אוטובוס בדרך לטיול שנתי - חלום חוזר

אור_30

Active member
בוקר טוב אהובה😊
שבת שלום❤️
חלום שחוזר אחת לכמה חודשים, תמיד מתעוררת ממנו בהרגשה מגעילה..ותמיד מודה על זה שאני כבר לא בביה"ס🙏

החלום:
אני מוצאת עצמי באוטובוס בדרך לטיול שנתי
החלום כולו באוטובוס, אני לא יודעת מה קרה לפני ומה קרה אחרי.
הטיול הוא תמיד 3 ימים ו2 לילות
ואני תמיד חושבת שהוא רק לילה
אני מגיעה לאוטובוס לא מאורגנת, אחרי שמיהרתי לא לפספס את הנסיעה
בלי נעלי ספורט או בגדים שצריכים לטיול, אולי גם בלי פיגמה. חסרים לי דברים שלאחרים יש..
מרגישה דחויה
רק רוצה לחזור הבייתה
לא מכירה את האנשים שם
אין לי עם מי להיות, לבד
זה גם תמיד מרגיש שהטיול הזה הוא בכפייה
אני תמיד מוצאת עצמי שם באוטובוס ומתחרטת
אבל כאילו שאני חייבת לצאת לטיול, זו פשוט ידיעה כזו
בחלום אף אחד לא הכריח אותי, אבל יש כפייה כלשהי
זה מרגיש כמו כלא, מרגישה ממש תקועה איתם נצח
אני תמיד מתכננת להיות לילה ולחזור
ואז לא ממש יודעת איך לחזור, מי יחזיר אותי
אולי זה מרגיש כמו חוסר אונים כזה, אני תקועה ואין לי מה לעשות
כולם תמיד מאורגנים ואני לא
הם יודעים לאן נוסעים, מתי, מתי חוזרים...
מישהו באוטובוס הביא לי תכניה של הטיול
והתפלאתי איך כולם קיבלו תכניה ויודעים את תכנית הטיול ואני לא.. ותמיד באותו רגע לא מבינה איפה הייתי, מה קורה איתי, באיזה עולם אני לעומת אחרים ולמה לא קיבלתי..
בחלום אני לא רוצה להרגיש/שיידעו שאני משהו "פגום"
הרגשתי ככ לא טוב עם עצמי, שמשהו אצלי שונה, לא בסדר, בהשוואה לאחרים.
בהמשך החלום אני זוכרת שאכלתי חטיף והיה בתוכו יותר מדי גבינה בולגרית, ירקתי אותה
היה עוד מישהו באוטובוס שגם ירק את הגבינה כי היה יותר מדי

רקע
תוהה אם זה קשור לילדות.. אני כן חווה פערים ביני לעולם.
מרגישה שכולם יודעים הרבה דברים ואני לא- כי מתעמקת בנפש, לצאת ממי הבושה והאשמה שהטביעו אותי
מרגישה שהילדות היא כמו תאונת דרכים רגשית שאני עדיין משתקמת ממנה- זה ממש קשה וארוך.
זה יושב על הזהות שלי
בשבוע האחרון אני קולטת פתאום מי זו אחותי הגדולה, כאדם, לא כטייטל, לא מנק מבט של אחות קטנה. ואני בהלם
אני מגלה מישהי (בפני עצמה, בלי קשר אליי) מאוד פרימטיבית, תפיסות ישנות, לא מפותחת, יש לה תפיסות כמו דודה בת 90
כתבתי לה (בעצם ביני לביני, לעצמי) את כל מה שהבנתי, וזה ממש עוזר לי, אבל זה עוד לא מתעכל
אני בהלם עדיין
חשבתי שהיא משהו אחר
זה כאילו שאני לא באמת מכירה אותה
זה מוזר, קצת מפחיד, מרגישה זרות
הבנתי למה היא מצדדת באבא שלי כל הזמן, היא חושבת כמוהו, קורבנות.
הם לא מבינים את העניין של לקחת אחריות. הם תמיד קורבן מסכן והכל קורה להם.. זה ממש עצוב
אפילו אמא שלי מתעוררת (לאט ובהדרגה) בקצב שלה

