אוזלת ידה של המשטרה

אוזלת ידה של המשטרה

היום שודרה כתבה בערוץ 10 על פעילות המשטרה ואכיפת החוק בדאלית אלכרמל
השוטרים שעמדו בכניסה לכפר נתקלו בכמה תושבים שביקשו מהם לעזוב את המקום !הם פשוט מנעו מהם לבצע את עבודתם ! השוטרים עמדו חסרי אונים ללא תגובה
התושבים חסמו את הכביש ומנעו מהם לעצור תושבים לבדיקה וקראו להם לעזוב את המקום לכו לאום אלפחם ! שם תחלקו דוחות זו מדינת דאליה ! קראו התושבים לעבר השוטרים .
אני בשוק ובהלם מאוזלת ידה של המשטרה איך מקרה כזה עובר בשתיקה ,והתגובה של המשטרה עוד יותר מקוממת השוטרים היו בדרכם לכביש 70 ועצרו במקרה כדי לאכוף את החוק ! סליחה אתם מתנצלים על הקיום שלכם ??!
אתם חייבים הסבר לעצם הפעילות שלכם ואכיפת החוק ? ממתי מותר לדרוזים לקחת את החוק לידיים ולהכתיב למשטרה היכן לאכוף את החוק ?
האם הדרוזים מעל החוק מעצם היותם משרתים בצבא ?
ולמה באום אלפחם כן ובדאליה לא ?

פואד1946

New member
אכן תגובה אידיוטית רצוי לפטר את מפקד הסיור...

רק חוק אחד לכולם הוא חוק....

חבל שלא הצלחתי להעלות

קישור לכתבה זה בהחלט מקומם אם זה העה קורה באום אלפחם או בנצרת זה היה מסתיים רע כנראה שלדרוזים יש יחס מועדף והמשטרה הרבה יותר סלחנית כלפיהם

Emile Zola

New member
לא יודע... אין לי הרבה סימפטיה לשוטרי תנועה

והם בד"כ גורמים יותר נזק מתועלת
אז לא כזה מזיז לי שגרשו אותם

[URL]http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1049362[/URL]

ובאופן כללי, לגבי כל המגזר, וגם אצל הדרוזים, יש התקהלויות והתנגדות לכוחות בטחון בכפר. לא חסרים מקרים.
המקרים הכי גרועים לדעתי הוא אי מתן יכולת לאמבולנסים ומכבי אש לעבוד.

הסיבה היחידה שכבאים בארץ לובשים שכפץ היא כדי להגן עליהם מזריקת אבנים...

אין לי חיבה אליהם

אבל גם לא משהו אחר מכבדת ומבינה את העבודה שלהם בדרך כלל , מה שהפתיע אותי התגובה שלהם לאירוע ! התגובה הפסיבית זה מקומם הרי אם זה היה קורה באזור אחר במגזר הערבי המשטרה היתה מגיבה אחרת

ghost07

New member
מתלוננת על שלא היה עימות?

וכפי שכתב א"ז, תופעות כאלה אינן "יחודיות" לדרוזים.
לא תמיד מחפשים "בכח" את העימות.
ואם היו מגיעים למקום, מלווים בכח גדול מספיק כדי "לכבוש" את המקום- היו תלונות גם על כך (מזכיר: כבר קרה כך, בעבר).

איפה ואיפה

החוק הוא חוק ומעל הכל , דרוזים ערבים יהודים, וברגע שהמשטרה עושה איפה ואיפה אז זה לא לעניין

ghost07

New member
לא יודע. רק לשם האיזון: יצא לי לשמוע

על מקרים דומים בדרום (ושם לא מדובר בדרוזים).
לא יודע מי צודק. אבל נראה לי שהגישה היא להמנע מעימות המוני אלים, כאשר זה אינו הכרחי.

ואתמול שודרה כתבה

בצינור לילה נראה לי על מקרה שהיה בירושלים שהשוטרים היכו צעיר כי העז לשאול אותם למה הם משתמשים באלימות ומרביצים לחבר שלו
נו אז כנראה שלהמנע מעימות לא תכף לגבי כלל האוכלוסיה

ghost07

New member
כתבתי "להמנע מעימות (אלים), כשלא הכרחי"

אולי היה מתאים יותר "להמנע מלהגרר..."
בכל מקרה, נראה שאת מנסה להראות שהאלימות היא כלפי אוכלוסיה מסויימת.
אזכיר שתלונות על אלימות מתפרסמות גם מצד הערבים (כולל הדרוזים), גם מצד חרדים, גם מצד מתנחלים, וגם מצד "סתם יהודים חילוניים".
אז "מגמה כלפי אוכלוסיה מסויימת"?
בכל מקרה, לדעתי יש לבדוק, ולהתייחס, לכל מקרה בנפרד.

למעלה