אוהב כסף לא ישבע כסף

יוסי ר1

Active member
אז נצרכתי לקנות איזה חלק למערכת מיזוג האוויר.
ומצאתי בית עסק שמוכר מה שאני צריך.
כולל התקנה 7200 ש"ח לפני מע"מ, ככה ההוא.
מה 7200?! החלק עצמו עולה בין 3000 ל4000 כולל מע"ם! 5000 שקלים אתה לוקח על הרכבה?!
במה אתה עוסק? שאל אותי.
זה לא משנה, השבתי. אני יודע כמה זמן לוקח לפרק 4 ברגים, 2 חיבורי מים, ולהרכיב בסדר הפוך. פחות משעת עבודה ל2 אנשים.
אז תעשה לבד! אמר לי. אתה אל תלמד אותי את העבודה שלי.
טוב, אז כמה יעלה לי בלי הרכבה? שאלתי.
אני לא מוכר בלי, אמר וניתק.

אבי בן 1231

Well-known member
אז נצרכתי לקנות איזה חלק למערכת מיזוג האוויר.
ומצאתי בית עסק שמוכר מה שאני צריך.
כולל התקנה 7200 ש"ח לפני מע"מ, ככה ההוא.
מה 7200?! החלק עצמו עולה בין 3000 ל4000 כולל מע"ם! 5000 שקלים אתה לוקח על הרכבה?!
במה אתה עוסק? שאל אותי.
זה לא משנה, השבתי. אני יודע כמה זמן לוקח לפרק 4 ברגים, 2 חיבורי מים, ולהרכיב בסדר הפוך. פחות משעת עבודה ל2 אנשים.
אז תעשה לבד! אמר לי. אתה אל תלמד אותי את העבודה שלי.
טוב, אז כמה יעלה לי בלי הרכבה? שאלתי.
אני לא מוכר בלי, אמר וניתק.
זכותו של כל אדם לקבוע את המחיר עבור שרותיו.
לדעתי, חובתו של הלקוח לבדוק מחירים.
אותו ספק שנתקלת בו חושב שכולם פראיירים ומסתמך על כך.

קלייטון.ש

Well-known member
לי נראה שהבחור יותר משהוא אוהב כסף הוא אוהב את הכוח שהוא חושב שיש לו, להתייחס בהתנשאות ללקוחות שמוכנים לשלם ולהעניש אותם (לשיטתו).
הרי ויתר פה על עסקה של 4000 ש"ח רק בשביל לאכזב אותך. בטח הפיק סיפוק רב, שהוא הראה לך מה זה.

יוסי ר1

Active member
לי נראה שהבחור יותר משהוא אוהב כסף הוא אוהב את הכוח שהוא חושב שיש לו, להתייחס בהתנשאות ללקוחות שמוכנים לשלם ולהעניש אותם (לשיטתו).
הרי ויתר פה על עסקה של 4000 ש"ח רק בשביל לאכזב אותך. בטח הפיק סיפוק רב, שהוא הראה לך מה זה.
כן. אבל תחשוב כמה עסקאות הוא מפספס רק כי זה מה שחשוב לו.
אני לא מאמין שבר דעת ישלם עבור התקנה פשוטה מחיר שכזה.
אז מי הלקוחות שלו? ממה הוא חי?

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
הלקוחות שלו הם כאלה שאין להם מושג כמה זמן ומה כוללת ההרכבה.

מאחר ואני טוען כבר הרבה זמן שבערך 80% מהאנושות הם מטומטמים אז אני מעריך שיש לו מספיק לקוחות בלעדיך.

מלאכת מחשבת1

Well-known member
הלקוחות שלו הם כאלה שאין להם מושג כמה זמן ומה כוללת ההרכבה.

