אוווווווף

morsh17

New member
אוווווווף

אני משתגעת ! החדר שלי צבעוני ומכוער, ולא מוגדר הוא נראה כמו חדר של ילדה בת 3 (ואני בת 18!) הרהיטים המכוערים שהורים שלי קנו לי לפני 4 שנים תקועים לי בחדר ובגלל שהם חדשים יחסית הם לא נותנים לי לקנות חדשים או להחליף אותם. אני מתה לעשות שינוי אבל אפילו לצבוע את החדר או להזיז את הרהיטים הם לא נותנים לי..... זה החדר הכי מגעיל בעולם ! אני לא יודעת מה לעשות מאיפה להתחיל~!!!!

SShirly

New member
אמממ

נסי לדבר איתם בכנות וברצינות. נסי להבין למה הם לא מעוניינים לעשות שינוי. תוכלי לפני זה לחשוב בדיוק איזה שינוי לעשות ואם הוא לא קיצוני מדי לגשת אליהם עם רעיון מוגדר ולהסביר להם כראוי כדי שלא יבהלו יותר מדי. דבר שני: אין צורך לקנות ריהוט חדש. עם קצת דימיון והשקעה אפשר ליצור דבר חדש לחלוטין מדבר ישן. אשמח אם תפרטי מעט מהו הציוד עליו את מדברת ואיך החדר שלך נראה כרגע. אגב, אני די מבינה את ההורים... 4 שנים זה לא יותר מדי זמן לריהוט. רהיטים הם דברים יקרים ואין סיבה לגרום להוצאות מיותרות להורים כל הזמן. מזכיר לי, המיטה שלי נשברה אתמול. זו מיטה בת בערך 30 שנה. היא היתה שייכת לאיזה בחור שהחליט לזרוק אותה. ממש ריחמתי עליה כי מצאתי בה המון פוטנציאל. במקור היא מעץ חום ודי מכוער. אבל בעזרת ספוג וקצת צבע תכלת על בסיס מים, היא הפכה למיטה מאוד מודרנית. כיום היא כחולה וצבע העץ מבצבץ מתחת. ראיתי אחת מאוד דומה במחיר 3000 ש"ח. מה שאני מנסה לומר הוא שאת לא חייבת לעשות שינויים קיצוניים כדי לשפץ את החדר שלך כך שתהני ממנו. אולי ההורים נבהלו כי את קיצונית בעניין. תסבירי להם מה את מתכוונת לעשות, אני מאמינה שבסופו של דבר הם יתרככו. זה תלוי בעיקר בך. בהצלחה

SShirly

New member
בשמחה../images/Emo13.gif

אבל, רק אתמול צילמתי ויקח זמן לפתח את הפילם... אני אצרף בהקדם.

melodynoa

New member
הגישה החצופה שלי...../images/Emo123.gif

כשהם לא יהיו בבית תתחילי להזיז עד שתמצאי את המיקום הנכון שלהם בשבילך. יכול להיות שהם יראו שזה יותר טוב. ואם לא, תחזירי הכל למקום, ביג דיל. עכשיו, בקשר לצבעוניות: אל תשכחי שידיות של דלתות ומגרות, וכן קרניזים של ארון או כוננית את יכולה להוריד ולהחליף. תנסי להסתכל על כל הדברים הצבעוניים שמפריעים לך, ולראות מה את יכולה להעיף מזה. יעזור את תתני תמונה של החדר. או לפחות תתארי, אני לא מאמינה שההורים שלך קנו לך משהו כל כך צבעוני... ובמקרה הכי גרוע: את כבר ילדה גדולה, את יכולה לעבוד ולקנות לך חדש מהכסף שלך, לא נראה לי שהם יתנגדו לזה. מיטה זוגית + מזרן את יכולה להשיג מ-999 הכי פשוטה, ב-2000 עד 2,500אחת שנראת ממש טוב, וב 3,500 מעץ מלא ומפואר. זה לא כזה יקר. ואני מדברת כמובן על מיטה זוגית. משולחן הכתיבה הכי פשוט יחסית להיפטר, לתת לאחים, למשפחה יותר רחוקה, או לחברים. תמיד יש מי שצריך שולחן כתיבה, או אם יש לכם מקום אחסון... הכי טוב. במקום כוננית מדפים את יכולה לקנות כמה מהמדפים של איקאה, שעולים בין 75-175 ש"ח, לא זוכרת בדיוק, באיזה צבע שאת רוצה, והנה, יש לך מקום לספרים. אמא שלי אומרת שלדעתה המקום ל הספרים זה בספריה, כוננית, אבל לדעתי זה מיושן, בכלל, להחזיק כוננית ספרים בחדר, זה מיותר היום, ובדר"כ זה נוח לחדרי ילדים עם משחקים, וספרי לימוד, וכו'. היום מחזיקים בנישות בסלון... אנשים מבוגרים, אם יש את האפשרות. או בספריה שנמצאת בחדר עבודה. אבל בגיל שלך את לא צריכה להחזיק בחדר את הספריה של כל הבית, ואת יכולה להסתבר בכתריסר ספרים שאת אוהבת במיוחד... ובשביל זה לא צריך כוננית ספרים, ואפילו לא יותר ממדף אחד או שניים - גם לתצוגה. במקומך הייתי קונה את המיטה הכי פשוטה ונמוכה, בלי ראש מיטה, לא מצמידה אותה לקיר, אלא תולה על הקיר מדפים צפים של איקאה שיהוו מסגרת למיטה, מין "ר", ויותקנו בגובה של המזרן. אגב, לכולם: למי שיש מזרן קפיצים: אם יש לכם מיטה שבה המזרן שוכב על קורות עץ, ולא על משטח מלא, דעו לכם שזה מוריד מהאפקטיביות של הקפיצים! כך שלא שווה להשקיע במזרן 4,000 ש"ח ובמיטת קורות, שמאוד הולכת היום.

