אוהל נשים - תערוכה

tipid

New member
אוהל נשים - תערוכה

אוהלי הנשים של אז ושל היום הם גם ה"חדר משלך" שלהן, רק שבאוהל - בניגוד לחדר - שוררת אחוות הנשים וכוחן. "סיפורן" של הנשים, שנעלם בפאלוס ההיסטוריה, שוחזר והועצם במאהל של המאה העשרים ואחת. קישור לכתבה :http://www.haderech.co.il/had- -horit2.html

דוסטו

New member
וגם שיהיה לכולם שבוע טוב. +המלצה

"סדר נשים" של עמיה ליבליך. למעשה ספר ראיונות עם נשים שחיות במסגרות משפחתיות מגוונות בהתאם לשאיפות האישיות-מגדריות שלהן.

siv30

New member
תודה והלינק המתוקן

http://www.haderech.co.il/had-horit2.html אנקדוטה, כנראה שויקי כנפו למדה היכן הכסף נמצא ובכותרות של העיתונים היום היא מקפלת את המאהל והולכת לרוץ לפוליטיקה כמספר 2 ברשימה למועצת מצפה רמון.

דוסטו

New member
SV הערה שלא ציפיתי ממך

או שהיא למדה איפה אפשר להשפיע כאשר ביביהו מתיחס אליה כאל אבק אדם ובפטרונות שובניסטית אופינית. (לא שאני מסכים עם כל מה שהחד-הוריות מביאות מהבית. למשל מאיפה יש לה ילד בן 7 כשהיא התגרשה לפני עשר שנים. כלומר האם לא הספיק לה להיות חד-הורית לשניים עם אקס משתמט . או למה לעשן קופסא וחצי מלבורו-לייט ליום אם אין לך גרוש על התחת? כמה זה יוצא 17 ש"ח X אחד וחצי X שלושים? 765 ש"ח. לא הולך ברגל. שתעשן נובלס אם היא מוכרחה לעשן)

siv30

New member
אם מותר לי לשאול למה לא ציפית?

בסוף יסתבר שהמהלך של ויקי כנפו הוא תרגיל נהדר ביח"צנות למתחילים. דווקא שהמאבק שלה כל כך צודק ברמה המוסרית והעקרונית, היא מתקפלת ומודיעה שהיא הולכת לפוליטיקה...נו שויין אז תהיה לנו עוד לימור ליבנת / יולי תמיר/ נחמה משהו/ גאולה משהו אחר...תבחר אתה. לצערי ההשפעה של הנשים בפוליטיקה באה לידי ביטוי רק כאשר עומד מאחריהן "גבר" חסון ואיתן. ראה לדוגמא מקרה נחמה הזמכירה לשעבר של ביבי אם אני לא טועה. אתמול היא הגישה לאולמרט שאילתא למה הוא לא כינס את הועדה שאמורה לדון בהצעת החוק שלה. אתה שואל מה היא הצעת החוק הגאונית שכ"כ חשובה? איסור שביתה של הועדים הגדולים אלא בהצבעה חשאית של רוב העובדים. ומי עומד מאחורי הרעיון הגאוני,גם זה לא קשה לנחש... אז אני שמחה לבשר לך שאת התרומה הנשית בפוליטיקה דווקא הרימה תמר גוזינסקי שאם אני לא טועה פרשה או משהו כזה. יתר הנשים לא רק שלא עוזרות לאחיותיהן אלא גם מסייעות להתנכל להן.

דוסטו

New member
SV,שנה טובה ../images/Emo141.gif (אין תפוח בדבש)

למרות שדעותיי המדיניות רחוקות מדעתה של גוז'נסקי (אך יש להן חפיפה עם דעותיה הסוציאל-דמוקרטיות החברתיות) כמעט כפי שהן רחוקות מדעותיה של 'התוחעס של המדינה' (ע"ע לבנת), וגם זו שדעותיה דומות לדעותי לא מיצגת דמות נשית ראויה לחיקוי והערכה (ע"ע לסת נעולה איציק) - עצם זה שהבאת את גו'זאנסקי כדוגמא מעידה שאפשר גם אחרת.(ואם מדברים על נשים גם ציפי לבני מייצגת אשה דעתנית שלא מתלהמת ויודעת להקשיב). קנפו גילתה אולי באיזה צד של הפרוסה מרוחה החמאה, אבל אולי היא גם גילתה שכדי להזיז דברים היא צריכה להיות מקושרת למאפייה (מלשון דברי מאפה ואולי גם אותו גוף סיציליאני מוכר), או למחבצה (איפה שמיצרים את החמאה). היא בעיקר גילתה שאיש הפלסטיק הרע הזה, הדרווינסט החברתי האטום (ע"ע ביבייהו) פשוט משתין עליה בקשת. היא גם גילתה שבלי מנגנון מאחוריה היא צריכה להתמודד עם כרוכיה צווחנית ועילגת בדמות איזו סבג (אחותו של מרציאנו- פנתר שחרחר ומזדקן ועילג) שמאפילה על פעולתה ברעש רקע מחריש אזניים וחסר תוחלת.

A l i c e11

New member
אוהל הנשים אכן תרגיל יח"צנות

מסכימה עם כל מילה של סיון. ויקי כנפו שיחקה אותה בגדול
והיא מחזירה את הכדור לביבי. נראה אותך ביבי מול ויקי שהיא ואתה באותה הגלימה.

siv30

New member
אליס נראה לי שאנחנו לא מדברות

באותה השפה. לדעתי ויקי ניצלה את היותה אם חד הורית להשיג דריסת רגל בפוליטיקה. השינוי היחידי שנראה הוא שתהיה פחות אם חד הורית הנזקקת להבטחת הכנסה. בכל מקרה עיני לא צרה בה ואם היא תצליח שיבושם לה.

siv30

New member
לא ../images/Emo70.gif כי יש דעות קדומות

כי השד העדתי שוב יצא מהבקבוק וכי...אנחנו ישראלים, אין לנו גבולות ואין לנו מעצורים. המשפט הכי ישראלי לטעמי בכתבה הוא דברי מנכ"ל הקרן החדשה לישראל : "לא יזמנו את מאבק החד הוריות, אבל יום אחד מצאנו אותן בפתח ביתנו וזה הפך לבור ללא תחתית. הגענו למצב שבו הקופה ריקה. נוסף על זה, אני לא ממש מבין למה העולות צריכות לפעול בנפרד כ'רוסיות', ולא בשיתוף פעולה עם החד הוריות הוותיקות."

למעלה