אוהב להתחפש אבל לא בפורים

• פותח הנושא jole
  • פורסם בתאריך

jole

New member
אוהב להתחפש אבל לא בפורים../images/Emo148.gif

יש עוד מישהי שהילד/ה שלה לא רצו להתחפש?? לי כבר הודיע לי בשבוע שעבר שהוא לא רוצה לבוא לגן מחופש, חשבתי (קיוויתי??) שישנה את דעתו אבל לא. ניסיתי לעזור לו לדמיין את ההגעה לגן (הוא בחטיבה צעירה אז זה גן, א´, ב,- וזה המון ילדים) כשהוא יכול להיות היחיד שלא התחפש והוא אמר שלא אכפת לו. היום כשהגענו כבר היו שם המון ילדים מחופשים וזה לא שינה את דעתו.(נתתי לעוזרת גננת שקית עם תחפושת ליתר ביטחון). הוא מאד אוהב להתחפש ויש לו ארגז מלא תחפושות שאיתן הוא משחק עם החברים שלו אבל לא בפורים. קצת תאכזבתי כי רציתי את אווירת החגיגה והתמונות והטיול ברחוב עם התחפושת ומאד השתדלתי לא לתת לו להרגיש את האכזבה האישית שלי ולתת לגיטימציה לבחירה שלו להיות שונה. אני מקווה שהמשך היום יעבור בשלום וששאר הילדים לא יציקו לו יותר מידי. שיהיה לכולם חג שמח ובטוח.

אולי תנסי להציע לו כל מיני תחפושות,

עד הוא יתביית על אחת? אני קניתי לאריאל (שנה+11) 2 תחפושות (just in case). בלילה לפני היא אמרה שהיא רוצה להתחפש למיני מאוס. בבוקר לאחר שהלבשתי אותה (ולמזלי לפני האיפור) היא התחילה לבכות שהיא לא רוצה ושנוריד. הורדתי. למזלי היתה עוד תחפושת - ארנבת - מוכנה ומזומנה ואותה היא לבשה בשמחה, והלכה לגן מתוקה מתוקה מתוקה. בכל מקרה, אני תומכת בהחלטה שלך לתמוך בו ולתת לו לעשות מה שהוא רוצה למרות אכזבתך האישית. אני מקווה שגם אני בבוא היום אדע לעשות כזאת החלטה.

*אתוש*

New member
גם בר

לא רצה להתחפש אז שלחתי בתיק את התחפושת ועכשיו דיברתי עם הגננת והיא סיפרה שהיה לו קשה בהתחלה שהיא הציעה לו אבל בסוף הוא השתכנעה ללבוש את התחפושת גם לו היו שני אופציות או לליצו או נינגה וזה לא היה קשור לדמות אלא פשוט לחשק אז פשוט לא ללחוץ וזה יבוא ממנו פורים שמח

רותי ע

New member
גם לנו היה משברון הבוקר

הוא לבש את ה
בשמחה אחרי עבודת הכנה של שבועיים. דקה לפני שיוצאים הוא פתאום רוצה להוריד. לא עזר שום שיכנוע. ואז היתה לי הברקה "רוצה להוריד, אין בעיה אני מביאה בגדים רגילים. אבל רגע, אולי נחליף בגן?" הוא הסכים וירד מהלחץ וכמובן ששכח מהורדת התחפושת. בגן הוא (ולא רק הוא) היה בלחץ מהרעש והתחפושות אבל אחרי כמה דקות נרגע ורקד עם החברים. איזה מראה מקסים... אבל... פורים בשלב הזה הוא יותר בשביל ההורים. למה אנחנו לוחצים עליהם כל כך להתחפש? כי זה חשוב לנו ולא להם... לכן המסקנה שלי-לא רוצה למרות כל השכנועים. אז לא... העיקר שיעשה מה שטוב לו. בטח שנה הבאה המצב יהיה כבר שונה.

jole

New member
../images/Emo148.gifעדכון../images/Emo148.gif

לי חזר מהגן שמח וטוב לב עם התחפושת...בשקית. הוא לא שינה את דעתו במהלך היום. כששאלתי אותו אם הילדים היו סקרנים לגבי העובדה שהוא בלי תחפושת הוא ענה: "הם שאלו אותי למה אתה לא מחופש אז אמרתי להם שאני לא רוצה להתחפש בגן וזהו, אז הם הלכו". אני שמחה שהילדים לא הציקו לו כמו שילדים יודעים לעשות ולמרות האכזבה האישית אני גאה בו על כך שהחליט משהו שהוא היה שלם איתו ולא "הזיז" לו שהסביבה חשבה אחרת. אז יש ארגז מלא תחפושות המשך השנה ושנה הבאה......אלוהים גדול.

_גלית_

New member
כל הכבוד ללי ולאמא שלו ../images/Emo106.gif

ללי, שלא חשש להיות שונה ומ"מה יגידו". עושה רושם שיש לך ילד אסרטיבי ובעל דעה עצמאית. ולאמא, שלדעתי, מאוד טוב שאפשרת לו להתנסות בחויה הזאת ולהוכיח לכולם שהוא יכול לעמוד בזה! לפעמים אנחנו מסיקים מסקנות מרחיקות לכת על תגובותיהם של ילדים אל השונה מהם. אני מאמינה שהמון תלוי ביכולת שלנו לתת להם את הבטחון לעמוד מול אחרים, גם כשהם קצת שונים מהרוב!!

jole

New member
תודה גלית../images/Emo39.gifחשבתי על זה היום

כשחזרתי מהגן ורק בבית הרשיתי לפרצוף
לצאת החוצה אחרי שראיתי את כל הילדים המחופשים. מצד אחד הרצון לתת להם את החיזוק להיות הם עצמם, לעמוד על דעותיהם, להיות נאמנים למחשבותיהם ללא קשר לדעת הכלל ומצד שני להגן עליהם ביודעינו כמה אכזרית ומתנכרת יכולה להיות החברה בכלל וילדים בפרט לשונה. ובאמת אמרתי לעצמי -קבלי חיזוק חיובי- הפעם הצלחת. ובפעם הבאה?? לא יודעת. אני אשתדל. כבר אמר מישהו לפני כי על כל שיעור אחד שהם למדים מאיתנו יש שניים שאנו למדים מהם.
יבורכו כל הגוזלים.

odeia

New member
אודיה, בת 4 וחצי עוד מעט, זו פעם

ראשונה שהיא מתחפשת ומתאפרת. לא צריך להכריח את הילד, יש ילדים שמפחדים, ואם לוחצים הם אף פעם לא יאהבו את החג. אז לא יהיו תמונות אבל תזכו לילד שאוהב את החג.

אמיר.

New member
לא רוצה ? לא צריך ....

גם הקטן שלנו (2.10) לא רצה להתחפש... שמנו את התחפושת בשקית... אם יתחרט המטפלת תלביש לו... לא התחרט... זבש"ו... (בן של אבא שלו....
)

למעלה