אווווווף

האדם

New member
אווווווף

אני יתחיל ברקע קצר על עצמי... כשהגעתי ללשכת גיוס, ציפיתי להגיע למקום מגעיל, והציפיות אכן הגשימו את עצמן. ישבתי הרבה זמן בראיון האישי, בילבלתי לאותה בחורה את המוח (כנראה שדיי נהניתי שמישהו מקשיב לי, אז קפצתי על ההזדמנות), ולא התפלאתי שקיבלתי קב"ן. אחרי הקב"ן נשלחתי לפסיכיאטר צבאי, והוא החליט שאני כשיר לשירות... ודפק לי פרופיל 72. בקיצור, לא ממש היה איכפת לי. כשהתקשרו אליי מהצבא כדי להיות נהג, אמרתי לא. אל המנילה (ככה קוראים לזה?) התייחסתי בזלזול. אחרי זה החלטתי להוציא פרופיל 21, והלכתי לפסיכולוג אזרחי וסיפרתי לו את כל תולדותיי ומחשבותיי... הוא המליץ לדחות לי את הגיוס בשנה ורשם שיש לי בעיות נפשיות כאלה ואחרות. בנתיים, התעלתי על עצמי והחלטתי להתגייס. אחרי שליחת המכתב, הוזמנתי לפסיכיאטר שוב, וסיכמתי איתו להתעלם מהמלצת הפסיכולוג בכלל. ו...זה לא הכל. בנתיים קיבלתי הצעה מהצבא להתגייס לתפקיד שנראה בעיניי טוב ומתאים ולא גו´בניקי. אבל פה בדיוק מתחילה הבעיה! עכשיו, כשאני כמה ימים לפני הגיוס, אני אומר לעצמי את מה שניסיתי להדחיק: אני הולך להיות ג´ובניק. כן, בטלפון תיארו לי את התפקיד בצורה משכנעת והדגישו שאני לא אהיה ג´ובניק (גם השם של התפקיד, גם האופי שלו ועוד כמה פרטים הופכים אותו לתפקיד שנשמע ונראה תפקיד רציני), אבל אני אומר לעצמי שגיוס בחודש אפריל, לטירונות רובאי 02, פלוס ההיסטוריה שלי עם הלשכת גיוס = ג´ובניק! אני מתוסכל, זאת הרגשה של חוסר אונים. הימים הולכים וקרבים ואני לא יודע מה לחשוב. הצבא "מכר" לי סיפורים? אני העדפתי לא לדעת? ואולי באמת (עוד קיימת אצלי תקווה) פשוט התפקיד העתידי שלי דורש רק טירונות 02? האופציה השלישית יכולה להיות הגיונית. טירונות כזאת היא לא רק לג´ובניקים, אני יודע שגם כאלה שהולכים לתפקידים פקידותיים (ואני לא, אגב) עושים אותה, כמו אנשי מחשבים. כדאי לי להאחז בתקווה הזאת? ובכלל, איך אני אשרוד, אפילו חודש, בטירונות עם אנשים שמיועדים להיות ג´ובניקים? הלא הורידו לי את הפרופיל ל-72 בגלל העניין החברתי, אז בייחוד איתם יהיה לי בעיות. במילא אני לא בנוי לצחוקים ולטיפוסים שמנסים לשחק אותה ולהרשים ולעשות פוזות... עכשיו אני אקבל את זה במנות גדולות. אני כל הזמן מדמיין אנשים שהיו איתי בכיתה, אלה שידעתי שהם הולכים להיות ג´ובניקים. אני מסתכל על אנשים ששירתו בצבא כג´ובניקים, ומה אני רואה? זה אוליי יישמע כמו הכללה, אבל אלה בדיוק האנשים המטומטמים שחולמים בהקיץ, ומתנהגים כמו אידיוטים, ומתגאים בזה שהם מפריעים בשיעורים, או שהגאוות חיים שלהם היא זה ששוטר לא תפס אותם על מהירות מופרזת. וואו. לא רוצה להיות איתם! אני מתכוון לא להוציא מילה, לעבור את החודש הזה בשקט... אבל איך אני אשרוד עם השקט הזה? איך אני אתמודד, אפילו כשאני סופר את הימים וידוע שזה לא נמשך לנצח? ואיך אני אסתכל על עצמי במראה, בידיעה שאני דפוק בדיוק כמוהם? עזרה תעזור, מאוד.

kaban

New member
שלום...

