אוהבת.. לא אוהבת.. אוהבת..

ailag

New member
אוהבת.. לא אוהבת.. אוהבת..

הופס, חזרתי. לקחתי בסוף הפסקה של כמה זמן בחיפוש, ועכשיו אני מחפשת שוב (והמחירים נוחים יותר
) אז הייתי בכמה דירות שלא התאימו. היום ביקרתי באחת שאני נורא אמביוולנטית לגביה. הדירה עצמה מרווחת , יש סלון בגודל טוב והחדר 2.80 על 3.60 (אני תופסת הרבה מקום כי אני מאלו שאוגרים דברים) היא בקומה שלישית וקרובה למרכז המסחרי בטאגור, והמחיר הוא $300 , שזה סביר לאזור רמת אביב. אבללל.. - היא רחוקה מהאוני'. אני לא אנהג לאוני', והשותף שלומד רפואה אמר שלוקח לו 20 דקות להגיע לשם (רפואה זה בצד הרחוק יותר של הקמפוס. גם הפקולטה שלי, מדעים, אבל טיפה פחות) - אני תמיד מאחרת כך שאני אנסה לרוץ את המרחק הזה, אתעלף אחרי שניה ואגיע מותשת ומאוחר. היא ברחוב האמוראים, רמת אביב, ת"א. - השותפה השניה אמנם נשמעה מאוד נחמדה בטלפון (דיברנו שיחה קצת ארוכה), אבל כשנפגשתי איתה היא לא במיוחד ניסתה לדבר או להראות אופי במיוחד. עם השותף בכלל לא דיברתי, הם היו לחוצים בזמן. החברה שבאה לעזור לי, שכן יודעת איך לחפש דירה, קבעה שזרם המים לא משהו ושהשותפים באמת לא נראים נלהבים/נחמדים במיוחד. אז מה כדאי? אני אבדוק עוד דירות מחר, אבל אני צריכה להחליט מחר בצהריים. הבעד והנגד מבטלים זה את זה בצורה די חזקה. (ואני מקווה שאני אספיק לבוא ולקרוא את התשובות עד מחר)

JaneLame

New member
אופניים.

20 דקות ברגל זה 5-10 דקות באופניים. אם את מוכרת את האוטו, שווה להשקיע כמה מאות שקלים באופניים. קחי בחשבון שדירה שממש צמודה לאוניברסיטה (יותר מטאגור) יהיה קשה יותר למצוא. מה גם שהדרך לשם היא בעלייה, וזה לא כיף גדול ללכת ברגל ככה.

ailag

New member
-=-=-

מחר אני מסתכלת על דירות בהופיין ובפראנקל
האמוראים זה נורא קרוב כבר לנמיר. לא יודעת על מכירת האוטו, אבל על זה כבר פירטתי בהודעה השניה. וחוצמזה, גם טאגור יותר קרוב מהאמוראים.. (ואם את לא מכירה את האזור יש את maps.walla.co.il , אתר נוח - אפשר גם לגרור את המפה ואז לראות חלקים אחרים שלה)

ailag

New member
תוספת

כזכור(?), אני גרה קרוב לאוני' בבית של אמא שלי. אז היא העירה שאם לוקח לי בערך 10 דקות לנסוע לאוני' בלי פקקים ואז יש עוד זמן עד שאני מגיעה לבניין הדרך יוצאת בערך אותו דבר, רק עם הליכה במקום נסיעה. היא גם העירה שאם אמצא עבודה אני אוכל להמשיך להשתמש באוטו שלי, אבל לנסוע כ"כ מעט וגם לשלם על חניה נשמע לי מיותר.. בניתי עקרונית על אופניים, אבל בגשם זה לא נוח במיוחד אז אי אפשר לבנות עליהם. אמא שלי דוקא חושבת שאני צריכה להגיד לא, בגלל שאני לא בטוחה בקשר לאופי של השותפים וחשוב לי שתהיה אווירה חברית ולא מרוחקת/קרירה בבית (אגב, הם שניהם חברים, מכירים עוד ממקודם) . חשבתי לנסות לבדוק מה האופי שלהם בשלישית אבל אני לא מוצאת תירוץ מספיק טוב.

