אוויר באקווריום

jammer

New member
אוויר באקווריום

ברשותי אקווריום צמחייה טרופי, בגודל של קרוב למטר. באקווריום שני אבני אוויר, המחוברות למשאבת אוויר. השאלה שלי היא האם משאבת האוויר צריכה לעבוד כל הזמן? רק חלק מהזמן? אולי אפשר לוותר עליה לגמרי?

סימסית

New member
כל הזמן,השאלה היא-יש לך דגים

באקווריום או רק צמחייה?
אם יש לך דגים טרופיים-חייבת ליהיות משאבה!והיא חייבת לפעול כל הזמן,אם זה עושה לך רעש בלילה או משהו,תשאיר פתח באקווריום שיכנס אוויר ואיך שאתה קם תדליק אותה(זה מה שאני עושה)

jammer

New member
תשובות

באקווריום גם דגים, מעבר לצמחייה. המשאבה אכן מציקה לי לעיתים עם הרעש שלה. אני צריך לסגור אותה במשהו (קופסה, וכו'). הבנתי שזה עובד לא רע כנגד הרעש.

ganjaman stound

New member
אם יש לך הרבה צמחיה באקווריום

ואתה מוסיף גם CO2 לצמחים סביר להניח שעם יש לך דגים הם יוכלו להיסתדר גם בלי משאבת החמצן (עם אתה מוסיף CO2 אין טעם שהוא יעבוד יחד עם החמצן) הצעה פשוטה היא לראות אם הצמחים מייצרים בועות חמצן אם כן לנתק את משאבת החמצן תוך כדי מעקב אחרי הדגים ולראות אם הם לא עולים לפני המים מחוסר חמצן אם אין להם בעיה לאורך זמן (מספר ימים) כנראה שהצמחים משחררים מספיק חמצן לתוך המים הערה חשובה - יש לבדק במיוחד בשעות שהתאורה באקווריום אינה עובדת מפני שבשעות אילו הצמחים משתמשים בחמצן ואינם משחררים אותו למים אלא CO2 מקווה שעזרתי שיהיה בהצלחה

שטובי1

New member
לא

עם אתה שםco2 אסור לך להפעיל את המשאבה כי החמצן ינדף את כל הco2

ganjaman stound

New member
חולק על ה-לא שלך

אין דבר כזה אסור - פשוט ככה רצוי נשמע הרבה יותר טוב אבל גם לא הכרח תלוי בגודל האקווריום וכמות החמצן שניכנס פנימה (לפי משוואות של כמות גזים במים שאני לא אכנס לזה) אמת שרצוי לנתק את החמצן לשיפור CO2 לצמחיה אך מה עדיף (במיוחד שאינך יודע מה גודל האקווריום וכמה דגים יש לו) שינתק את החמצן ובמידה ואין לו מספיק צמחיה או תאורה מספיקה לייצר פוטוסינטזה לא יהיה מספיק חמצן לדגים ושנינו יודעים מה יקרה להם מצטער אבל אני לא אתן לאנשים עצות שיהרגו להם את הדגים " חומר למחשבה "

Suikun

New member
חמצן באקווריום צמחייה

בשעות התאורה, הצמחים מבצעים תהליך פוטוסינתזה, שבמהלכו הם סופגים פחמן דו חמצני ופולטים חמצן. אם יש לך מעט דגים יחסית על המון צמחים- אני משער שלדגים יהיה מספיק חמצן. בחושך, הצמחים עוברים לתהליך נשימה אחר, בו הם סופגים חמצן ופולטים פחמן דו חמצני. ככה, שבלילה, ייתכן ויהיה חסר חמצן במים לדגים. אז אפשר ורצוי להדליק את משאבת האוויר בלילה. אם יש לך פילטר חיצוני, ניתן למקם את פתח היציאה שלו (איפה שהמים יוצאים) מעל פני המים, מה שיגרום לתנועת פני המים והחדרת חמצן לאקווריום. בכל מקרה, תנסה פשוט לשים לב כמה פעמים ביום (ובלילה) אם הדגים מתנשמים בכבדות צמוד לפני המים. אם כך- חסר חמצן וצריך לנקוט בהתאם.

OZEEVI

New member
פשששש משה כדי שתוסיף עוד הודעה

ה-4 שהשארת לא מספיקות סת
בצחוק לחיי ההודעות

קקואנה

New member
עזרה

מישהו תעזרו לי למצוא חומר על חשמל מן החיי בעיקר דגים....

aqualogic

New member
אוויר באקווריום

הי jammer אקווריום עם צמחים טבעיים אינו זקוק למשאבת אויר. נהפוך הוא, ביעבוע של אויר דרך המים מוציא מהמים את ה co2 ובכך פוגע ביכולת הצמחים לגדול ולייצר חמצן. הצמחים מייצרים חמצן ולא בהכרח ניתן לראות את הביעבוע של החמצן מהצמחים. גם אם אין ברשותך מערכת שמוסיפה CO2 למים יש במים מספיק פחמנים שצמחים בריאים יודעים לנצל ולהפוך לסוכרים בתהליך הפוטו סינטזה. משאבת אורי קטנה תמיד חשוב שתהיה בנמצא למקרי חרום. לדוגמה: בעת טיפול תרופתי ושימוש בחומרים המכילים מטילן בלו אלה תרופות הצובעות את המים בכחול, מיועדות לטיפול בפטריות ועושות זאת ע"י כליאת החמצן החופשי ומניעתו מהפטריות (הבעיה שהתרופה מונעת את החמצן גם מהדגים ומתהליכים חיוניים נוספים). אפשרות נוספת למחסור בחמצן עשויה להופיע בשיא הקיץ כאשר מי האקווריום מתחממים מעבר ל 27 מעלות. החמצן החופשי במים נשרף בשל הטמפרטורה הגבוהה. כיצד מאבחנים מחסור בחמצן במים? פשוט מאוד, הדגים מתנשמים בכבדות, עולים לפני המים ומנסים לנשום מעל המים זה סימן שחסר חמצן וזה הזמן לחבר את משאבת האורי למשך זמן קצר עד שהדגים חוזרים להתנהגות נורמלית. בברכה, ארנון.

אורי-

New member
משאבת אורי ? ../images/Emo8.gif

דבר חשוב שאף אחד לא ציין : אנחנו צריכים לשים לב מה העיקר אצלנו - דגים או צמחים. וגם אם מישהו יגיד שהצמחים יותר יקרים לו - תזכרו שכתוצאה מהזנחת תנאים בסיסים (חמצן) לכמה שעות - הדגים עלולים למות , צמחים לא ימותו גם במשך יום או יומיים של מחסור בכל הדרישות הבסיסיות שלהם (יכולים להכנס לסטרס , אבל אין מי שיגיד שדג וצמח רגישים באותה מידה). דבר נוסף ומסוכן - משחק עם הפסקת / חידוש CO2 למים גורם לתנודות ברמת החומציות של המים , מה שמוביל לסטרס אצל הדגים ועלול במקרים קיצוניים להביא למותם. בכל מקרה זה נורא פשוט לדעת אם חסר חמצן , על פי הדרכים שארנון ועוד רבים וטובים ציינו.

למעלה