*אחותי מאוד מעסיקה אותי כי אני משחררת מהכבלים שם את הזהות שלי. כל מה שהאשימה אותי. היא "הצילה" את המשפחה, היא המושלמת והוצדקת
אני הקטנה שטועה, שהכל בגללה
זה ככ מעוות
במשפחה לא מתפקדת יש תפקידים. אני הייתי ה'עקשנית" בקיצור משהו רע. וזהו, זו כל הזהות שלי..
ופתאום לקלוט שאני עוד הרבה דברים, שאני שלמה. זה כמו רעידת אדמה למערכת
אני עדיין בהלם, הלוואי שזה יתעכל כבר🙏
*בחג לראשונה הבאתי את בת הזוג שלי לאחותי ולפרימיטיביים. באתי בגישה הפוכה, של כבוד ואם הם מסכימים "בטח איזו שאלה" חח אחותי רצה ישר לגיסי. חמתה אמרה ישר "בית שלי ברור"
אם הייתי פשןט מביאה היו אומרים שאני חוצפנית.
הלוואי שאקלוט מי הם ושזה לא יערער לי את הזהות
גיליתי כמה מתחת לנוקשות שלי יש פגיעות, לא ידעתי את זה.. ושאני מסכימה לרדת מהעץ
יש לי רגישות חריפה מאוד לביקורת, עובדת על זה

אלישבע777

Well-known member
שלום אור,

ציינת שזה חלום חוזר מדי כמה חודשים, אבל אצלי הוא חדש. אם אי פעם פרשתי לך חלום דומה, אשמח אם תשלחי אותו בפרטי. חלומות חוזרים – הם חשובים מאוד. יש להם מסר יותר מחלומות אחרים והם מראים על דברים שעדיין אינם פתורים או עדיין מציקים לנו.

החלום הוא על נסיעה מחוץ לבית לטיול שנתי. לכאורה – משאת נפשו של כל תלמיד בבית הספר, שיגיע הטיול השנתי המיוחל! רוב התלמידים מתרגשים ומתכוננים היטב לטיול הזה ( וגם ההורים עוזרים להם). אכן בחלום הם מאורגנים ולא חסר להם דבר, ואפילו הם קיבלו תוכניה של הטיול. כולם יודעים מתי יוצאים, לאן נוסעים ומתי חוזרים. הם מגובשים ביניהם.

ואת?? קודם כל את מגיעה לאוטובוס במאמץ רב כדי לא לאחר וזה על חשבון הארגון שלך. חסרים לך נעלי הליכה ועוד דברים חשובים. את מגיעה לבד ומרגישה לבד וגם דחויה כל הטיול. את חשה שמשהו בך פגום, כמו שההורים שלך ואחותך חושבים עד היום.

תמיד רצית לא לחיות בבית הוריך הרעילים והפוגעניים והנה, גם הטיול השנתי שאמור להוציא אותך למקום טוב יותר, לשנים שלושה ימים אף הוא מאכזב! הוא תמיד בלילה, בחושך, את תמיד לבד, ותמיד נשארת במקום סגור – באוטובוס שאת אינך יודעת לאן הוא נוסע. בחלום את מחליפה את הבית שלך הבלתי יציב שלך בבית אחר בלתי יציב – באוטובוס שבו כולם שמחים ורק את אומללה! והטיול שהגעת אליו בכוחות עצמך הוא בעצם מרגיש לך טיול כפוי. אין לך מנוס ממנו. אין אפשרות לעצור בתחנה ולחזור ואין לך איך לחזור וגם לא לאן לחזור כי הבית אינו מקום טוב בדיוק כמו הטיול השנתי. גם הטיול הזה, הוא מסע של אוטובוס אסירים שבו רק את אסירה וכולם מכייפים. או כפי שאת אומרת – מסע החיים שלך הוא בעצם תאונת דרכים. האוטובוס אינו נפגע בתאונה בחלום, אבל האוטובוס הזה וכל הטיול הזה, גם הוא סוג של "תאונה". מה שלא תעשי – לא יפתור את הבעיה. כמו בילדות בו חטפת מכות נמרצות והיית חייבת לשתוק עד שיעבור זעם.

