אוזני המן שהתפקששו ברגע זה, עזרה

iWrite

New member
אוזני המן שהתפקששו ברגע זה, עזרה


פעם ראשונה שאני מכינה אוזני המן, הוצאתי מתכון, הלכתי לפי ההוראות, שום תבנית לא יצאה טוב, הכול איבד את צורתו והמילויים נמרחו לכל הצדדים
תכננתי להכין אותן לכבוד אירוע שיש היום בערב ולעבודה ביום א', עכשיו אין לי כלום... ממש אשמח לעזרה להבין מה השתבש אף על פי שזה מאוחר מדיי

מתכון לבצק:

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כוסות קמח
חצי כפית אבקת אפייה
1 שקית אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
רבע כפית מלח
שליש כוס חלב

ערבבתי קלות רק עד שנהייה בצק ושמתי במקרר לשעה וחצי

אחר כך הוצאתי מהמקרר, רידדתי דק, קרצתי עיגולים קטנים יחסית כי רציתי "מיני" אוזני המן (לא קטנים מדיי) ושמתי כפית של מלית בכל מרכז עיגול והידקתי לכדי משולש, הידקתי טוב את הקצוות. שמתי חצי שעה במקפיא ואז הישר אל תנור שחומם מראש ל 170-175 מעלות
כעבור חמש דקות כבר הכול איבד את צורתו ונזל וזה קרה ארבע פעמים

לשם העניין המליות היו - אחת זה מלית של לוטוס, שלא חיממתי את הממרח מראש ולא כלום, שמתי כמו שזה עם פירורי לוטוס מעל
השנייה זה מחית תפוחים שעורבב עם אבקת שקדים, צימוקים, סוכר וקינמון...

אז מה בעצם קרה :( מאוד.... מאוד..... מבואסת, אולי רידדתי דק מדיי? אולי שמתי יותר מדיי מלית? אודה לכל טיפ
 

bali

New member
מנהל
או שהמליות היו נוזליות מדיי

או שלא הידקת את האוזניים מספיק טוב והן לא שמרו על צורתן, או שילוב של השניים. אם הבצק היה דק מדיי זה גם יכל לתרום להתפרקות.
מרחת על הבצק ביצה טרופה לפני האפייה? זה יכול לעזור לאיטום של האוזניים בתפרים.

קשה לי לדעת בוודאות בלי לראות בעיניים את המליות והבצק.
 

iWrite

New member
אבל השאלה היא האם לפי מה שרשמתי בהוראות

הכנה ובשלבי ההכנה, הכול נראה תקין?

אני מתכוונת לעשות היום ניסיון נוסף, הפעם אקרוץ עיגולים גדולים יותר ועבים יותר, וגם אמשוך ביצה וגם אשים מליות יציבות יותר. זה בסדר כל נגלה לשים קודם חצי שעה במקפיא לפני האפייה? צריך יותר/פחות/בכלל לא?
 

bali

New member
מנהל
תשובות

אם עיגולי הבצק היו קטנים יחסית ושמת כפית של מלית, יכול להיות שהיתה יותר מדיי מלית, ולכן היא נזלה והאוזן נפתחה.

מעבר לזה, הכל נקרא לי תקין, ואין בעיה להקפיא את האזניים לחצי שעה לפני האפייה. נשמע לי מספיק זמן כדי שהן יהיו יציבות יותר.
 

iWrite

New member
הניסיון השני יצא מושלם הפקת לקחים -

עיגולים גדולים יותר ועבים יותר, פחות מלית, למשוך ביצה על הקצוות ולהקפיא חצי שעה לפני שמכניסים לתנור (חום 170)

שמחה שלא ויתרתי, איזה כיף שיש מה להביא מחר לעובדים :)

באלי תודה על התשובות
 

bali

New member
מנהל
שמחה מאד שהצליח ושיכלתי לעזור

חג שמח יקירתי
 
למעלה