומציגים לנו דרישה לשנותו, אנחנו נבהלים, מגלים דעתנו ש'אי-אפשר אחרת', ש'זה לא יכול לעבוד' ושצריך להחריג את התחום בו אנו עוסקים ואותו אנחנו מכירים.

אלא שלא חסרות דוגמאות כאלו משלל תחומים שבסופו של דבר כן הצליחו להשתנות או לשנותם. אז בהתחלה זה מפחיד ובוודאי שכשזה מוצג תיאורטית, התגובה המיידית היא 'אי-אפשר'. אבל זה לא אומר שלא ניתן למצוא פתרון יצירתיים בכל נושא ונושא וכן, אפילו ליישר קו עם החלטות וכללים חדשים שברגע הראשון נראה לנו שדווקא בתחום שלנו אין להם כל היתכנות להצליח.
כמה שטויות, מזל שהמקלדת לוקחת הכול.
הרבה זקנים איבדו את עצמאותם היום ותלויים בילדיהם בגלל שינויים שקרו.

Harrington

Well-known member
מנהל
כמה שטויות, מזל שהמקלדת לוקחת הכול.
הרבה זקנים איבדו את עצמאותם היום ותלויים בילדיהם בגלל שינויים שקרו.
סורי. לא בקטע של תחרות למי יש יותר גדול. משאיר לך את המשחק עם עצמך ואין לי אלא לאחל לך הנאה מרובה ואושר רב. אישית אמתין למתדיינים רציניים ועניינים יותר אם יצוצו.

מיצינו.

למעלה