אוזני המן

מיצלי2

New member
אוזני המן

הי בנות יקרות! אמנם זה קצת מוקדם, אבל בעידודו של בעלי (שמול הבעתו המתחנפת
קשה לי לעמוד), הכנתי אוזני המן. לאחר שנהינתי ממתכונים שקיבלתי מכן (עוגת קראנץ', עוגת סולת, עוגיות בריאות), הגיע הזמן שאחזיר תודה ואשתף גם אתכן במתכונים טובים. מצאתי ברשת מתכון מצויין (לפי התוצאה הסופית כמובן)
עבור אוזני המן. האמת, עשיתי שינויים קטנים בהתאם לעדיפויות שלי, ואת הרכיבים המקוריים שבמתכון ארשום בסוגריים ליד הרכיבים ששיניתי. תספרו איך יצא ! בצק: 2 כוסות קמח 1 כפית אבקת אפיה מעט מלח חצי (שליש) כוס סוכר 125 גרם חמאה רבע כוס מיץ תפוזים (גביע יוגורט) קליפת תפוז מגוררת תמצית וניל הכנה: מקציפים קוביות חמאה + סוכר + קליפת לימון + תמצית וניל, מוסיפים להקצפה לסירוגין (א) קמח + אבקת אפיה + מלח שעורבבו כבר יחד + (ב) ולשים עד לעיסה מגובשת. כשהבצק מגובש מחלקים ל-2 כדורים, עוטפים בנילון ומשהים כ-30 (20) דקות במקרר. מפזרים קמח על משטח, מרדדים את הבצק (אם הוא דביק מדי, יש לעבד אותו עוד קצת עם הקמח שעל המשטח עד שקל לעבוד איתו), יוצרים עיגולים בעזרת שוליים של כוס רחבה, ממלאים במילוי הרצוי (מתכון בהמשך) ומהדקים לצורת אוזני המן. אפשר להבריש את האוזניים בביצה טרופה - אני בחרתי שלא לעשות כן כי לא רציתי ביצים במתכון. אופים כ-200 מע', ל-15 דק' או עד שמשחים. מפזרים מעל אבקת סוכר, ומאחסנים בכלי אטום. אזהרה אחת: שימו לב, באפייה האוזניים נפתחו לי יותר מידי, אולי לא הידקתי טוב, אולי מישהי יודעת טריק למנוע זאת. מלית פרג - המלית האהובה עלינו: לבשל כ-10 דקות עד שמסמיכה ומתרככת העיסה: ½ כוס חלב (אפשר יין מתוק) ¼ חמאה (מרגרינה) ¾ כוס סוכר 1 כף דבש (2 כפות) 100 גר' פרג להוריד מהאש ולהוסיף בבחישה: (ביצה - אני לא הוספתי, וזה יצא מצויין) גרידת תפוז תמצית רום כ-3 כפות פירורי ביסקוויט/פתיבר – או יותר עד לקבלת עיסה יציבה. (אפשר גם להוסיף לעיסה צימוקים - אני לא הוספתי.)
שיהיה בתאבון! שלכן, מיצלי
 

מיצלי2

New member
אופס ../images/Emo70.gif ../images/Emo2.gif

סליחה, הושמט לי בהדפסה מלה, להלן התיקון:
מוסיפים להקצפה לסירוגין (א) קמח + אבקת אפיה + מלח שעורבבו כבר יחד + (ב) מ י ץ ה ת פ ו ז י ם ולשים עד לעיסה מגובשת.
 

homets

New member
היי מיצלי - תודה רבה על המתכון!

נראה מעולה, וכנראה ינוסה לקראת פורים
נטלי
 

noboddy

New member
כדי לשמור על אוזני ההמן שלא יפתחו

משאירים בזוויות מקום פתוח, מהדקים רק במרכז ובפינות משאירים פתחים כדי שיהיה לאויר מהיכן לצאת.. כך האוזני המן לא נפתחים במרכז והמילוי אינו יוצא..
 
למעלה