אפילו האוכל שלך החטיף היה נורא וירקת אותו. את לא היחידה שיורקת אותו אבל זה - לא מנחם אותך. כי זה נקודה יחידה שאת שותפה למישהו מהקבוצה ולא בדבר טוב בכלל!

היום כשאת משילה את הזיכרונות הרעים ומצמיחה עור חדש ומגיעה לתובנות חדשות ובונה את חייך האישיים באופן מעורר השתאות -מה פתאום את חולמת חלום כה מדכדך? אכן זה לא פעם קורה, שדווקא בתקופות יותר טובות – אנו חולמים כאילו אנו עדיין בעבר הקשה שלנו, בתקופה קשה שאין לנו איך להיחלץ ממנה. כאן את מרגישה בבית כלא בדירה ששכרת בעבר הרגשת בגלל בעלי הבית – כמו בפנימיה של ילדים קשי חינוך או מעון נעול, עם חוקים דרקוניים.

יש לך שתי סיבות לדעתי: א. העבר עדיין חי בתוכנו והוא עדיין מטריד, בעיקר אנשים צעירים ורגישים כמוך. עדיין לא עבר עלינו מספיק זמן טוב, מתקן ומנחם ואנו עדין זוכרים את הילדות שלנו האומללה, כי אנו רק זה מכבר, נחלצנו ממנה.

ב. החלום הזה גם מטהר. הוא עוזר לך להשיל את העור הישן ולהצמיח עור חדש. את אולי לא אוהבת נחשים אבל אלה היו הורייך ואחותך. והיום את משילה אותם ואת מעשיהם מחייך ומצמיחה לך ביוגרפיה חדשה, תובנות, שאיפות, מטרות וגם הצלחות.

הטיהור הזה נחוץ לך, כדי לפנות מקום לדברים הטובים שיבואו , כדי לזמן דברים טובים. אם לא תתני משקל גדול לחלומות המטהרים, אלא תנסי לא לחשוב עליהם יותר מדי, הם יעשו את שלהם וזהו. אם תתני להם משקל גדול מדי, הם יחזרו עוד ועוד כמו מעגל קסמים או איזה שהוא הרגל. עם הזמן, תצברי מספיק זיכרונות טובים לחלום עליהם... אם כי , מניסיוני – רוב החלומות שזוכרים הם רעים למדי.

לא קישרתי את החלום לאחותך והאירועים האחרונים שציינת, אבל באופן כללי – האירועים הללו, אולי רק עוררו את הזיכרונות הישנים ואת החלום עצמו ולא ממש קשורים אליו. בסך הכל – מצבך כיום לאין שיעור טוב יותר מאשר לפני שנה או שנתיים!

אשמח לקבל חוות דעת על הפרוש, מה התאים ומה לא התאים.

אור_30

Active member
צודקת, אני חושבת שלא כתבתי את החלום הזה, די התעלמתי ממנו, אבל אני רואה שהוא חוזר..
לדעתי לפחות פעם שלישית..

תודה רבה, מתחברת לפירוש.
הוא מאוד גורם לי לחשוב
זה מפגיש אותי עם השוואה לאחרים, על הורים שהם קיבלו, הוריים, סמכותיים, נותנים, בוגרים, אחראיים, יציבים
אני קיבלתי ילדים שחושבים שהם הורים... אכן מרגישה שצריכה להתאמץ יותר מאחרים

אני בתהליך ניקוי של כל התוויות שנתנו לי (מסרים סמויים שהבנתי תוך כדי תנועה) של הפגומה, נחותה, לא שייכת, לא ראויה, שקופה, שונה, בעייתית, עקשנית, אגואיסטית – סה"כ כי לא רציתי להתנהג כמוהם.. לא התקבלתי לשבט שלי
דחו אותי, הרגשתי ששונאים אותי
שאני לבד בעולם
שאין מציל, שככה החיים, קשים

כנראה שחוזר על עצמו: נפרדות מהאחר, משהו אצלי שונה מאחרים, כל ה"אני" שלי לא בסדר, הזהות שלי בעייתית, אני = בעיה.
העניין הוא שזה לא מהחלק המודע, זה מתת המודע (בתהליך, מבינה יותר ויותר עם הזמן).