שלום לך אתה מעלה דברים רבים שאני לא בטוח שאת כל העזרה תוכל לקבל מהאינטרנט אני אפתח ואגיד כי עצם העובדה שאתה הולך לטירונות 02 הכוונה שלא תהיה לוחם אבל אין זה אומר שכל מי שתהיה איתו הוא עם בעייה - אתה תפגוש שם אנשים שונים ומגוונים ואני מניח כי תוכל למצוא לפחות אדם אחד איתו תוכל להיות בקשר. אכן זה לא קל להעביר חודש לגמרי לבד ולכן אני מציע לך לחפש את אותו אחד שתוכל להיות איתו בקשר במהלך הטירונות. ואם לא... הטירונות מאד אינטנסיבית ואין הרבה זמן פנוי לשבת ולחשוב על כמה קשה וכמה לבד. לזמן שכן יהיה לך זמן פנוי (ושוב...לא יהיה הרבה כזה) תנסה להביא איזה ספר או משהו שיעסיק אותך, אולי תנסה לכתוב בסוף כל יום מה שעבר עליך או לכתוב איזשהו יומן. איני יודע מה אתה הולך לעשות כ ך שאיני יכול להתייחס לזה אבל זה לא ככ משנה אני מקווה כי תוכל למצוא את עצמך אולי אפילו נהנה. ואני מציע לך עוד משהו...אתה מדבר על קושי שיש לך ואתה רוצה עזרה. הגורם שיוכל לעזור לך בצורה הטובה ביותר הוא איש מקצוע - קבן - שאותו תמצא גם בבסיס הטירונות וגם אחר כך. טיפול או יעוץ בצבא לא יפגע בך אלא יעזור לך להרגיש עם עצמך טוב יותר ואפילו תוכל אם תקבל יעוץ לבטל לחלוטין את הפרופיל (פרופיל 72 נפשי הוא פרופיל שניתן לבטל ללא קושי רב) תוכל לפנות אם יהיו עוד שאלות בהצלחה

מה שאתה אומר הוא לא ממש נכון

תשמע... החברה שבטירונות 02 הם לא כולם על הפנים... אני אומר את זה מנסיון... יש שם אנשי מודיעין, מדסניקים, שהם מדריכי ספורט, מדריכי קרב מגע... שמיועדים גם למקומות כמו למטכ"ל ולאמן לוחמים... יש שם הרבה אנשים טובים ולא רק ערסים אם לזה היתכוונת באנשים לא טובים... ישנם שם עוד הרבה חבר´ה עם שהיו גם קרביים וכבר לא יכולים להיות קרביים כמו חברה שנפלו מקורס טייס וכדומה... בקיצור יש הרבה חברה טובים תאמין לי

האדם

New member
אני אנסה להסביר משהו

קודם כל, אני לא חושב שכל מי שיהיה בטירונות 02 הוא עם "בעיה", אבל לא סתם יצא שם רע לטירונות הזאת, כנראה שבאמת יש משהו מאחורי ההשמצות, אחרי הכל. עובדה, אני שם, והפרופיל שלי ירד בגלל סיבה נפשית. זה אומר משהו, לא? חוץ מזה, ההיגיון הפשוט אומר שאנשים איכותיים, שהולכים לתפקידים טובים, גם עוברים טירונות יותר קשה, ולא 02. בעצם, זאת רמיזה לגבי האנשים שנמצאים שם... הדאגה שלי היא לא בדיוק להרגיש שם לבד. כן, זה חלק מזה, אבל ההתמודדות שלי נוגעת בכלל לעניין של סוג האנשים שאני אהיה איתם, ולא איך אני אסתדר איתם. במילים אחרות: מפריע לי לקום בבוקר ולחשוב על ההשפלה והאכזבה שבלהיות איתם, זה יפריע לי במהלך הטירונות וגם אחריה. אני משווה את זה לשאלה המוכרת של "נו אז מה עשית בצבא?" = "נו אז איפה היית בטירונות?" שנית, הטירונות היא חודש, אולי טיפה יותר, וזהו. בוא נדבר על מה שאחרי זה. האם אני באמת מתגייס לכל מה שהובטח לי ונאמר לי? האם התפקיד שלי סותר את סוג הטירונות שאני עומד לעבור? אני רוצה להבין את זה... אתם יכולים לדמיין מה עובר עליי בימים האלה. אני בכוונה מדגיש את הנושא הזה, כי שם התפקיד ואופי התפקיד מלמדים שהוא מן הסתם לא תפקיד של ג´ובניק. אני לא יכול לטעות ולא יכולים להטעות אותי עד כדי כך. לגבי קב"ן, אני מעדיף לא ללכת. אני פשוט יודע שאני אספר לו דברים בעייתים ואני אבכה אצלו וכו´... אני לא רוצה שישחררו אותי מהצבא או באמת יתקעו אותי בתפקיד עלוב כתוצאה מהקב"ן. אבל נראה, זה פחות משמעותי עכשיו. חוץ מזה, מכיוון שאני לא מעוניין (ומאמין שגם כללי הפורום לא מרשים זאת) אני לא מזכיר את התפקיד ואת מקום השירות פה. בכל זאת, אם יש מישהו רציני ובעל ידע לגבי המשמעות של התפקידים אז אני אשמח לשלוח לו/לה מסר ולקבל הסבר. תודה!

