אוזני המן שהתפקששו ברגע זה, עזרה
פעם ראשונה שאני מכינה אוזני המן, הוצאתי מתכון, הלכתי לפי ההוראות, שום תבנית לא יצאה טוב, הכול איבד את צורתו והמילויים נמרחו לכל הצדדים
תכננתי להכין אותן לכבוד אירוע שיש היום בערב ולעבודה ביום א', עכשיו אין לי כלום... ממש אשמח לעזרה להבין מה השתבש אף על פי שזה מאוחר מדיי
מתכון לבצק:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כוסות קמח
חצי כפית אבקת אפייה
1 שקית אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
רבע כפית מלח
שליש כוס חלב
ערבבתי קלות רק עד שנהייה בצק ושמתי במקרר לשעה וחצי
אחר כך הוצאתי מהמקרר, רידדתי דק, קרצתי עיגולים קטנים יחסית כי רציתי "מיני" אוזני המן (לא קטנים מדיי) ושמתי כפית של מלית בכל מרכז עיגול והידקתי לכדי משולש, הידקתי טוב את הקצוות. שמתי חצי שעה במקפיא ואז הישר אל תנור שחומם מראש ל 170-175 מעלות
כעבור חמש דקות כבר הכול איבד את צורתו ונזל וזה קרה ארבע פעמים
לשם העניין המליות היו - אחת זה מלית של לוטוס, שלא חיממתי את הממרח מראש ולא כלום, שמתי כמו שזה עם פירורי לוטוס מעל
השנייה זה מחית תפוחים שעורבב עם אבקת שקדים, צימוקים, סוכר וקינמון...
אז מה בעצם קרה
מאוד.... מאוד..... מבואסת, אולי רידדתי דק מדיי? אולי שמתי יותר מדיי מלית? אודה לכל טיפ


פעם ראשונה שאני מכינה אוזני המן, הוצאתי מתכון, הלכתי לפי ההוראות, שום תבנית לא יצאה טוב, הכול איבד את צורתו והמילויים נמרחו לכל הצדדים
תכננתי להכין אותן לכבוד אירוע שיש היום בערב ולעבודה ביום א', עכשיו אין לי כלום... ממש אשמח לעזרה להבין מה השתבש אף על פי שזה מאוחר מדיי
מתכון לבצק:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כוסות קמח
חצי כפית אבקת אפייה
1 שקית אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
רבע כפית מלח
שליש כוס חלב
ערבבתי קלות רק עד שנהייה בצק ושמתי במקרר לשעה וחצי
אחר כך הוצאתי מהמקרר, רידדתי דק, קרצתי עיגולים קטנים יחסית כי רציתי "מיני" אוזני המן (לא קטנים מדיי) ושמתי כפית של מלית בכל מרכז עיגול והידקתי לכדי משולש, הידקתי טוב את הקצוות. שמתי חצי שעה במקפיא ואז הישר אל תנור שחומם מראש ל 170-175 מעלות
כעבור חמש דקות כבר הכול איבד את צורתו ונזל וזה קרה ארבע פעמים
לשם העניין המליות היו - אחת זה מלית של לוטוס, שלא חיממתי את הממרח מראש ולא כלום, שמתי כמו שזה עם פירורי לוטוס מעל
השנייה זה מחית תפוחים שעורבב עם אבקת שקדים, צימוקים, סוכר וקינמון...
אז מה בעצם קרה