אכן התחברתי כחלק מהפירוש לעניין הרגישות אצלי, גיליתי אצלי רגישות חריפה, אני עוד מעכלת.. זה מאוד מפתיע אותי
האמנתי לתדמית הנוקשה שלי, הסתרתי את זה מעצמי!
אמא שלי ואחותי היו משפילות אותי, צוחקות עליי, חוויתי את זה כ"כ קשה
אמאלה איזו ילדה רגישה הייתי, הייתי מאוד נעלבת, אבל גם היה "אסור" להיעלב.. אני מנסה להשיל את זה מעט, אבל כן לשמור על הקולטנים המיוחדים שיש לי

אני עוד מעכלת לא רק מה החלק שלהם, אני באמת מתחילה להבין.. בשבועות האלה אני מעכלת מה כילדה הפנמתי על עצמי ועל העולם
ממה שתפסתי על חם בשבועות האחרונים בזמן טריגר (חויתי נטישה מבת הזוג שלי, שהעדיפה חברים עליי. הענשתי אותה, לא הייתי מסוגלת להסתכל עליה כמה ימים.
היא פשוט הרעיפה אהבה, לא התנגחה בי, לא נעלבה, הבינה, אפילו כתבה עליי שיר שהוא כמו תקשור.. על זה שנופל מסך, ואני רק מקרן שקופיות, ואין שם אור.. לעקור, לשתול מחדש, אין ענף אבל הריח נוכח. (השיר השלם מטורף בעיניי, לשמוע את זה מבחוץ, מישהו רואה אותי באמת

דרך הטריגר הבנתי על עצמי ועל העולם: משהו לא בסדר איתי, אני שונה, טיפסתי על עץ גבוה כי מסוכן לי להיות בפגיעות, חוקי הבית (מסר סמוי): אל תדבר, אל תתן אמון, אל תרגיש. גנבו לי את הזהות! התייחסו אליי כאל חפץ, לא כיישות אינדיבידואלית. דברו מעל הראש שלי כאילו שאני שקופה, לא מבינה
מאוד קשה לי להתעורר מזה, לתפוס את זה על חם, זו התרחבות מטורפת של התודעה
הפנמתי שמאז גיל 4 (תפסתי על חם רק לפני שבועיים) שאני והעולם במלחמה מהיום והלאה, שלבקש אהבה זה בושה, צריכה להתבייש בזה שכילדה אני צריכה אישור "יופי, מה את רוצה שקל?" (אמא) הייתי ילדה, ולא רק שלא נתנו לי להיות ילדה, אפילו לא נתנו לי להיות אנושית.
תודה על בת זוג הכי טובה שיכולתי לבקש. איזה מזל שהיא לא ויתרה

גיליתי כמה זה לא רק פחד קיומי, תודה לאל חושבת שעברתי את זה, התאוששתי מהאלימות של אמא (פעם ראיתי אוהת ענקית, מפלצת).
כיום אין לי בעיה לבוא אליה בחמלה, לחבק אותה, זה מאוד מוזר. פעם לא הייתי מסוגלת שתגע בי בשום פנים ואופן!

הבעיה כרגע היא הזהות, הבעיה היא רגשית, זו אלרגיה מטורפת לביקורת, גדשו את הסיעה, המכסה שלי מלאה
גילתי שגם אם מישהו רק מעיר/מציב גבול אני ישר חווה כביקורת ונכנסת להתגוננות ומלחמה. תודה שתפסתי על חם, תודה שזה הגיע למודעות, לומדת לאט ובהדרגה לנהל את זה.
תפסתי על חם: כאילו שאם מישהו לא חושב יחד איתי אני לא קיימת. היום אני מבינה שאני יכולה לחשוב א' והאחר יכול לחשוב ב' וזה בסדר.

