אוזלת היד של המשטרה. כן או לא

lj101

New member
אוזלת היד של המשטרה. כן או לא

היום בערב שבת ישבתי מחוץ לבית הורי עם מספר חברים ברח' חטיבת קרייתי ברמלה למי שמכיר את האיזור הכביש מוביל ליציאה מרמלה לכיוון באר-יעקב. מכירים את הנידות של משטרת ישראל שעומדות לכיוון הנסיעה לת"א כמעט כל ערב והשוטרים עוצרים נהגים תמימים או לא למטרת בדיקת רשיונות, יש לי בעיה קטנה בנושא זה ונחזור לרח' קרייתי ששם רכבים נוסעים במהירות של לפחות 120 קמ"ש וברמזור אדום, אז היכן המשטרה שתוריד אותם מהכביש, האם הם מחכים שמי מהולכי הרגל התמימים יהרג או נהג תמים שיוצא עם ילדיו מהצומת כי יש לו ירוק אבל איזה טמבל חסר אחריות לא מעניין אותו מחיי אחרים אז הוא נוסע באדום. היכן המשטרה כאן האם תפקידה הוא לא להוריד נהגים אלה מהכביש בכל מצב במקום לתת דוחות למי שלא החזיק רשיון או ביטוח האם זה סדר העדיפות שלהם או שמה הם פוחדים לפתוח תיבת פנדורה שתעסיק אותם ? הרבה רעש עשה אחד ממפקדי משטרת התנועה לאחרונה על זה שהם מטפלים באותם החוליגנים שנוסעים בטרקטרונים בימי שישי כי הכביש של אבא שלהם והעיר היא שלהם ולהוריהם יש אולי כסף או גרים במושב ואף אחד לא יכול עליהם אז היכן אותה המשטרה שאמורה לטפל בבעיה זו, ממזמן כבר לא ראיתי שעצרו אותם ועדיין הם עושים מה שבראש שלהם. יש לי רעיון קטן ולפי דעתי ניתן ליישמו בצבא יש מינוי לקצינים והוא נאמני בטיחות ז'את אומרת שאותו נאמן בטיחות מורשה להוריד רכב צבאי מהכביש או לתת דו"ח לנהג צבאי על כל עבירה, הרעיון הוא פשוט כל חבר מועצה כל מנהל מחלקה בעירייה יחוייב להתנדב כנאמן בטיחות בדרכים או כנאמן איכות הסביבה וייתן יד לטיפול באותם המגרעות. חברים יקרים לפני כמעט כשנה נהרג לי חבר בן גילי ע"י נהג משאית שנסע מהר וכאשר ניסה לבלום בגלל נהג מטומטם שניסה לעשות פרסה במקום שאסור לו התהפכה המשאית ומחצה שלושה אנשי קבע תמימים שבסה"כ רצו לנסוע למחוז חפצם פתאום ביום בהיר הלך אדם יקר, אז אתם מבינים את המצב לפי דעתי משטרת ישראל ולא משטרת התנועה הם לא עושים את עבודתם. בברכה LJ101

שלום LJ101 כתבת כאן נושא חשוב

ואני חייב לומר שאתה צודק ב100% לצערי אותו קטע כביש שמקשר את רחוב קיירתי עם רמלה לנווה דורון ובאר יעקב אכן קטע מאוד מסוכן אני ראה לא פעם את ניידות משטרת רמלה עומדות שם ואכן עוצרות רק לבדיקת רישיונות . דבר נוסף שאני רואה תמיד שאין שם שוטר תמיד יש שלושה עד חמישה מתנדבי משמר אזרחי מבוגרים בגיל מעל 65 ולא תמיד חמושים וגם סמכויות השיטר שלהם מוגבלות ביותר . לצערנו תחנת המשטרה באזורנו הם תחנות פעילות למדי ואני יודע שהתחנות אצלנו סובלות ממחסור בכוח אדם מבצעי ומקצועי המצב הוא כזה שלמחלקת הסיור במשטרה אין לה זמן לעצור נהגים ולבצע מחסומי פתע בכבישים העירוניים. לדעתי הרעיון שלך מצויין צריך לחייב את כל מנהלי המחלקות להיתנדב כנהמן בטיחות בדרכים אותו הדבר כל מי שרוצה להיות חבר מועצה לפחות כך חלקם לא יקבל פצעי לחץ . שבת שלום מגיא

wwICEww

New member
גיא

אם אלה מתנדבי יח"מ ונושאים ברכב "אור ירוק" יש להם סמכות לאכיפת החוק ולתת דוחו"ת בעניין. כמו כן, חובה על לפחות מתנדב אחד שייצא עם נשק קצר או ארוך למרות שהרוב יוצאים עם אקדחים אישיים שלהם. במקרה וראית שום בן אדם חמוש זאת עבירה על תקנות המשטרה.

lj101

New member
חלק מהם פנסיונרים שבד"כ רוצים

לסייע למשטרה לאחר צאתם לפנסיה וחלקם מתנדבים במשא"ז אז הדאווין שלהם הוא לתת דוחות לנהגים ולהראות מי הבוס ת'כלס מול אותם פורעי חוק הם לא יכולים עליהם.

