בצק עלים עדין לפסטלים/רולדות קטנות
מתכון בולגרי מעולה, הכנת הבצק דומה להכנת בצק עלים, אך טעמו כמו של בצק פילו. הכנת הבצק דומה להכנת בצק עלים אך טעמו כמו של בצק פילו. צריך להשתדל לפתוח דק מאוד וגדול מאוד את הבצק (כמו שפותחים עלה לפילו). אפשר להכין מהבצק פסטלים בתבנית התנור ( עלה בצק גדול בתחתית התבנית, מילוי באמצע ושוב מעל עוד עלה בצק. או כרולדות קטנטנות, או בצורת חילזון ממולא. אפשרויות מילוי - בשר, תרד + גבינה בולגרית, בטטה, תפו"ע + סוכר/סוכרזית, תפו"א + ביצים + גבינה + מעט מאוד חלב. החומרים לבצק 6 כוסות קמח רגיל חופן מלח ½ 1 כוסות מים (אם יש צורך להוסיף בהדרגה) 1 מרגרינה בלי מלח (בטמפרטורת החדר) 3 כפות שמן המתכון הוא דל קלוריות, במידה ורוצים מתכון שמן יותר הוא משתנה מעט ל- מרגרינה – 2, 8 כוסות קמח , ובהתאם להוסיף מים. אופן ההכנה 1. שמים בקערה את הקמח, מוסיפים את המלח והשמן ומתחילים להוסיף בהדרגה את המים (שמים מים עד שהקמח נבלע בבצק ). 2. על משטח מקומח ללוש את הבצק היטב. להניח בצד ל-1-2 שעות. 3. לאחר מכן, לחלק הבצק ל-6 כדורים (למתכון שמן מחלקים ל-8 כדורים). 4. לחלק המרגרינה לפי מספר הכדורים. 5. במערוך לפתוח עלה עגול די גדול ולהעזר במתיחה נוספת של הבצק עם קצות האצבעות ולמרוח כל עלה עם כמות המרגרינה שהוקצבה לו. 6. להכין ניילון נצמד בגודל העלה שפתחנו ולהניח את הבצק מעל. 7. להתחיל לקפל (בחופשיות לא במהודק) את הניילון יחד עם הבצק מהצד 4 קיפולים ושוב לקפל עוד 4 קיפולים מלמטה כלפי מעלה . קיבלנו חתיכה מרובעת של הבצק עטופה מכל הצדדים בניילון. (הניילון חשוב בכדי שהבצק לא יתקשה ולא ייכנס בו אוויר). להכניס למקרר ל- 6-8 שעות. 8. לאחר מכן, שוב פותחים עלה גדול (כמו לבצק פילו) אך הפעם לא מוסיפים יותר מרגרינה. ממשיכים להכין הבצק כמו בסעיפים 6 ו-7. להכניס למקרר במדפים ל-3-4 שעות ולאחר מכן להכניס לפריזר ולהשתמש בו בעת הצורך.