התחברתי מאוד לשניהם, א' מרגיש לי מעט יותר מדויק.
יש לך שתי סיבות לדעתי: א. העבר עדיין חי בתוכנו והוא עדיין מטריד, בעיקר אנשים צעירים ורגישים כמוך. עדיין לא עבר עלינו מספיק זמן טוב, מתקן ומנחם ואנו עדין זוכרים את הילדות שלנו האומללה, כי אנו רק זה מכבר, נחלצנו ממנה. חושבת שזה ממש ממש מדויק.
להנות רגע מזמן טוב.
בת הזוג שלי רואה אותי. אני חיה עם אדם מתחשב ואיכפתי, שדואג לי. לא ממקום של תלות/שליטה/מניפולציה.. ממקום של חמלה! הדדיות!!!! לא תלות
היא ממש טובה אליי, אני לומדת מזה לצאת מעצמי, מחשיבה ילדית, לראות אותי ואחרים, הדדיות, 2 שלמים, לא 2 חצאים שכל 1 לוקחת תפקיד
היא מלמדת אותי להיות טובה אליי ואל אחרים
היא ממלאה לי את הכלי באהבה
היא דוגמה אישית, היא מראה לי מה כן, לא משפילה אותי על מה לא.
אני פעם ראשונה חווה אהבה ללא תנאים. בטריגר הגדול שהיה לי, חוויתי אותי מהעיניים של אחותי, 3 שבועות שהרגשתי פשוט לא בסדר, מלאה באשמה, רוב מה שלמדתי כאילו רגע נעלם. היעדר אישור פנימי, היה לי קשה לראות בי משה חיובי, מה שלרוב כבר מזמן לא ככה.. (למזלי שנים רבות של עבודה, אז לא לגמרי, אבל ביחס לרגעים הטובים שלי)
חויתי קושי למלא את עצמי, חולשה רגשית מטורפת
אבל כשאני נכנסת לזה אני כאילו אוספת רסיס נשמה שאבד.. ויוצאת מהגל שלמה יותר, מחוברת יותר, בהירה יותר – אי אפשר להסביר את זה, זו חוויה רוחנית
זה לא סתם בכי
זה כניסה ויציאה עם יהלומים ואסימונים מטורפים! היה גל ממש קשה.

ב. החלום הזה גם מטהר. הוא עוזר לך להשיל את העור הישן ולהצמיח עור חדש. את אולי לא אוהבת נחשים אבל אלה היו הורייך ואחותך. והיום את משילה אותם ואת מעשיהם מחייך ומצמיחה לך ביוגרפיה חדשה, תובנות, שאיפות, מטרות וגם הצלחות. מאוד מעניין, מתחברת

את צודקת, אמן שאחווה עוד דברים טובים
המערכת שלי יותר שנים חוותה דברים שליליים מטובים. אמן שיתהפך

לגבי אחותי- 3 שבועות ש"נפל לי מסך" זה היה פשוט סיוט. מה בעצם קורה? אני שוב ילדה קטנה (4) והיא שוב בת 14. ראיתי אותה דרך עיניים של ילדה, במעמדות
אחות גדולה ומושלמת, צודקת, אחות קטנה טועה ובעייתית
כמה נעלבתי ממנה, כמה פחדתי מהביקורת שלה. לא פיזית (כמו אמא), רק מהשפלה
גיליתי כמה דברים היא השליכה עליי, דברים שלה!!!
אני בכלל לא הכרתי את אחותי, אני דמיינתי דמות - זה מטורף!

