אוהב שלום ורודף שלום

אוהב שלום ורודף שלום

ב"ה ביהדות ישנה ברכה:ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם שחלק לכבודו של מלך בשר ודם ובפרקי אבות נאמר:איזהו מכובד המכבד את הבריות. א-גיטה שאבס=שבת שלום

לחז"ל יש גם מלא קללות

לבני אדם שהם לא יהודים ככה שאני לא בטוח שזה מקור מים שכדאי לשתות ממנו לגבי הברכה כבודו מלך בשר ודם וכו', זה בעצם מחלק ומקטרג את היהודים ליראיו הרוחניים ואת השאר לבשר ודם ותו לא, בהמות על פי חז"ל כמובן :) שבת שלום :)

נצור לשוני מרע(תפילת שמונה עשרה)

ב"ה חבל שאתה מקטרג על חז"ל ועל התורה שהיא מקור מים חיים. זכור:הפוסל במומו פוסל ודבר אחרון לי אליך שראוי ורצוי שתפנים ידידי:הוי דן כל אדם לכף זכות(פרקי אבות).

חז"ל הם

בסך הכל בני אדם שטועים, ואני לא כופר ושם את דבריהם לפני דבר ה', עם כל הכבוד. והתורה אכן קדושה היא.. אך איך אמרו חז"ל בחוכמה לא מיושמת... סם מוות או סם חיים לצערי היא סם מוות לכולם, גם למכחישים זאת וגם לאלו שאינם רואים ובטוחים שהם רואים :)

אם הנך יהודי,אתה מוציא עצמך מכלל ישראל

ב"ה כמה שאתה טועה,משום שעליה נאמר:עץ חיים היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר. צר לי עליך שאתה בוחר להתנגח ולפסול,זה מעיד על פגם כלשהו באמונתך! בדוק את עצמך. שבת שלום

תמשיך לפסול עד מחר,לא אמשיך בויכוח עקר

ב"ה רק אומר לך כך:איזהו חכם הלומד מכל אדם(פרקי אבות) ומכל מלמדיי השכלתי. ושוב אני אומר לך:הפוסל במומו פוסל,וכנראה שיש לך לצערי גבהות לב ועיניים רמות אני סיימתי כאן כי אני לא אחפש ורודף כבוד,אבל אתה תערוך בדק בית פנימי למה אתה אנטי. הרמב"ם שהיה רופא ואיש הלכה גדול דיבר על איזונים ודרך המלך. תשתדל לאזן את הקיצוניויות שבנפשך ונשמתך. שתהיה לך בת נהדרת:)

אתה מוכן להפסיק לזרוק סיסמאות

אני מכיר היטב את הבאר שממנו אתה שותה וסיסמאות מתייפיפות לא יכסו את שאר הבל ההבלים השטניים שנכתבו והוצגו כדבר אלוהים זה שבדור האחרון מנסים להציג את הצד ההומני של חז"ל ואת הצד החכם לא מסתיר מבחינתי את הצד הרע שלהם בסך הכל עוד שרשרת של פילוסופים וסופרים עם שליטה מתוקה במילים ומגוון רחב של סיסמאות, משלים ומשפטים מתחכמים זה היה קיים תמיד בכל דור ובכל עם מאומות העולם, נחמד אך לא דבר אלוהים חיים. הם לא דבר אלוהים, אני לא דבר אלוהים בני אדם הם לא דבר אלוהים.

ממש לא סיסמאות,התורה אומרת:וחי בהם

ב"ה אתה לא מגלה סימנים חברותיים במיוחד-לצערי,שכן אני "בעל הסיסמאות" לשיטתך אומר לך שנאמר:שנמצא חן, שכל וטוב בעיני אלוהים ואדם. בזכות כל אלו שרד העם היהודי,בזכות אותה התורה שאתה בז לחכמיה,אבל כבר נאמר:מהרסיך ומחריביך ממך יצאו. תהיה בריא!