המממפפפףףף

אם זה קרוב למרכז המסחרי של טאגור זה לא יכול להיות כל כך רחוק מהאוני'. אני חייב לציין שבשנתיים שגרתי סמוך לאוניברסיטה (כולל הופיין) מאוד נהניתי מיתרון המיקום. גם אם רוצים סתם לקפוץ לספריה, גם אם נמאס מהשיעור ובא ללכת - זה הרבה יותר פשוט ללכת ברגל מאשר לנסוע.

עוד דיעה

יש שני דברים שעלו בהודעה שלך, ובין אם תקחי את הדירה הזו או תמשיכי הלאה את החיפוש, שווה לך לחשוב עליהם. ראשית, העניין עם המרחק: אני מתקשה להאמין שיש מבחר סביר של דירות איכותיות במרחק יריקה מהאוניברסיטה. זה לא רק העניין של העיתוי (כלומר, שלו היו, כנראה שכרגע הן מחוץ לשוק), זה גם ש-20 דקות הליכה זה באמת לא ממש הרבה (כשלמדתי, חלק מהמן זה היה המרחק ביני ובין האוניברסיטה), כך שמהבחינה הזו אם את אומרת לעצמך - אני רוצה קרוב יותר - את צריכה לקחת בחשבון שזה יגביל את חיפושיך - וזה כנראה יאמר התפשרות על דברים אחרים. לגבי האופניים -זה באופן כללי נשמע פתרון מצויין. לגבי הגשם יש לי שני דברים לומר: ראשית, אנחנו בישראל. ולכן עם כל המחשבות הרומנטיות שאפשר לגייס לגבי החורף כאן, סביר שרוב הזמן יהיה לך קריר במקרה הטוב, וגם זה לא ברור. שנית, אני יכולה לספר לך שחבר שלי, בזמן שהוא למד באוניברסיטה, היה נוסע, במשך כל ה-3 שנים, על אופניו. וזו היתה נסיעה של יותר מכמה דקות, במזג אוויר קר יותר , ולא במישור. לו הייתי צריכה לעוץ עיצה לגבי הפרמטר של המרחק - הייתי מציעה לך לא לבטל מייד את האפשרות של דירות במרחק הזה מהאוניברסיטה, ובמיוחד כי מרחק זה לא הבר היחיד שחשוב לך, מה שמביא אותנו לעניין השני: אם חשוב לך שותפים נחמדים וחברותיים, על מנת שתהיה אווירה טובה וחברית בדירה - אזי זה קריטריון לגיטימי לגמרי. לא כולם מחפשים את זה, אבל אם זה חשוב לך אז כדאי להיות מודעים לזה במוצהר. ואם באמת הרושם הראשוני שאת קולטת מהאנשים הללו, אחרי מספר שיחות, זה שהם לא חברותיים במיוחד (לא אומרת שהם לא אנשים נחמדים - סתם לא מה שחיפשת בשותפים), אז זה קריטריון סביר לפסילת הדירה.

ailag

New member
תודה, זה עזר

בנוגע למרחק: טאגור, למשל, הוא לא "מרחק גדול" בשבילי, בין השאר בגלל שהוא מרחק יריקה מהמרכז של טאגור, הקניון והסופר של הסטודנטים. האמוראים לא רחוק בכלל מטאגור.. אבל "לא רחוק מטאגור" ועוד "טאגור לא רחוק מהאוני" בכל זאת מסתכם ליותר מרחק. 20 דקות הליכה זה לא הרבה, אבל אני הולכת לאט ותמיד יוצאת ממש מאוחר מדי (אז אני ארוץ ואמות בדרך ואלך עוד יותר לאט. גם אני לא מבינה למה אני עושה את זה) אגב, בדקתי היום דירה בהופיין, אם מדברים על מרחק יריקה מהאוני - נראה לי שהדבר היחיד שיותר קרוב מהופיין זה לגור על הגג של אחד הבניינים באוני'. אבל הדירה טיפה בעייתית
לגבי האופניים, זו היתה העמדה שלי בדיוק ועניין האופניים נורא קוסם לי, אבל כל הזמן אומרים לי שבגשם או בחום מוגזם יהיה לי נורא רע.. אז האמנתי להם. עכשיו אני שומעת עוד דעות. (האמת שאני לא מהבכיינים אז כל עוד אפשר טכנית לנסוע באופניים בגשם, זה עדיף מללכת) אגב, גם גונבים אופניים באוני'. הרושם הראשוני מהשותפים נורא מבלבל אותי .. דיברתי עם השותפה בטלפון והיא היתה נורא נחמדה. ממה שהיא סיפרה לי על השותף + סטריאוטיפים הגיוניים נראה שגם הוא. אבל כשפגשנו אותם הם לא ממש דיברו איתנו.. בינתיים החלטתי לא לקחת ולו בגלל הספק. אם הם ממש ירצו אני אגיד להם באופן גלוי מה הבעיות ומקסימום ניפגש שוב או שהם ישברו את הראש למצוא פתרון.