אמא שלי הזכירה לי פרט חשוב וזרקה לי "תזכרי שהיא הייתה ילדה" אני ראיתי אותה עצומה. לא אחות גדולה, אמא נוספת.
הגילוי זה לראות אותה מנק' מבט של אדם לאדם, לא בסטטוס ומעמד של אחות קטנה מול גדולה.
כתבתי לה מכתב (שלא יגיע אליה). הוא לעצמי, למען בהירות, שינון.
הקלטתי כ4 דק'
שמעתי את זה כ"כ הרבה פעמים
זה פתאום הגיע, עבר דרכי, המילים. כ"כ מודה על זה, הקלה גדולה!
המילים הן יהלומים עבורי
(תודה לע יכולת ורבלית, על יכולת לתמלל את הרגשות למילים)
אני עונה לקול הביקורתי הבלתי נסבל הזה בתוכי, (שלא משנה מה אעשה אני לא בסדר). זה היה נוראי
אחותי הטביעה אותי במי הבושה והאשמה הנוראיים. רצתה שאתגייס כמוהה לבטל את הילדות, לנטוש אותי ולהציל את ההורים.שילד טוב מציל את ההורים שלו
חשיבה פרימטיבית
אמרה לי שאני תקועה בעבר בזמן שאני בכלל עוד יוצאת מהמים, אני סה"כ שנתיים מחוץ לבית אמא, אחותי כבר 17 שנה מחוץ לבית, רחוקה מאמא, גיבורה גדולה (האישו כרגע הוא לא ההורים, הוא אחותי)
זה כזה טרלול.. זה ממש קשה לי לעכל את כל מה שהבנתי

כשהגיעו המילים התחלתי לצאת מה"מים", בהלם ממה שיצא ממני, האמת שמאוד אהבתי את זה, זה עוזר לי להבין.
אחותי בכלל לא מכירה אותי, היא אומרת שאני תקועה בעבר, בזמן שהיא הכי תקועה שם.
היא עדיין הנערה שהייתה, המבקרת, שופטת, מצילה, מפקחת. היא נתקעה שם, גבוה בעץץץ
גם כאילו שזו בושה לרדת מהעץ, זה פשוט הזוי
זה כ"כ עצוב.. מאוד קשה וכואב להתעורר

אמא שלי הראשונה להתעורר (בקצב שלה) מהמשפחה היא היחידה שבאמת מכירה אותי (ברור שלא חסר לה, אבל ההיא היחידה שהתפתחה רוחנית מהמשפחה)
היא פחות נוקשה, היא כבר לא רק אותו טייטל של אמא אלימה
בחיים לא הייתי מאמינה שאמא הראשונה שתתעורר, היא (בשפה שלה) רואה אותי, ולא רק טייטל/סטטוס/דמות של משהו
(חשבתי שקודם אבא יתעורר, אח"כ אחותי ואמא לא..)
במציאות אבא שלי ואחותי בדמוויות של המסכנים והקורבנים, לא לוקחים אחריות על החיים שלהם, מחכים שיקרה נס/פתרון קסם
פרימטיביים מאוד
.

המון המון תובנות. קשה לי. הלוואי שהכל יתעכל
סליחה על האורך, תודה ענקית אלופה!
בהזדמנות זו - מאחלת שנה טובה וחגים שמחים:love:

נערך לאחרונה ב:

אלישבע777

Well-known member
צודקת, אני חושבת שלא כתבתי את החלום הזה, די התעלמתי ממנו, אבל אני רואה שהוא חוזר..
לדעתי לפחות פעם שלישית..

תודה רבה, מתחברת לפירוש.
הוא מאוד גורם לי לחשוב
זה מפגיש אותי עם השוואה לאחרים, על הורים שהם קיבלו, הוריים, סמכותיים, נותנים, בוגרים, אחראיים, יציבים
אני קיבלתי ילדים שחושבים שהם הורים... אכן מרגישה שצריכה להתאמץ יותר מאחרים

אני בתהליך ניקוי של כל התוויות שנתנו לי (מסרים סמויים שהבנתי תוך כדי תנועה) של הפגומה, נחותה, לא שייכת, לא ראויה, שקופה, שונה, בעייתית, עקשנית, אגואיסטית – סה"כ כי לא רציתי להתנהג כמוהם.. לא התקבלתי לשבט שלי
דחו אותי, הרגשתי ששונאים אותי
שאני לבד בעולם
שאין מציל, שככה החיים, קשים

כנראה שחוזר על עצמו: נפרדות מהאחר, משהו אצלי שונה מאחרים, כל ה"אני" שלי לא בסדר, הזהות שלי בעייתית, אני = בעיה.
העניין הוא שזה לא מהחלק המודע, זה מתת המודע (בתהליך, מבינה יותר ויותר עם הזמן).

