אוווווווף כמה בא לי לדעת לצייר יפה

DeadFish

New member
אוווווווף כמה בא לי לדעת לצייר יפה

זה לא הוגן שיש אנשים מוכשרים בעולם... אני מת על קומיקס אבל אני לא מצליח לצייר שום דבר יפה... איך אפשר ללמוד לצייר אנשים נורמלי? בבקשה תעזרו לי במשימתי להציל את העולם....(לצייר להם קומיקס) כל מי שיכול לתת לי טיפים וסתם דברים... בבקשה שיגיב...

apathic

New member
אין בעיה

צרף תמונה של ציור שלך ואני כבר אחשוב על עצות...

DeadFish

New member
אני יודע לצייר די יפה אבל לא קומיקס

יש לכם טיפים? אני מנסה להשיג תמונה של הציורים שלי אין לי סורק אני מוצא מצלמה דיגיטלית או משהו... איך מציירים דמויות קומיקס טובות?

apathic

New member
הבנתי את הבעיה שלך

גם לי הייתה הבעיה הזאת בהתחלה כשהתחלתי לצייר קומיקס רציני, ולא סתם איזו שטות של ילדים. אז הדבר הראשון שצריך לדעת זה שדמויות קומיקס לא אמורות להראות הגיוניות או ריאליסטיות, אתה מחליט איך העולם שאתה יוצר יראה. תנסה להיות מקורי... דבר שני, איזה סוג של קומיקס אתה רוצה לצייר? זה מאוד חשוב, אחרת אני לא ממש יודע מה להגיד לך. אה.. חשוב מאוד לקרוא המון קומיקס, ככה אני למדתי. זה לא זול, אבל זה משתלם. אני יכול לתת לך קצת המלצות, אבל השאר צריך להיות מה שמושך אותך.

apathic

New member
לשאלה הזאת אין תשובה אחת

תמיד אפשר להתחיל עם ז´אנר הסופר-גיבורים. בשבילי זה עבד מצויין, למדתי הרבה מקומיקס כמו ספיידרמן, אקס-מן, סופרמן, גרין לאנטרן וכדומה... לעומת זאת, קומיקס כמו פאוורס, צבי הנינג´ה, ועוד, הם או פארודיות או העלאת הז´אנר ברמה. דבר זה מאפשר חופש ביטוי גדול יותר של האמן, לאו דווקא של הכותב... ישנם קומיקס אימה (הלבוי של מייק מיגנולה הוא דוגמא מצויינת). יש קומיקס שכמובן אמור להצחיק, ולכן קוראים לקומיקס ככה... אבל זה כבר שיעור בהיסטוריה. יש קומיקס דרמה, תאמין או לא... די משעמם לדעתי. ז´אנר חדש יחסית (לא ממש, אבל יחסית לשאר הז´אנרים...)של קומיקס הוא האקספרסיבי, אם תרצה לקרוא לזה ככה. קומיקס לא ברור במיוחד, שלא חייב להיות בו קו עלילתי כלשהו, או דמויות ראשיות, או דמויות בכלל. הרעיון הוא לעשות מה שאתה רוצה, לא חשוב מה זה. למשל: בלוני דיבור הם הדמויות, רקע לבן כל הזמן, פנטזיה משוגעת של בן-אדם שחולם חלום, וכו´ וכו´. Cages הוא בהחלט קומיקס כזה, ואני לא ממש יכול להמליץ על דברים אחרים, כי הם לא דוגמאות מוצלחות במיוחד. יש עוד ז´אנרים, ואם למישהו בפורום הזה יהיה אכפת מספיק בכדי להוסיף פה איזו הערה, זה יהיה נחמד... :)

*GormE*

New member
אני דווקא מציעה משהו אחד;

אם אתה תלמיד אז הדרך הכי טובה היא לקשקש קצת בשולי הדף כל שיעור שרבוטים לא מחייבים שעלי זרימה חופשית עד שאחרי 12 שנים (שנות הלימוד הבסיסיות לבגרות במערכת החינוך הישראלית) תמצא שאתה יודע לצייר. והרי הפכך את מערכת החינוך למשהו חיובי

apathic

New member
לא הבנת

הוא שאל איך לצייר קומיקס, לא איך לצייר. כדי לצייר קומיקס צריך ממש להיות בהכרה. אני לא הצלחתי גם לעשות קומיקס וגם לנסות להבין על מה המורה מדברת. כמובן שלא חייבים להבין על מה היא מדברת... רק לצייר זה גם טוב... :) the proud owner of no degree whatsoever כן. זה אני, ואין לי תעודת בגרות. איזה כיף לי.

*GormE*

New member
אני חולקת על דעתך

זו ה-דרך לצייר ודווקא קומיקס כי השרבוטים שבשולי הדף הם בגודל המושלם לקומיקס וזה הרגל שמאוד קשה להיפטר ממנו (לי קשה למשל למלא שטח גדול- כמו בד קנבס 100/70) וגם המון מהשרבוטים האלו הם בעלי אופי קומיקסאי מובהק, ורק בשנים האחרונות גיליתי את זה

apathic

New member
אולי

אני לא ממש אובייקטיבי בעניין. אני ציירתי גם קומיקס וגם סתם שירבוטים בשולי הדף. כל קלסרי אנגלית שלי מלאים (אלה שלא זרקתי...) בציורים כאלה, עם טקסט מדי פעם, ומשבצות, וגראפיטי, וזה נהיה אפילו יותר מגוון... שירבוטים סתם נהגתי לעשות עד... כיתה ז´ בערך. מאז התחלתי לצייר על החוצצים של קלסרים, משם עברתי לדפי A4 ומשם לציור בשמן בכיתה י"א. ועכשיו אני עושה הכל. זה פשוט קרה, אבל אולי את צודקת. אולי יש איזשהו קשר לשירבוטים מכיתה א´... תאוריה מעניינת, אני אחשוב על זה.

למעלה