אוזני המן
מכיוון שאמרתי למתהוללת שאני אעדכן, הכנתי אוזני המן במלית פרג ובמלית ממרח חלווה. להכנת מלית הפרג קניתי מטחנת קפה פושטית וזולה וסוף סוף היה לי פרג טחון (הכי טרי שיש) בגולה
הכנתי שני סוגי בצק: חלבי של קונדיטוריית דלאל ופרווה/טבעוני של תמר האחרת.
שניהם קיבלו הרבה מחמאות. הפרווה מדהים בעיני בזה שיש בו כמות מאוד קטנה של מרגרינה. הוא מאוד פריך ומתנהג יפה ברידוד. מבחינת טעם היה לי קצת תפל, אפילו שהוא נועד להיות מתוק. בפעם הבאה אולי אני אחליף את רסק התפוחים בביצה. של דלאל קיבל הרבה מחמאות אבל היה קצת מציק ברידוד (מצד שני הדירה שלי כל כך חמה שאולי האשמה לא בבצק).
המתכון של דלאל
המרכיבים לכ- 25 אוזני המן:
לבצק:
500 גרם קמח לבן
100 גרם אבקת שקדים
180 גרם אבקת סוכר
350 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 ביצים בינוניות (120 גרם)
למילוי:
ר' מתכונים למילוי פרג, קרם שקדים, סילאן וקרם שקדים וקרם פיסטוק ודובדבני אמרנה בהמשך הכתבה
המתכון של תמר האחרת
רכיבים
250 גרם קמח רגיל
½ כפית אבקת אפייה
40 גרם אבקת סוכר (בערך ⅓ כוס)
קליפה מגוררת מתפוז
קמצוץ אבקת וניל (אני הוספתי תמצית וניל)
40 גרם מרגרינה או שמן קוקוס מגורר (או שילוב של השניים)
¼ כוס שמן
¼ כוס מיץ תפוזים טרי
1 כף גדושה רסק תפוחי עץ לא ממותק
הכנה
מנפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סוכר, ומעבירים לקערת מעבד מזון עם להב מתכת. מוסיפים קליפת תפוז מגוררת, וניל ומרגרינה או שמן קוקוס. מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ובסוף את רסק התפוחים. מפעילים את הלהב עד לקבלת פירורים קטנים. מוציאים, מהדקים לבצק ומקררים לפחות עשרים דקות. (אצלי דרש יותר זמן קירור)
(בתמונה המטושטשת מהפלאפון המכוסה קמח האוזני המן הפרווה)
מכיוון שאמרתי למתהוללת שאני אעדכן, הכנתי אוזני המן במלית פרג ובמלית ממרח חלווה. להכנת מלית הפרג קניתי מטחנת קפה פושטית וזולה וסוף סוף היה לי פרג טחון (הכי טרי שיש) בגולה

הכנתי שני סוגי בצק: חלבי של קונדיטוריית דלאל ופרווה/טבעוני של תמר האחרת.
שניהם קיבלו הרבה מחמאות. הפרווה מדהים בעיני בזה שיש בו כמות מאוד קטנה של מרגרינה. הוא מאוד פריך ומתנהג יפה ברידוד. מבחינת טעם היה לי קצת תפל, אפילו שהוא נועד להיות מתוק. בפעם הבאה אולי אני אחליף את רסק התפוחים בביצה. של דלאל קיבל הרבה מחמאות אבל היה קצת מציק ברידוד (מצד שני הדירה שלי כל כך חמה שאולי האשמה לא בבצק).
המתכון של דלאל
המרכיבים לכ- 25 אוזני המן:
לבצק:
500 גרם קמח לבן
100 גרם אבקת שקדים
180 גרם אבקת סוכר
350 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 ביצים בינוניות (120 גרם)
למילוי:
ר' מתכונים למילוי פרג, קרם שקדים, סילאן וקרם שקדים וקרם פיסטוק ודובדבני אמרנה בהמשך הכתבה
המתכון של תמר האחרת
רכיבים
250 גרם קמח רגיל
½ כפית אבקת אפייה
40 גרם אבקת סוכר (בערך ⅓ כוס)
קליפה מגוררת מתפוז
קמצוץ אבקת וניל (אני הוספתי תמצית וניל)
40 גרם מרגרינה או שמן קוקוס מגורר (או שילוב של השניים)
¼ כוס שמן
¼ כוס מיץ תפוזים טרי
1 כף גדושה רסק תפוחי עץ לא ממותק
הכנה
מנפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סוכר, ומעבירים לקערת מעבד מזון עם להב מתכת. מוסיפים קליפת תפוז מגוררת, וניל ומרגרינה או שמן קוקוס. מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ובסוף את רסק התפוחים. מפעילים את הלהב עד לקבלת פירורים קטנים. מוציאים, מהדקים לבצק ומקררים לפחות עשרים דקות. (אצלי דרש יותר זמן קירור)
(בתמונה המטושטשת מהפלאפון המכוסה קמח האוזני המן הפרווה)