אווזית (קאצ'קה) לתבשיל קדירה או יבשושי מדי

אחשל

New member
אווזית (קאצ'קה) לתבשיל קדירה או יבשושי מדי../images/Emo35.gif

אתמול תקף אותי החשק להכין תבשיל חורפי בשרי לארוחת הערב. עברתי בסופר מקומי ( לא זה שאני קונה בו בד"כ) וראיתי במקרר נתחים אחוריים של "אדום אדום" - שייטל, צ'אך, אווזית ועוד. לקחתי חתיכה של קילו בערך מהאווזית,והכנתי לפי מתכון מהספר של פרבר, עם יין וירקות שורש. את הבשר חתכתי לקוביות גדולות, קימחתי והשחמתי ואח"כ נוספו הירקות והנוזלים, לבישול של כשעתיים. הבשר יצא רך, אבל יבשושי ומתפרק לסיבים
, ולא כ"כ ספג טעמים. מה דעתכם
אולי הנתח לא מתאים? או משהו בבישול? אגב - אחרי ההשחמה ולפני הבישול טעמתי קוביה קטנה והטעם היה מעולה.
 

clcl

New member
אחשל... זה מזכיר לי את הפילה המדומה מס' 5

שהכנתי לפני שבועיים.... היה טעים.... אבל.... בכל מקרה, ואני מניחה שאת מכיר, הנה מתכונים מתוך אתר אדום-אדום לנתח אווזית
 

אחשל

New member
לפי תיאור הנתח יש בו שני חלקים לשימוש שונה

יש חלק אחד שמתאים יותר לקדירה ואחר שמתאים יותר לאסקלופים ושניצלים. השאלה היא איך יודעים מה החלק הנכון - לא נראה לי שה"פועל" בקצביה בסופר יודע להבחין...
 

bigjack

New member
הרבה פעמים מקבלים בשר סיבי

במקום האווזית
בעיקרון האווזית מתאים לתבשילי קדירה ואפילו לחמין ויוצא רך מאד. מנסיון בעבר קשה להשיג נתח טוב כזה. ולהבדיל לצערי אני לא יודע אבל בטוח שקצב טוב ידע ויוכל להסביר.
 

clcl

New member
למרות שהמומחים יעוטו על תשובתי.... מכל

הנתחים מצאתי שכתף מס' 6 יוצא הכי טוב ...
 
למעלה