אווה שלום ובוקר טוב !

טיימר

New member
אווה שלום ובוקר טוב !

השבוע היו מספר כתבות בערוץ 2 על תוכנית הפינוי של העברת יישובי גוש קטיף לחולות ניצנים והביאו בכתבה את האדריכל שסיפר על הבנייה והקליטה של תושבי הגוש לחולות ניצנים . בכתבה שהייתה יום שישי דובר על בניית תחנת רכבת ומרכז אזרחי לידו . רציתי לדעת מה זה בדיוק מרכז אזרחי ? , או שאוליי הוא היתכוון לסוג של מע"ר .

טיימר

New member
ודרך אגב ........................

ראש הממשלה שרון מיתכוון היום להעלות לסדר ביום את הנושא של פארק איילון בממשלה כדיי ליסתום את הפה של שוחרי איכות הסביבה בחולות ניצנים .

ש מים

New member
מרכז אזרחי

מרכז/שטח המכיל שימושים מסחריים וציבוריים, המשרתים את כלל הציבור (למשל: סיפריות, קופות חולים, משרדי עירייה, חנויות מכולת). כעקרון מדובר על "מגוון שירותים", ואת "המילוי" ניתן למלא לפי טעם המזמין. זו הגדרה מאוד פתוחה, שלרוב משתמשים בה כאשר: 1. המתכננים/מזמין העבודה לא יודע בדיוק אילו שימושים ייכנסו למתחם. 2. למזמין העבודה אין פרוגרמה מדוייקת, בדבר היקף השטחים שיידרשו לכל תכלית/שימוש. 3. נסיונות תיחמון שונים.

טיימר

New member
כלומר אזור של מוסדות ציבור

כמו בבאר-שבע ( המרכז האזרחי ליד תחנה מרכזית ) , או באשקלון , למרות שבאשקלון קוראים לזה מרכז נפתי ,

ש מים

New member
לא מכיר

לא הייתי באשקלון ואני לא יודע מה יש בב"ש. כפי שכתבתי, "מרכז אזרחי" הנו תמהיל של "שימושים סחירים" ושרותים ציבוריים ברי-הפקעה (מה שנקרא "שטחים חומים") ואחרים (למשל: משרדי עירייה, משרדי ממשלה וכד').

ש מים

New member
"שוק"

"שוק גדול יותר" מאפשר כניסת מגוון גדול יותר של מוצרים ושירותים, שלא נכנסים ל-"מרכז אזרחי", בשל "סף כניסה גבוה (דוגמאות: תחנת רכבת, תחנת אוטובוס מרכזית, מרכז מרפאות/בית-חולים, מכללה אקדמית וכד'). חג שמח.

טיימר

New member
רק רגע בבקשה ...........

אז אם אתה אומר שמרכז אזורי זה בעצם המרכז האזרחי אלא רק שהוא הרבה יותר גדול , אז בעצם המרכז הנפתי שיש באשקלון ( איצטדיון , תחנה מרכזית , עירייה , בית משפט , קניון ) זה בעצם אותו דבר אלא רק שהוא נועד לשרת יעד יותר גדול ונותן הרבה יותר שירותים בשביל אזור יותר גדול ? . תקן אותי בבקשה אם אני טועה .

ש מים

New member
"מרכז אזרחי", "מרכז נפתי", "מרכז מר

אין שום משמעות לכינוי. "מרכז אזרחי" הנו מונח שמופיע בתב"עות (יעוד קרקע, יעוד מגרש). במונחים "מרכז נפתי" ו-"מרכז אזורי" נתקלתי עד כה רק בתכניות אב ו/או בתכניות מתאר מחוזיות. הסיבה לכך (אני מניח) היא שתמיד יש רצון להבהיר דברים, לפרט (ויעודים). ברגע שכמות השימושים וגודל המגרש עולה - יש יכולת (ורצון) רבה יותר "לפרק" את המתחם הגדול למגרשים בעלי יעודים ספציפיים. "אי הבהירות" (או - "עירוב השימושים") הקיימת במגרש שיעודו "מרכז אזרחי" נובעת מאילוץ ולא רצון... (ראה תשובתי הראשונה).

ש מים

New member
אגב "חולות ניצנים"

משום-מה אני לא שומע (כאן, בתקשורת) קול זעקה עצום על השחיתות-לכאורה בכך שחברת מהדרין, שמר יונתן בשיא (ראש מינהלת ההתנתקות) הנו בעל עמדה בכירה בה, תזכה ב-"מפעל הפיס" במידה ותתממש התכנית... לא שמעתי גם מילה על כך שמי שמונה (ע"י ראש-ממשלתנו "הצח והטהור") לעמוד בראש "פרוייקט ניצנים" הנו עו"ד אבי דרכסלר, מקורבו של ראה"מנו משכבר הימים (אגב, שיהיה ברור: אני מאוד מעריך את עו"ד דרכסלר אישית, אבל כל "הסחבקייה/משפחתולוגיה" הזו מסריחה מכאן ועד חוף הים של עזה!).

לא ברור לך חלקה של התקשורת?

התקשורת הממסדית בארץ אינה אובייקטיבית, ואופן סיקור האירועים קשור מאד לאינטרסים של בעלי השליטה באמצעי התקשורת. בשמו של ראש הממשלה נכרכו סיפורים רבים של אי סדרים שלטוניים, עוד מימי שירותו הצבאי, אך כנראה שלבעלי השליטה בתקשורת נוח לטאטא את כל הסיפורים הללו, כמו שנוח להם לטאטא מחדלים ובעיות רבות בכל תחומי החיים. זה כמובן יתפוצץ לכולנו בפרצוף יום אחד, אך לבעלי השליטה בתקשורת זה לא איכפת. כרגע מן הסתם האינטרס הוא שההתנתקות תצא לפועל, ושלטון החוק ימתין בפינה עד שתבוצע ההתנתקות. הפתרון המתבקש הוא אחד, תקשורת אלטרנטיבית. במקביל למעקב אחרי התקשורת הממסדית, יש לעקוב גם אחרי אתרי חדשות עצמאיים הזמינים באינטרנט (כדוגמת רוטר מימין ואינדימדיה משמאל).

טיימר

New member
מעניין , אבי דרכסלר ..............

אבי דרכככככככסלר היה ראש מינהל מקרקעי ישראל פעם . אז אוליי יש כאן איזה קומבינה של שרון .

למעלה