עייפות

New member
סתם שמועות

מה ששמעת על 02 הם סתם שמועות. הייתי בטירונות 07, טירונות של לוחמי חי"ר. היו שם אנשים סבבה אבל הרוב היו אנשים ממש לא. גם שם היו מכל הסוגים - טובים ורעים. בדיוק כמו 02. אני עזבתי את קרבי והגעתי לבסיס שיש בו גם 07 ומעלה וגם 02. אני לא רואה שום הבדל מהותי בהכשרה הצבאית של האנשים ביחס למה שעושה אותם בני אדם טובים. החבר הכי טוב שלי מהבסיס עשה טירונות של 02. אז? השם הרע שקיבלה הטירונות הזאת זה בגלל שאנשים מרשים לעצמם "ליזרוק" על המפקדים ועל החוקים. ולמה? כי זו טירונות פלצנית שמנסה לגרום לאנשים להרגיש חיילים, והיא סך הכל טירונות של חודש שאחר כך לא יראו יותר את המפקדים האלה בכלל. אז כן, יצא לטירונות שם רע - אבל האנשים ממש לא. ובקשר לתפקיד - מה התפקיד הזה? אולי אני מכיר אותו ואני אוכל לספר לך את האמת לגביו.

האדם

New member
אני חושב שנרגעתי

מבירורים באינטרנט, בחיים וגם אחרי מחשבה עם עצמי, הגעתי למסקנה שאני באמת עשיתי הכללה גורפת. ברור שיהיו שם אנשים שאחרי הטירונות יצבעו עצים בלבן במשך 3 שנים, אבל יהיו כאלה שימשיכו למקומות מאוד מכובדים. אני אשתדל לא לרחם על עצמי יותר מדיי או להתעסק במה אני יחשוב על עצמי או אחרים יגידו עליי... זה לא גן חובה, זה צבא. יכולים לבקר כל חייל, בלי קשר לסוג התפקיד שהוא עושה. אני קצת נסחפתי... אני כנראה אמשיך לא להיות מאושר מהטירונות הזאת, אבל בכל אופן הנקודה היא שאחרי חודש אחד היא נגמרת. הנקודה הכי חשובה, בעצם.

kaban

New member
תגובה

אני לא אתייחס כאן להכל לגבי טירונות 02 - גם אני עשיתי טירונות כזו ואחכ הייתי עוד 10 שנים בצבא והגעתי לדרגת קצונה בחירה כך ששוב - טירונות 02 מורכבת ממגון גדול מאד של אנשים ואני מניח כי תמצא כאלו שתוכל לתקשר איתם (גם אם יהיה אחד זה מספיק) לגבי טיפול קבן - טיפול של קבן אינו מזיק לא לצבא ולא לאזרחות כל עוד זה טיפול או התיעצות. פרופיל נפשי לא יורד סתם כך ובדרך כלל קבן הטירונות לא יוריד לחייל פרופיל שלא ירצה בכך כי הכוונה לתת הזדמנות לנסות ביחידה אליה אתה מיועד ולא להזיק לך בשירות וזה חשוב שתדע!!! לגבי מה שאחרי זה - אני מבין את הלחץ בו אתה נמצא היות והצבא הוא ארגון גדול ובאמת עד שלא תקבל את התפקיד לא תהיה בטוח בכך. אני מציע לך אכן לחכות ולנסות, עד כמה שזה קשה, להתרכז בלעשות את הטירונות, אם יש סיכום ברור איתך על תקשיד לא מן הנמנע שאכן תקבל אותו ואין שום קשר לטירונות שאתה עושה, כל עוד זה לא תפקיד לוחמתי פרופר אתה אכן אמור לעשות טירונות 02 לרשותך אם תרצה ובהצלחה

