אוזן המן עם בשר

oisdvib

New member
אוזן המן עם בשר

באתר פסטו ראיתי מתכון לאוזן המן ממולא בשר טחון עם צנוברים וכו' שהבצק הוא בצק עלים. לאיזה בצק אפשר להחליף כך שהבצק יהיה יותר "דיאטטי". אני משתדךת לא להכניס הביתה בצק עלים למרות שהוא טעים ושומרת את הזכות למשהו מתוק וטעים באמת ולא בגלל המרגרינה שעושה את הבצק. מי יודע?
 

wan

New member
כל בצק שמרים יהיה טוב

למילוי עם בשר. הכוונה לבצק שמרים כמו למשל הבצק לצרור נדודים. אם אין בעיית כשרות למשל.
 
בוקר טוב אורנה

הבצק העדין שבספר הבצקים שלי הוא בצק עלים דיאטטי. אמנם הוא עם מרגרינה אך מעט מאוד. באותו העמוד ישנן 2 גירסאות - האחת דיאטטי והשניה לא דיאטטית. לא מכירה בצק דיאטטי יותר מיזה.
 

oisdvib

New member
את מתכוונת לבצק עם הניילון הנצמד?

אם כן,אחרי שמרדדים בצק, מורחים במרגרינה ומעל המרגרינה הניילון הנצמד, מקפלים ומכניסים למקרר. את השלב הבא לא הבנתי.לפתוח את הקיפולים ולהוציא את הניילון. לא ברור לי.
 
בצק עלים עדין לפסטלים/רולדות קטנות

מתכון בולגרי מעולה, הכנת הבצק דומה להכנת בצק עלים, אך טעמו כמו של בצק פילו. הכנת הבצק דומה להכנת בצק עלים אך טעמו כמו של בצק פילו. צריך להשתדל לפתוח דק מאוד וגדול מאוד את הבצק (כמו שפותחים עלה לפילו). אפשר להכין מהבצק פסטלים בתבנית התנור ( עלה בצק גדול בתחתית התבנית, מילוי באמצע ושוב מעל עוד עלה בצק. או כרולדות קטנטנות, או בצורת חילזון ממולא. אפשרויות מילוי - בשר, תרד + גבינה בולגרית, בטטה, תפו"ע + סוכר/סוכרזית, תפו"א + ביצים + גבינה + מעט מאוד חלב. החומרים לבצק 6 כוסות קמח רגיל חופן מלח ½ 1 כוסות מים (אם יש צורך להוסיף בהדרגה) 1 מרגרינה בלי מלח (בטמפרטורת החדר) 3 כפות שמן המתכון הוא דל קלוריות, במידה ורוצים מתכון שמן יותר הוא משתנה מעט ל- מרגרינה – 2, 8 כוסות קמח , ובהתאם להוסיף מים. אופן ההכנה 1. שמים בקערה את הקמח, מוסיפים את המלח והשמן ומתחילים להוסיף בהדרגה את המים (שמים מים עד שהקמח נבלע בבצק ). 2. על משטח מקומח ללוש את הבצק היטב. להניח בצד ל-1-2 שעות. 3. לאחר מכן, לחלק הבצק ל-6 כדורים (למתכון שמן מחלקים ל-8 כדורים). 4. לחלק המרגרינה לפי מספר הכדורים. 5. במערוך לפתוח עלה עגול די גדול ולהעזר במתיחה נוספת של הבצק עם קצות האצבעות ולמרוח כל עלה עם כמות המרגרינה שהוקצבה לו. 6. להכין ניילון נצמד בגודל העלה שפתחנו ולהניח את הבצק מעל. 7. להתחיל לקפל (בחופשיות לא במהודק) את הניילון יחד עם הבצק מהצד 4 קיפולים ושוב לקפל עוד 4 קיפולים מלמטה כלפי מעלה . קיבלנו חתיכה מרובעת של הבצק עטופה מכל הצדדים בניילון. (הניילון חשוב בכדי שהבצק לא יתקשה ולא ייכנס בו אוויר). להכניס למקרר ל- 6-8 שעות. 8. לאחר מכן, שוב פותחים עלה גדול (כמו לבצק פילו) אך הפעם לא מוסיפים יותר מרגרינה. ממשיכים להכין הבצק כמו בסעיפים 6 ו-7. להכניס למקרר במדפים ל-3-4 שעות ולאחר מכן להכניס לפריזר ולהשתמש בו בעת הצורך.
 

wan

New member
שוש היתכן?

חופן מלח? כך מצויין במתכון.
 
בצק עלים עדין לפסטלים/רולדות קטנות

מתכון מתוקן. מתכון בולגרי מעולה, הכנת הבצק דומה להכנת בצק עלים, אך טעמו כמו של בצק פילו. הכנת הבצק דומה להכנת בצק עלים אך טעמו כמו של בצק פילו. צריך להשתדל לפתוח דק מאוד וגדול מאוד את הבצק (כמו שפותחים עלה לפילו). אפשר להכין מהבצק פסטלים בתבנית התנור ( עלה בצק גדול בתחתית התבנית, מילוי באמצע ושוב מעל עוד עלה בצק. או כרולדות קטנטנות, או בצורת חילזון ממולא. אפשרויות מילוי - בשר, תרד + גבינה בולגרית, בטטה, תפו"ע+סוכר/סוכרזית, תפו"א + ביצים + גבינה + מעט מאוד חלב. החומרים לבצק 6 כוסות קמח רגיל 1 כפית מלח ½ 1 כוסות מים (אם יש צורך להוסיף בהדרגה) 1 מרגרינה בלי מלח (בטמפרטורת החדר) 3 כפות שמן המתכון הוא דל קלוריות, במידה ורוצים מתכון שמן יותר הוא משתנה מעט ל- מרגרינה – 2, 8 כוסות קמח , ובהתאם להוסיף מים. אופן ההכנה 1. שמים בקערה את הקמח, מוסיפים את המלח והשמן ומתחילים להוסיף בהדרגה את המים (שמים מים עד שהקמח נבלע בבצק ). 2. על משטח מקומח ללוש את הבצק היטב. להניח בצד ל-1-2 שעות. 3. לאחר מכן, לחלק הבצק ל-6 כדורים (למתכון שמן מחלקים ל-8 כדורים). 4. לחלק המרגרינה לפי מספר הכדורים. 5. במערוך לפתוח עלה עגול די גדול ולהעזר במתיחה נוספת של הבצק עם קצות האצבעות ולמרוח כל עלה עם כמות המרגרינה שהוקצבה לו. 6. להכין ניילון נצמד בגודל העלה שפתחנו ולהניח את הבצק מעל. 7. להתחיל לקפל (בחופשיות לא במהודק) את הניילון יחד עם הבצק מהצד 4 קיפולים ושוב לקפל עוד 4 קיפולים מלמטה כלפי מעלה . קיבלנו חתיכה מרובעת של הבצק עטופה מכל הצדדים בניילון. (הניילון חשוב בכדי שהבצק לא יתקשה ולא ייכנס בו אוויר). להכניס למקרר ל- 6-8 שעות. 8. לאחר מכן, שוב פותחים עלה גדול (כמו לבצק פילו) אך הפעם לא מוסיפים יותר מרגרינה. ממשיכים להכין הבצק כמו בסעיפים 6 ו-7. להכניס למקרר במדפים ל-3-4 שעות ולאחר מכן להכניס לפריזר ולהשתמש בו בעת הצורך. מקור המתכון - 1מדינת ישראל
 
למעלה