EyalPolo16V

New member
בהופיין יש ח#@$ של דירות...

חבל בכלל לבדוק. תנסי בבארט , ואולי בחיים לבנון או צידו השני המכונה פיליכובסקי/ דניאל מוריץ כל מה שיותר רחוק מאלו פשוט לא משתלם... טאגור יותר מדי רחוק לטעמי, במיוחד בבוקר. בכל מקררה, לדעתי את תצטרכי להתפשר בגדול השנה, כי את פספסת את הרכבת... אי אפשר למצוא דירות מעולות ,קרובות וב250 דולר (כמו זאת שאני גר בה) עכשיו בנובמבר ...

ailag

New member
דוקא הדירה הזאת נראתה בסדר

למחיר שלה, במיוחד החדר שכבר הושכר. דוקא באוקטובר היה היצע די דומה, רק ב $50 יותר.. אגב, הדירות שאני מסתכלת עליהן עכשיו הן "חדשות", או לפחות לא היו מודעות עליהן במד"ס באוקטובר.

ailag

New member
הפתרון הכי פשוט ../images/Emo3.gif

קבענו שנדבר בצהריים/אחה"צ, החלטתי לחכות לטלפון שלהם והוא לא הגיע :p

JaneLame

New member
אגב...

ללכת לראות דירות שותפים זה דיי דומה לראיון עבודה. את באה, משאירה פרטים, אולי מתקשרים אלייך ואולי לא.

ailag

New member
אני חושדת

שלא חוזרים אליי כי אני באה עם חברה (שגם יודעת על מה להסתכל בדירה) ואז אנחנו יותר צוחקות כמו מפגרות בינינו וגם יוצא שהיא מדברת יותר ממני - אני אף פעם לא יודעת מה לשאול. מצד שני, אם אני לא אקח אותה איתי אני אפול על בעיות קטנות, ואין זמן לבוא פעמיים לראות דירה. אוף. (ואתמול היא די הרגיזה אותי)

rotmen24

New member
כשאמצא מעט זמן פנוי...

אלך לרכוש אופניים ופחות מעשר דקות אגיע לעבודה. כל הזמן שגרתי בי-ם חיכיתי ליום שאעבור לעיר מישורית ושטוחה כדי שאוכל סוף סוף לנסוע באופניים ולא להתעלף בעלייה של רח' עזה בי-ם, למי שמכיר... לגבי השותפים... קשה לדעת. אני גם לא מאמינה בשותף/שותפה שנראים נלהבים מדי. ועוד יותר מאמינה שכל אחד צריך את הספייס שלו, וגם ליחס יש מידה של מה בסדר ומה לא. עם השותפה הקודמת שלי היו יחסים קרירים יחסית, מדי פעם היינו מדברות על דברים נוספים חוץ מחשבונות, אבל בגדול כל אחת חיה את חייה בנפרד. זה תלוי גם באופי שלך, אם את חוזרת לדירה וחייבת חברה וחיוך, אולי עדיף שתחפשי שותפים אחרים. אם את כן יכולה להתפשר על שותפים ידידותיים אבל לא מדיי, הם לא נשמעים לי בחירה רעה כל כך. תחשבי שהם בוודאי מותשים בעצמם אחרי לא מעט אנשים שבאו לראות את הדירה, ולא פשוט להיות נחמדים לכולם. יש אנשים שמסוגלים לזה, לא כולם. בהצלחה.

למעלה