מאחר ואני טוען כבר הרבה זמן שבערך 80% מהאנושות הם מטומטמים אז אני מעריך שיש לו מספיק לקוחות בלעדיך.
מעניין.... אולי הוא יקרן. אולי כל הלקוחות שלו מטומטמים. אבל הוא לא מינה את הלקוח להיות התמחירן שלו.
אם המחיר יקר ללקוח, שיחפש ספק אחר.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מעניין.... אולי הוא יקרן. אולי כל הלקוחות שלו מטומטמים. אבל הוא לא מינה את הלקוח להיות התמחירן שלו.
מה שאתה אומר לא סותר את מה שכתבתי.
א. אני מאמין שכל אדם רשאי להחליט בכמה הוא מוכר את סחורתו/שרותיו ובלבד שזה לא יהיה מצרך או שירות שחייבים לרכוש על פי חוק ואז יש הצדקה לפיקוח של המדינה על המחיר.
ב. אני אמון על תורתו של האדמו"ר רוברט היינליין זצוק"ל שקבע כבר לפני שנים רבות שמצווה גדולה להפריד בין הטיפש לכספו.

מלאכת מחשבת1

Well-known member
מה שאתה אומר לא סותר את מה שכתבתי.
א. אני מאמין שכל אדם רשאי להחליט בכמה הוא מוכר את סחורתו/שרותיו ובלבד שזה לא יהיה מצרך או שירות שחייבים לרכוש על פי חוק ואז יש הצדקה לפיקוח של המדינה על המחיר.
ב. אני אמון על תורתו של האדמו"ר רוברט היינליין זצוק"ל שקבע כבר לפני שנים רבות שמצווה גדולה להפריד בין הטיפש לכספו.
אני חושב שמה שכתבת בסעיף [ב.] נאמר על ידי הסופר הגאון הידוע א.ב.ג.ד.ה.ו. מנחם.[ראה ערך הגששים "בוטיק הספרים"]. אני אהיה מוכן להודות בטעותי , אם תביא מראה מקום למה שכתבת, שנאמר על ידי היינלין.
נ.ב לאוהבי ספרות מדע בידיוני, מומלץ הספר "עריצה היא הלבנה" של היינלין.

יוסי ר1

Active member
באמת מצאתי ספק אחר. 3050 ש"ח, כולל מע"מ והובלה עד הבית.
את ההרכבה אעשה לבד. וגם אם לא אעשה לבד, ההצעה שקבלתי היא 1300 ש"ח להרכבה.
כלומר חסכתי כ4500 ש"ח מהגרידי ההוא.

מלאכת מחשבת1

Well-known member
באמת מצאתי ספק אחר. 3050 ש"ח, כולל מע"מ והובלה עד הבית.
את ההרכבה אעשה לבד. וגם אם לא אעשה לבד, ההצעה שקבלתי היא 1300 ש"ח להרכבה.
כלומר חסכתי כ4500 ש"ח מהגרידי ההוא.
כל הכבוד - ברצינות. לדעתי היית צריך לפעול כך מלכתחילה. ההתדיינות עם המוכר היתה מיותרת. בכל מקרה - בהצלחה בהתקנה.
לא ציינת מה בדיוק הבעיה. יתכן ולא תיהיה לך אחריות על החלק/ים שקנית במידה ותתקין בעצמך. לתשומת ליבך.

קלייטון.ש

Well-known member
אנשים מוגבלים ע"י האישיות שלהם. האישיות שלו היא כזו שהיא לא מאפשרת לו לנצל את כל ההזדמנויות להרויח כסף בתחום עיסוקו. כנראה יש לו מספיק הזדמנויות שמצליחות לו כך שהעסק חי. ואולי יש לו ביטחון כלכלי והוא יכול לסרב כמה שמתחשק לו.

אבי בן 1231

Well-known member
כנראה שהוא מסתפק בפחות עיסקאות שמכניסות יותר כסף לכל עיסקה.
אף אחד לא יכול ואינו מוסמך למנות עצמו כתמחירן של השחצן הזה!!

למעלה