אוויר דליל בדרום אמריקה- זקוק לעזרה!

אוויר דליל בדרום אמריקה- זקוק לעזרה!

אני מתכנן טיול בדרום אמריקה. כידוע לכם, בדרום אמריקה, במיוחד בהרים, האוויר דליל מאוד. יש לי אסטמה קלה ונשימתי כבדה ואני לא רוצה לקחת סיכון. הבנתי שאני זקוק לציוד שמכיל חמצן אם אני רוצה לבקר במקומות כאלה, ואני מאוד מעוניין לבקר בפרו ובייחוד במאצ'ו פיצ'ו (זה חלום שלי מאז שראיתי את "ערי הזהב הנסתרות" כשהייתי ילד....) האם מישהו יודע איפה מוכרים ציוד כזה של חמצן? אני יודע שמטפסי הרים משתמשים בציוד כזה. אני גם לא צריך כמות גדולה כמו של מטפסי הרים, אלא סבירה. הייתי בחנות "למטייל" ואמרו לי שאין להם ציוד כזה.

natyh

New member
גם אני

סובל מאסטמה קשה אפילו . מסתבר שהרים גבוהים בתנאי שמתאקלמים לאט טובים לאסטמטיים . כמו כן חתירה בקייק עושה פלאים . שלח לי הודעה םפרטית ואתן לך תוכנית לשיפור המצב הרבה לפני תחילת הטיול . בברכה נתי

בכל זאת אני מחפש ציוד כזה

לכל צרה שלא תבוא... אני יודע שהרים גבוהים זה טוב אבל אני מחפש את הציוד בגלל שאני לא רוצה לקחת סיכונים מיותרים...

natyh

New member
ברר באתר

של המועדון האלפיני הישראלי תסביר להם שאתה מחפש בלוני חמצן לטיפוס . לא כלח מטפס מבין בזה רק מקצוענים אפשרות נוספת פנה לחן פאקו כאן בפורום ובקש את עזרתו בחנות שלהם בקריות נמצא מטפס מומחה . בברכה נתי

kogawa

New member
כמה שאני מבין

דלילות חמצן קשור לכמות תאי דם אדומים, כמות ברזל בדם, לחץ חלקי של חמצן בראות ומושגים אחרים בתחום האנמיה כמו צורת כדוריות הדם, קושי ביצור המוגלובין וכדומה. אסטמה אינה קשורה לזה ככל הידוע לי, אלא מושפעת מאלרגנים וזיהום אוויר. המצאות באזור הררי בו האוויר נקי יותר, קלה יותר מהמצאות בביג'ינג או בלונדון. הגובה יכול להשפיע רק על הסתגלות ומאמץ, ולכך לא נדרשת תוספת חמצן (גם בגובה אחוז החמצן באוויר הוא 21% כמו בכל העולם) אלא התקדמות איטית יותר והסתגלות ארוכה יותר. חמצן אינו תחליף לוונטולין ככל הידוע לי. מנהל הפורום הוא וודאי סמכות עליונה בנושא טרקים בדרום אמריקה והשפעתם על אסמטים

natyh

New member
חן חן

התשובה היא כי דורון חכם חבר שפגשתי בקוזקו היה מן הסתם אז בכושר מצוין. גם אני באותו זמן היייתי בשיא יכולתי , ועדיין בשל הניצולת אור שלי 64 אחוז ביום ממש טוב התקשיתי מאד לעמוד בקצב שלו. אחרים בכושר פחות טוב משלו פשוט הרגתי בקצב מטורף משלי לא אותו. חמצן בעיקרון יכול לעזור רק הנשיאה שלו בטרקים קצת בעיתית אם כי אפשרית מי שמאמין בזה שייקח זה יכול להציל חיים לאו רק של האסטמטי גם אחרים שנקלעו למחלת גבהים יינצלו.

natyh

New member
64 אחוז מקיבולת הראות

יש מכשירים שמודדים זאת

natyh

New member
ותיקון קל

לחולי אסטמה יש בעית ניצול קשה של הריאות ולכן הם צריכים לחץ חמצן גבוה יותר הטיפול בהתקפות אסטמה הוא על ידי נתינת חמצן נקי כך שיש הרבה היגיון בבקשה . הדרך הנכונה לטיפול באסטמה היא על ידי העלאת תיפוקת הריאות ניקוי והחזרהל לתיפקוד של האזורים הכרוניים וכלי נשימה קטנים שהפכו לבתי שמשים חדר מלח זו אחת האפשרויות , הרים ושלג אפשרות אחרת , בתנאי שלא מתקררים . ברמת העיקרון אין פיתרון להתקפת אסטמה בגבהים חייבים לשפר את מצב האסטמה הרבה לפני חמצן הוא פיתרון של אין ברירה , אך עדיף שלא להזדקק לו , אם כבר נזקקים לו אז אסור היה להגיע למצב זה מלכתחילה .. .

אבי002

New member
ל - natyh שלום

בקשר לבקבוק חמצן - תוכל גם להשיג דומה או בערך אותו דבר גם בברזיל , אם תרצה אתן לך את מספר הטלפון שם , וזה עולה 40 דולר לבקבוק של 10 ליטר האם אתה מדבר את השפה ? - אם לא ואתה צריך בכל זאת , תיצור איתי קשר באימל ואני אנסה לסייע לך . [email protected]

natyh

New member
מסתדר לא רע

אין לי צורך בבקבוק ברמה העקרונית אך כדאי שיהיה מידע בפורום לנזקקים. אני מתכנן לדאות שם , ואירגון חמצן במידה ויתעורר צורך אף פעם לא רעיון רע באזורים טרופיים אני עשדוי למצוא עצמי גבוה מהר מאד וכדאי שתהיה אפשרות מילוט. מחיר כזה לבלון הוא ממש בזיל הזול . אם תוכל לפרסם את הכתובת כאן יהיה מעוולה , ואעלה אותה לקישורים . אולי בכלל תכתוב לנו מאמרון על בקבוקי חמצן ביבשת , שמעתי על לפחות מטיל אחד שלו היה בקבוק כזה בהישג יד , היה עדיין איתנו היום הנה קישור .

אבי002

New member
בקבוק חמצן

יש חברות לאספקת חמצן ויש להם את הדרוש בשבילך יש חברה כזו באשדוד , גם אני משתמש בחברה זו , הטלפון שלהם זה - 088565682 - חב' מדוקס לאספקת חמצן .ושיהיה לך נסיעה טובה................. ואם תיצטרך עוד מידע בקשר לברזיל תאמר לי - כי אני במקרה משם

natyh

New member
התקשרתי לחברה כרגע

מאחר והענין מענין ף מדובר בבקבוק 3 ליטר מספיק לשעתיים לשלוש וחצי שעות רצופות . משקל 4 ק"ג , מחיר 600 ש"ח פלוס מע"מ הבקבוק מגיע עם מסיכה ושעון שמולבש על הבקבוק . העלאת הבלון למטוס עם הבלון דורשת אישור מיוחד. ושלא נזדקק ... בברכה נתי

למעלה