האדם

New member
תודה על ההבהרה

אני מעריך שקב"ן הוא לא זה שיכול להוריד פרופיל בגלל סיבה נפשית, גם לא בכזאת קלות, וזאת גם לא המטרה שלו - אבל אני אישית לא רוצה למהר ללכת אליו בגלל ההיסטוריה שכבר יש לי, שכבר הורידו לי פרופיל. בכל מקרה, אני שמח שאני לא אהיה ג´ובניק, ואני מניח שהפסיכיאטר עשה בחוכמה שהוא הוריד לי את הפרופיל. להיות לוחם אני לא הייתי יכול, זה כמו לקחת תלמיד מהקבצה ג´ ולשים אותו בהקבצה א´. תודה רבה על ההסברים. באמת.

אדם היקר- לא כדאי לך להדחיק ../images/Emo24.gif

אז קודם כל אני כאן רק בשביל לעודד אותך ולומר מה שאני חושבת אני מזמן כבר לא חיילת, את השירות שלי שהיה כל כך טוב סיימתי לפני 5 שנים כמעט. קראתי את מה שכתבת הייתי חייבת להגיב לך- כי זה כואב! למה אתה יושב ושותק כל הזמן? למה לספור את הימים ולצפות רק לרע? יש ברירה אחרת- אתה יכול ללכת ללשכת גיוס עוד בבוקר הזה למיקרה "דחוף" ותדבר עם אותה קצינה שתקבל אותך, תסביר לה בדיוק את הבעיה- אל תזיכר את המילה דכאון כי ישלחו אותך לקב"ן לא שזה בושה חלילה- זה קצת הורס ומוריד מהפרופיל. חוץ מזה ברגע שתתגייס אז לקראת סוף הטירונות מגיע אליכם קצין מיון- שיושב עם כל חייל וחייל - ואתה יכול לספר לו כל מה שאתה רוצה ומרגיש הוא לבטח יבין אותך! אני אישית קיבלתי מה שרציתי בזמנו גיוס נובמבר 95- היה לי ק"לב והייתי בפיקוד צפון כמו שביקשתי וככה קיבלתי. אז אולי תמתין לקצין מיון? ושם תגיד לו את הכל? אני מכירה אישית כמה וכמה חיילים שהתחילו בטירונות של 02 ג´ובניקים ואחר כך עברו לקרבי כי הם נילחמו - היתעקשו, ולא ויתרו. אז אדם חבר יקר- אם אתה כל כך רוצה תילחם אומנם צה"ל זה גוף ענק שקשה להילחם בו -אבל יש אתה הדרך של נימוס לבוא ולבקש את מה שאתה רוצה בדיוק- להניח את הקלים על השולחן, תשמע ממני צה"ל מקשיב לחיילים במצוקה אישית עברתי איתם קושי בהתחלה ותמיד תמכו בי עד ליום השחרור שהשתחררתי כמו כולם.עם כל הקשיים האישים שעברתי בדרך וזה רק בגלל דבר אחד: כוח רצון!!!! אם אתה נורא רוצה להיות קרבי אתה תהייה תנסה להילחם - לא לשתוק, השתיקות שלך לא יביאו לשום מקום- שום תשובה או פיתרון - אדם אני מאחלת לך את כל מה שהייתי מאחלת לעצמי עם יד על הלב. הייתי חייבת להגיב לך - שיהיה לך בהצלחה וכל שתבקש לו יהי- אמן! >>>>>>>> ילדת החופים>>>>>>> אלין.

למעלה