אכן התחברתי כחלק מהפירוש לעניין הרגישות אצלי, גיליתי אצלי רגישות חריפה, אני עוד מעכלת.. זה מאוד מפתיע אותי
האמנתי לתדמית הנוקשה שלי, הסתרתי את זה מעצמי!
אמא שלי ואחותי היו משפילות אותי, צוחקות עליי, חוויתי את זה כ"כ קשה
אמאלה איזו ילדה רגישה הייתי, הייתי מאוד נעלבת, אבל גם היה "אסור" להיעלב.. אני מנסה להשיל את זה מעט, אבל כן לשמור על הקולטנים המיוחדים שיש לי

אני עוד מעכלת לא רק מה החלק שלהם, אני באמת מתחילה להבין.. בשבועות האלה אני מעכלת מה כילדה הפנמתי על עצמי ועל העולם
ממה שתפסתי על חם בשבועות האחרונים בזמן טריגר (חויתי נטישה מבת הזוג שלי, שהעדיפה חברים עליי. הענשתי אותה, לא הייתי מסוגלת להסתכל עליה כמה ימים.
היא פשוט הרעיפה אהבה, לא התנגחה בי, לא נעלבה, הבינה, אפילו כתבה עליי שיר שהוא כמו תקשור.. על זה שנופל מסך, ואני רק מקרן שקופיות, ואין שם אור.. לעקור, לשתול מחדש, אין ענף אבל הריח נוכח. (השיר השלם מטורף בעיניי, לשמוע את זה מבחוץ, מישהו רואה אותי באמת

דרך הטריגר הבנתי על עצמי ועל העולם: משהו לא בסדר איתי, אני שונה, טיפסתי על עץ גבוה כי מסוכן לי להיות בפגיעות, חוקי הבית (מסר סמוי): אל תדבר, אל תתן אמון, אל תרגיש. גנבו לי את הזהות! התייחסו אליי כאל חפץ, לא כיישות אינדיבידואלית. דברו מעל הראש שלי כאילו שאני שקופה, לא מבינה
מאוד קשה לי להתעורר מזה, לתפוס את זה על חם, זו התרחבות מטורפת של התודעה
הפנמתי שמאז גיל 4 (תפסתי על חם רק לפני שבועיים) שאני והעולם במלחמה מהיום והלאה, שלבקש אהבה זה בושה, צריכה להתבייש בזה שכילדה אני צריכה אישור "יופי, מה את רוצה שקל?" (אמא) הייתי ילדה, ולא רק שלא נתנו לי להיות ילדה, אפילו לא נתנו לי להיות אנושית.
תודה על בת זוג הכי טובה שיכולתי לבקש. איזה מזל שהיא לא ויתרה

גיליתי כמה זה לא רק פחד קיומי, תודה לאל חושבת שעברתי את זה, התאוששתי מהאלימות של אמא (פעם ראיתי אוהת ענקית, מפלצת).
כיום אין לי בעיה לבוא אליה בחמלה, לחבק אותה, זה מאוד מוזר. פעם לא הייתי מסוגלת שתגע בי בשום פנים ואופן!

הבעיה כרגע היא הזהות, הבעיה היא רגשית, זו אלרגיה מטורפת לביקורת, גדשו את הסיעה, המכסה שלי מלאה
גילתי שגם אם מישהו רק מעיר/מציב גבול אני ישר חווה כביקורת ונכנסת להתגוננות ומלחמה. תודה שתפסתי על חם, תודה שזה הגיע למודעות, לומדת לאט ובהדרגה לנהל את זה.
תפסתי על חם: כאילו שאם מישהו לא חושב יחד איתי אני לא קיימת. היום אני מבינה שאני יכולה לחשוב א' והאחר יכול לחשוב ב' וזה בסדר.