morsh17

New member
תודה לשתיכן !! ../images/Emo26.gif תיאור של החדר

הוא נורא עמוס. הקירות : צבע צהוב בננה. הרצפה היא פרקט. כשנכנסים לחדר, ניצבת ממול כוורת 3X4 מעץ דובדבן שתופסת את רוב המקום (אבל היא חדשה ואין איפה לשים אותה ולכן היא חייבת להשאר אצלי) אין בה כמעט שימוש. ספרים אין לי משום שסיימתי ללמוד אז יש עליה קצת סלסלות איפור, קצת ספרים שקראתי ומערכת. בצד ימין ניצבת לאורך הקיר המיטה. מיטת יחיד כחולה, אבל נראה לי שאני אחליף אותה. מעל המיטה (די צמוד לקיר) תלוי וילון חרוזים מהמם בצבעים כחול-סגול שקיבלתי מתנה אבל לא מצאתי מקום מתאים לתלות אותו (אין לי דלת הזזה) וזה סתם נראה שם לא קשור. בצד שמאל של החדר נמצא שולחן הכתיבה (הוא ארוך, בערך מטר וחצי) כשמשטח השולחן הוא בצבע עץ בוק והבסיס שלו - משטחי עץ עומדים בצבע שחור). השולחן נמצא מתחת לחלון, ששמתי עליו וילון אורגנזה בתכלת. ליד השולחן נמצאת שידת טלפון קטנה מעץ אורן (שניתנת לצביעה) ולידה מתלה בגדים בצבע אפור מאיקאה. בקיר של הדלת נמצא הארון. הגובה שלו בערך 2 וחצי מטרים (מגיע עד התקרה) והרוחב שלו 2 מטר. הוא חוסם את כל הקיר ובקיר הזה יש רק דלת וארון ענקי לבן ומהצד שלו הוא כחול. עוד כמה פרטים נילווים - יש לי מנורה כחולה עומדת בגובה מטר. שטיח מלבני קטן מפרווה סגולה. והמנורה שמחוברת אל התקרה כחולה ולבנה (גם אותה אני רוצה להחליף). זה פחות או יותר התיאור של החדר שלי. אני מאוד מאוד אודה לכם אם תעזרו לי !! ועוד דבר - רציתי להגיד שאני לא יכולה משום מקום כי לא החלטתי מה הצבעים שבהם אני רוצה לעצב את החדר שלי:
גוונים של אדום (חדר רומנטי)
צבעים כחולים וסגולים (שככה רוב החדר שלי פרט לקירות, אבל זה נראה לי ילדותי הכחול-סגול הזה ואני גם רוצה חדר חם)
אדום וסגול (ששוב זו קצת בעיה כי הרוב אצלי כחול)

melodynoa

New member
נראה לי שהרבה יותר קל פשוט

להתאהב בחדר צבעוני... בחיים לא שמעתי על חדר עם כל כך הרבה צבעים. בשביל מה את צריכה שולחן כתיבה וכוורת? ועוד כאלה ענקיים! תסבירי להורים שלך שאת כבר לא תלמידה, ושהשולחן תופס הרבה מקום בחדר, וסתם, כי את לא משתמשת בו, ושהוא מפריע לך. אין לך אחים להעביר אליהם את הכוורת? או אולי לסלון? אם הם הסכימו לצבוע בצהוב בננה, למה שלא יסכימו שתצבעי בצבע אחר? הכי הולך אדום וקרם. אדום וסגול הם צבעים משלימים, וזה צבעוני מדי! את חוזרת על אוו דבר, את רוצה חדר רגוע, לא? צבעים משלימים מתאימים לחדרי ילדים... או שתקחי כמה גוונים מאותו הצבע, ז"א, או גוון אחד + צבע ניטרלי, שזה מה שהצעתי, אדום וקרם, אבל יש לבחור את האדום בקפידה. באופן כללי, אדום זה לא צבע שמתאים לדר שינה, כי הוא יכול להקשות על ההרדמות, זה צבע קצת אלים מבחינה פסיכולוגית, אבל זה גם מאוד סקסי. לכן, הייתי מציעה לך לבחור אדום עמוק, ולא לצבוע את כל החדר בו, רק כמה קטעים, אפילו לא קירות שלמים, נגיד, מלבן מסביב למיטה, שלא מגיע עד לקצות הקירות. אוי, יש לך מיטת יחיד, שכחתי, תחליפי אותה... צריך באמת לראות את החדר, לפני שמציעים לך איפה בדיוק לצבוע. רציתי להגיד, שאפשר לצבוע באדום דווקא בגב של המיטה, ואז זה לא מפריע כשישנים, וקצת באחד מהקירות בצדדים.

למעלה