להוסיף כמה דברים

בקטע של ליד באר יעקב יש תמיד משא"זניקים שעובדים שם לתת דוחות וכדומה. טווח הגיליים שלהם נע הסביבות 21 עד חגיל 65 וכך הלאה. יש במשא"ז כמה יחידות ואני מפרט עלהם קלאסי- יחידות מתנדבים שעובדים על אזרחי- כל מה שהם עושים זה-לצאט לסיורים רגילים או ממונעים(עם ניידת) בדיקת אוטובוסים- טפיסת שב"ח(שוהים בלתי חוקיים)- יש להם סמכויות כמו של שוטרים רגילים- והם עברו מטווחים על קרבים אם אתה לא מכיר תנשק הקוטר שלו 7.62 ( לא כמו של מא"ג) זה נשק טוב שהשימוש בו זה בעיקר לצליפה או לירי לתוך מבנה. יש את הימ"ן(יחידה לעבריינות נוער) היחידה הזאת מתמצאת בעיקר לטיפול בנוער הקמות רעש וכדומה. יח"מ+ מתמי"ד-חיחדות מיוחדות ו מתנדבים על מדים ית"מ-יחידת מתנדבי תנועה- אלט מה שראית אותם שם-אלו יש להם סמכויות של שוטרים בשטח הם מטפלים באירועי ת"ד ונתינת דוחות -. מתמי"ד- הם בעיקר מטפלים באירועים שוטפים שמוקד 100 נותן להם.-הם בעיקר עובדים עם השוטרי סיור. עש גם את המתנ"א- (משטרת תנועה ארצית) שהם שוטרים רגילים בעלי סמכויות רגילים ו יש גם אפשרות להתנדב אליהם. אני מקווה שעזרתי לך ואני משתתף בצערך על חבר שלך שנהרג שעוד לא תידע עוד צער. ממני רועי

lj101

New member
ידידי היקר הבעיה שלנו היא לא

סוג הנשק שברשותם הרי גם אני לא מצפה שמי מהשוטרים יפעיל נשק חם כנגד נהג סורר יש דרכים אחרות לתפוס אותם. קראתי היטב את הכתוב ואני מבין שיש סוגים שונים של יחידות אבל משום מה תסביר לי לתת דוחות זו הדרך באמת הם צריכים לתפוס את מי שנוסע באדום במהירות של 120 קמ"ש לפחות הם צריכים לתפוס את מי שעושה חרקות בעיר מבלי שמישהו יפריע להם (ימי שישי בלילה אני מזמין אותך לכיכר ביוספטל). התושבים צריכים שמישהו יתן דוחות למי שחונה שלא כחוק על המדרכות+אדום לבן+ חניה כפולה באמצע הכביש + טרקטורונים ועוד.. עזבו את הנהג האומלל שמקבל דו"ח על אי אחזקת רשיונות או בדיקת רשיונות שיתחילו לטפל בדברים הקשים ולא בקלים. עוד דבר ציינת יח שעוסקת בנוער היכן היא ברמלה שאתה מתקשר בלילה ומתלונן שצעירים עושים רעש או וונדליזים היכן הם ואיך מגיעים אליהם מבלי לעבור את המוקדנית שמחממת את הכיסא.

ה דרומי

New member
אני מנסה לעזור לך בשאלה האחרונה

ששאלת זה לפנות לרכז הנוער הימע"ן כפופים לו. או | וזו רק
לפנות ישירות למת"ח מת"ח= מפקד תחנה} להסביר לו את הנושא.

lj101

New member
שוב פעם טיפול נקודתי, צריך

לשנות סדרי עדיפות, אז אוקי פניתי היום למ"ח ומחר באמת אתה חושב שיעזור. דעתי היא שהרשות המקומית והמשטרה ישתפו פעולה העירייה תחזק בפקחים וברכבים והמשטרה תתן את הסמכויות ולא תגביל אותם לתחום אחד ותיתן להם גיבוי.

lj101

New member
תראה לאן רמלוד הגיעו ע"י הטיפול

הנקודתי שבכל פעם שצצה בעיה פוטרים אותה נקודתית בקרה של לוד ראש הממשלה מטפל בה אישית עד אחרי הבחירות ולאחר מכן ישכח אותה.

בקשר ליחידת הנוער

לפי מיטב זכרוני הם עובדים על בסמוי(אזרחי) על מנת שלא יזהו אותם. אני יענה לך ברחבה עוד כמה שעות- אני פשוט צריך לצאת- יום נעים

למעלה