אוזן סתומה

zubumafu

New member
אוזן סתומה

כבר כמה ימים האוזן שלי ממש סתומה..מה עושים?

רונקי

New member
ככה,

-נסי לנקות אותן,אך בעדינות! -אם זה לחץ כתוצאה של עליה או ירידה [דברים שלא תמיד חולפים מיד!] את שמה אצבע על כל אוזן,ונושפת חזק מהאף,עד שמשתחרר. נסי,תגיבי,ובהצלחה

I Was Hoping

New member
אם היא סתומה

באמת בגלל שינויים בגובה אז לי תמיד עוזר פשוט לפהק ואם האוזן סתומה בגלל "שעווה", שמן מחומם מעט טבול בצמר גפן, לא תרופה של סבתא אבל של אבא
, להכניס את פיסת צמר הגפן הטבולה לאוזן ולנקות בעדינות.

רונקי

New member
למה שמן?

לא מסוכן להחדיר לאוזן חומר זר? למה פשוט לא לנקות עם מקלון?

בדיוק להיפך. אסור לנקות אוזניים

בוודאי של קרוב לפתחים אלא רק באופן קל ביותר בצד החיצונמיותר של האוזן. כל פעולת הניקוי עם הקיסם רק דוחפת את הלכלוך חזרה פנימה. כל רופא מתחיל יאמר לך את זה.

ה מוזה

New member
נכון

גם אני כמו כולם נהגתי להשתמש בקיסמי אוזנים עד אותו היום של כאבי האוזנים והביקור אצל רופא אף אוזן גרון ודווקא הוא זה שאמר לי שאסור אסור לנקות אוזנים עם מקלות אוזניים בדיוק מהסיבה שרווי ציינה ,המליץ פשוט על מעט צמר גפן רטוב לניקוי האוזן החיצונית בלבד,הוא בכלל אמר שכל ההמצאה הזו שצריך לנקות בפנים זו רק המצאה וכלל לא צריך כי אז כל הדונג הזה נדחף לו פנימה ומשם מתחילות כל הבעיות .. ודווקא בריא יותר שיישאר היכן שהוא בלי לגעת בו ולדחוף אותו פנימה

zubumafu

New member
טוב אז ככה..

שמתי שמן, לא עוזר במיוחד. סתמתי את האף, ואני עושה את זה די הרבה האמת, והגעתי למסקנה שמה שיש לי שם זה לא שעווה או דונג, אלא מים או איזשהו נוזל.. אז קיצר יש לכם רעיון איך "לשאוב" משם את המים?

zubumafu

New member
יכול להיות..

הקטע המוזר הוא שהאוזן לא כואבת לי בכלל..

ה מוזה

New member
שמן לא יעזור

שמן זית בתוספת שום או פיגם,מחומם מעט כשהוא פושר לטפטף לאוזן ולסגור אותה בצמר גפן ולחזור על זה כמה פעמים ביום ,לא להסיר את הצמר הגפן שסוגר את האוזן אחרי כל טפטוף של 2 טיפות שמן זית לאוזן לסגור שוב את פתח האוזן עם צמר גפן נקי,גם לישון עם זה בלילה . גם אפשר [ עד כמה שיישמע תמוה] להזליף לאוזן טיפה או שתיים של דבש. אם לא עובר תוך זמן סביר [ יום ,יומיים] לגשת לרופא דלקת לא חייבת לכאוב,לפעמים יש "פקק" ועם האוזנים לא כדאי לשחק עור התוף עלול להנזק או להווצר בו נקב כשהדלקת ספונטנית תתנקז נסי היום את שמן הזית או הדבש אם לא תהיה הקלה או שיפור גשי לך לרופא

I Was Hoping

New member
מה זה פיגם?

ואולי יש לך גם רעיון, איך לשמור שצמר הגפן לא ייצא מהאוזן בלילה? תודות

ה מוזה

New member
פיגם( רוטה)

זה צמח,כשהכוונה היא כמובן לעלים שלו בהקשר של ההודעה למעלה והדרך שלא יצא צמר הגפן היא לישון עם כובע צמר

Oritinki

New member
שלום, ומילת אזהרה../images/Emo18.gif

שלום לכולכם פורום נפלא ! אני חייבת לציין שזה שנים אני משתמשת במתכוני טיפוח שיער מספרו של קובי בר "שיער" ותמיד תמיד מרוצה מאוד! מומלץ. מלבד זאת, לגבי אוזניים - נתקלתי כאן בפורום בכמה הודעות על תחושת אטימות באוזן, או תחושת סחרחורת. חשוב ! לא להכניס שום דבר לאוזן. לגשת מיד לרופא א.א.ג, במיוחד אם האטימות קבועה ואינה חולפת. הדבר יכול להעיד על פתולוגיות שונות, שחלילה אם נזניח אותן, כך גם לגבי סחרחורת (מבני שיווי המשקל בגוף האדם, כידוע, נמצאים באוזן הפנימית).

dusa

New member
אפשר כמה וכמה, תלויי מה הבעיה.

יש למשל מסיכת בוקר מרעננת שהיא נפלאה לדעתי. חלמון ביצה 3 כפות עראק 1 כף דבש כמובן רצויי להכפיל לפי כמות השיער לערבב למרוח על השיער עד הקצוות, להשאיר 20 דקות, ולחפוף כרגיל - שמפו ומרכך. השיער יוצא מדהים!!!!! ודרך אגב, אחרי כל חפיפה אפשר לעשות לשיער שטיפה של מי רוזמרין וזה גם עושה שיער רך ומבריק וגם טוב נגד כינים וגם ריח טוב. פשוט ונפלא. מה לעשות, גם לי יש הספר

למעלה