אוווהוווווווף

dupdup

New member
אוווהוווווווף

טוב, שלום, אני מתארת לעצמי, קודם כל. אני דנה, בת 15, אחותי הקטנה לירז בת 10 וחצי... אמא ואבא היו אמורים לעבוד היום, לירז הייתה אמורה ללכת לבית הספר... אבל לי ולחברים שלי יש חופש היום, אין בית ספר, והחלטנו להיפגש היום אצלי בבית ולעשות שטויות ולבלגן ולצעוק ולשמוח. ובדרך כלל אני ממש לא עושה דברים כאלה, גם כי ההורים לא מרשים וגם כי פשוט אין לי הזדמנות להיות לבד בבית. ואתם בטח מבינים שכשכולם בבית אי אפשר להשתחרר באמת. אבל מה, אחותי המעצבנת! שמעה שאני נשארת בבית היום, אז התקשרה לאמא (אמא יצאה לפני שלירז הייתה אמורה ללכת לבית ספר) והתבכיינה לה שהיא לא מרגישה טוב, ואמא בלי שום בעיה אמרה לה "בסדר, רק אל תפריעי לילדים". ולי ברור שאחותי מרגישה מצוין וסתם בא לה להתפנק בבית, אז היא קפצה על ההזדמנות שאני נשארת פה ועכשיו היא נמרחת מול הטלוויזיה... וזה כל כך כל כך כל כך מעצבן אותי. בניתי על היום הזה כבר שבועיים, הבטחתי לחברים, תכננו, קמתי מוקדם, אבל לא, היא חייבת להיתקע באמצע. בטח תגידו נו מה, תהיי סובלנית אליה, מה היא כבר מפריעה, בלה בלה בלה, אבל כן, היא מפריעה, היא כל הזמן תבוא לנג'ס, לבקש להשתתף, לבקש לאכול, לבקש את הבובה שהיא שכחה בסלון, את הטלפון, את המגנט מהמקרר, תמיד איכשהו כשאני עם חברים היא פתאום נזכרת שיש המון המון דברים שהיא שכחה וצריכה לקחת. אז מייד כשראיתי אותה נמרחת בסלון התנפלתי עליה, לצערי. אבל היא, בשיטה החדשה שלה, פשוט אמרה "טוב" והמשיכה לכרסם מה שזה לא יהיה, ומן הסתם זה הרתיח אותי עוד יותר. ומה שבא לי עכשיו זה פשוט ללכת אליה ולבעוט בה ולגרום לה לקלוט (אף פעם לא הלכנו מכות, באמת, היחסים שלנו בדרך כלל נהדרים, ודווקא עכשיו היא חייבת לתקוע אותי...)!! אמרתי לחברים שלא יבואו. אי אפשר לבלות ככה. מה אתם חושבים שאני צריכה לעשות, אם בכלל? לכעוס על ילדה בת 10 שאין לה שום ערכי חברות? לכעוס על אמא שנותנת לה לעשות מה שהיא רוצה ולא אכפת לה אם היא דופקת אותי בדרך? או פשוט להמשיך לשבת כאן ולהתפוצץ מזעם ולבכות בידיעה שהיא משמינה למטה מכל השוקולדים שהיא קיבלה במשלוח מנות... תודה על ההקשבה, דנה, מתוסכלת...

בעיה מוכרת

אין אח גדול שלא סופג את זה, את הנדנוד של האח הקטן כשבאים החברים שלו. את האמת? אין הרבה מה לעשות. אם אמא שלך תשב ותדבר איתה זה אולי יכול לעזור אבל מהניסיון שלי זה פשוט עובר מתישהו כשהאח הקטן מתבגר ומוצא לעצמו את ה"חבר'ה". תבקשי מאמא שלך שתנסה לתת לך יותר זמן עם החברים לבד מבלי שאחותך תשהה שם.

guyjibly

New member
מובן אבל

חשבת אולי שהיא פשוט אוהבת אותך וזאת הסיבה שהיא כל כך התלהבה ורצתה לשהות בחברתך? נכון שהיא הפריעה לתכנון שלך ,אולי את צריכה למצוא דרך לדבר איתה בצורה יפה ולהבהיר לה את העקרונות שלך... אין לך מה לכעוס .... משמעות החיים "קבלה לעם" "קבלה למתחיל"

להתפוצץ מזעם בטח שלא...

אלא פשוט לקבל את העובדה שככה זה אחים צעירים ואני כותבת זאת בתור אחות צעירה- תמיד רציתי כשהייתי קטנה להיות בין הגדולים ולכן התקרצצתי על החברים של אחותי כל הזמן. אם תקבלי אותה, תתני לה להיות חלק מכל זה אפילו בקטנה- תציעי לה לעזור לך לארגן חטיפים או משהו כזה, את תראי שהיא תשמח לקבל קצת תשומי ממך ותעזוב אותך אח"כ עם החברים.

eris1515

New member
בואי אני יגיד לך משהו מניסיון...

יש לי גם אחות כזאת שדבוקה לי לחיים.... וגם לי נמאס מזה לפעמים... פעם שמרתי על איזשהו ילד... וכדי שלא יהיה רעש סגרתי את הדלת בחדר... וכל רגע היא ביקשה להכנס לקחת דפים...(היתה לוקחת חבילה של לפחות 30 דפים)ואחרי כמה דקות היתה נכנסת ולוקחת עוד חבילה של עוד 30 דפים.... וכל שניה היתה נכנסת ולוקחת משהו.... אם זה קלמר,ואם זה עיפרון,ואם זה אפילו הגרב שנעלמה לפני חצי שנה... בסוף אמא שלי אמרה לי שהיא נורא נורא מקנאה...(במקרה שלי זה כי אנחנו נורא קשורות...)שאני עם היןלד לבד והיא בחוץ... חשבת אולי פעם שהיא מקנאה? שהיא גם רוצה להיות כמוך? להיות ב"חבר'ה"? אז ברור... היתה לה הזדמנות והיא קפצה עליהה... זה טבעי אין לך מה להתלונן... אל תדאגי...., מתישהו זה יעבור לה...

למעלה