אל תייחס לי

דברים שאני לא, אני לא בז לחז"ל הם פשוט לא חרוטים לי על הדגל והם לא דבר אלוהים מבחינתי כמו שניטשה לא

אגב מאוד עצוב

שאתה מייחס לבני אדם לתורה ולחכמיה את ההישרדות שלנו כעם יהודי הסיבה היחידה שאנחנו כאן היא בגלל ההבטחה של אלוהים לאברהם לולא אותה הבטחה כולנו היינו מתים או מקוללים במקרה הפחות רע, עקב אותה ברית סיני עקב אותה תורה שמעולם לא קיימנו אותה במלואה אל תחשוב שאני בז אלייך או לחכמייך חלילה, אנחנו פשוט במקומות שונים של אמונה והבנה

זמרה

New member
חז"ל נקראים חכמינו זכרונם לברכה

חכמינו זכרונם לברכה לא טעו באף מחלוקת בתלמוד ובמשנה בשונה ממה שנהוג לחשוב המחלוקות שלהם לא מתייחסות לחיים הגשמיים שבעולם הזה אלא המחלוקות היו לשם שמיים כלומר כל אחד דיבר ממדרגתו הרוחנית שהשיג כל אחד גילה עוד רובד של המציאות הרוחנית כפי שהרשה לו הבורא וכפי שהתורה האירה עליו והחזירתו למוטב שנאמר: "בראתי יצר הרע בראתי תורה תבלין שהמאור שבה היה מחזירן למוטב". כל משפט וכל מחלוקת שמופיעים או בתלמוד או במשנה מתייחסים ישירות לבירורים של קדושה וטומאה בפנימיות האדם בירורים של אמת מול שקר יצר רע מול יצר טוב שנאמר: "ואהבת את ה' אלוהיך בכל לבבך ובכל נפשך..." - בכל לבבך, ב-2 לבבות, ביצר הטוב וביצר הרע. שלושת האבות מסמלים לנו את שלושת הקווים קו ימין - אברהם שהוא מידת החסד קו שמאל - יצחק שהוא מידת הגבורה (-הדין) יעקב - הקו האמצעי - הקו שאיתו מבררים את השמאל והימין, הטומאה והקדושה, ועולים ישר-אל (=סולם יעקב) התורה היהודית היא עמוקה הרבה יותר מכפי שניתן לחשוב ולראות שכן לעיניים שלנו זה נראה כמוסר היסטוריה או אגדת עם אך לעיני החכמים החל מאדם הראשון זה היה נראה כמבנה מפורט ומדוייק של העולם הרוחני על פי חוקי ענף ושורש השורש = העולם העליון הענף = העולם שלנו. יום טוב.

אוו חוכמת הקבלה פה!

עכשיו מדברים במישור אחר.. עמוק יותר, אלוהים אמר שהוא יצר וברא את הטוב ואת הרע ועושה ואחראי לכולם ואתם הופכים אותו לבעל לב רע המילים לבבכם, לבבך, לבבי, מופיע המון בהקשר של אדם לאלוהים ולאלוהים לאדם כן גם אלוהים אומר לבבי, אני מניח שיש לו יצר לב רע לפי חוכמת הקבלה הוא בעצם הרע, אנחנו במשחק והוא משחק בנו כדי שנגיע אליו... עמוק ביותר

ולהזכיר אלוהים הוא ה-טוב ורק לטוב

פנינים http://www.kirjasilta.net/hadash/Rom.9.html מעללי חז"ל http://www.literatura.co.il/website/index.asp?id=23576 ושאר דברים http://www.literatura.co.il/website/index.asp?show=authors&id=2528

1ysrat

New member
כיפה סרוגה......................

אני מבינה שאתה בא אם כל הסיסמות האלה, אבל אהבת ישוע המשיח אשר ניצלב למענינו היא הרבה יותר חזקה מכל הסיסמות שלך!!!!!

ליל מנוחה../images/Emo29.gif

ב"ה למאוהב בעינב ו-1ysrat:קבלו בבקשה קריאת שמע על המיטה(ק"ש),וזו לא סיסמא,זו דרך חיים היהדות,היא שמרה,היא תשמור והיא משמרת אותנו ומסייעת בכל מערכת יחסים בין הבריות: הריני מוחל לכל מי שהכעיס והקניט אותי,או שחטא כנגדי,בין בגופי,בין בממוני,בין בכבודי,בין בכל אשר לי,בין באונס,בין ברצון,בין בשוגג,בין במזיד,בין בדיבור,בין במעשה,ולא יענש שום אדם בסיבתי. תביטו באצילות,היופי,הפאר והצניעות והבריחה מן הכבוד שמביאה הרבה כבוד. בואו לא נתכתש חלילה אחים ואחיות צעירים,האדון בא מהעם היהודי,ואין טעם לריב! לא תשנא את אחיך בלבבך(ויקרא-קדושים, וכן:לא תיקום ולא תיטור את בני עמך,ואהבת לרעך כמוך. אחלה שבוע ובעזרת ה' נפגש בבקר. בשורות טובות-אמן!

למעלה