התחברתי מאוד לשניהם, א' מרגיש לי מעט יותר מדויק.
יש לך שתי סיבות לדעתי: א. העבר עדיין חי בתוכנו והוא עדיין מטריד, בעיקר אנשים צעירים ורגישים כמוך. עדיין לא עבר עלינו מספיק זמן טוב, מתקן ומנחם ואנו עדין זוכרים את הילדות שלנו האומללה, כי אנו רק זה מכבר, נחלצנו ממנה. חושבת שזה ממש ממש מדויק.
להנות רגע מזמן טוב.
בת הזוג שלי רואה אותי. אני חיה עם אדם מתחשב ואיכפתי, שדואג לי. לא ממקום של תלות/שליטה/מניפולציה.. ממקום של חמלה! הדדיות!!!! לא תלות
היא ממש טובה אליי, אני לומדת מזה לצאת מעצמי, מחשיבה ילדית, לראות אותי ואחרים, הדדיות, 2 שלמים, לא 2 חצאים שכל 1 לוקחת תפקיד
היא מלמדת אותי להיות טובה אליי ואל אחרים
היא ממלאה לי את הכלי באהבה
היא דוגמה אישית, היא מראה לי מה כן, לא משפילה אותי על מה לא.
אני פעם ראשונה חווה אהבה ללא תנאים. בטריגר הגדול שהיה לי, חוויתי אותי מהעיניים של אחותי, 3 שבועות שהרגשתי פשוט לא בסדר, מלאה באשמה, רוב מה שלמדתי כאילו רגע נעלם. היעדר אישור פנימי, היה לי קשה לראות בי משה חיובי, מה שלרוב כבר מזמן לא ככה.. (למזלי שנים רבות של עבודה, אז לא לגמרי, אבל ביחס לרגעים הטובים שלי)
חויתי קושי למלא את עצמי, חולשה רגשית מטורפת
אבל כשאני נכנסת לזה אני כאילו אוספת רסיס נשמה שאבד.. ויוצאת מהגל שלמה יותר, מחוברת יותר, בהירה יותר – אי אפשר להסביר את זה, זו חוויה רוחנית
זה לא סתם בכי
זה כניסה ויציאה עם יהלומים ואסימונים מטורפים! היה גל ממש קשה.

ב. החלום הזה גם מטהר. הוא עוזר לך להשיל את העור הישן ולהצמיח עור חדש. את אולי לא אוהבת נחשים אבל אלה היו הורייך ואחותך. והיום את משילה אותם ואת מעשיהם מחייך ומצמיחה לך ביוגרפיה חדשה, תובנות, שאיפות, מטרות וגם הצלחות. מאוד מעניין, מתחברת

את צודקת, אמן שאחווה עוד דברים טובים
המערכת שלי יותר שנים חוותה דברים שליליים מטובים. אמן שיתהפך

לגבי אחותי- 3 שבועות ש"נפל לי מסך" זה היה פשוט סיוט. מה בעצם קורה? אני שוב ילדה קטנה (4) והיא שוב בת 14. ראיתי אותה דרך עיניים של ילדה, במעמדות
אחות גדולה ומושלמת, צודקת, אחות קטנה טועה ובעייתית
כמה נעלבתי ממנה, כמה פחדתי מהביקורת שלה. לא פיזית (כמו אמא), רק מהשפלה
גיליתי כמה דברים היא השליכה עליי, דברים שלה!!!
אני בכלל לא הכרתי את אחותי, אני דמיינתי דמות - זה מטורף!

אמא שלי הזכירה לי פרט חשוב וזרקה לי "תזכרי שהיא הייתה ילדה" אני ראיתי אותה עצומה. לא אחות גדולה, אמא נוספת.
הגילוי זה לראות אותה מנק' מבט של אדם לאדם, לא בסטטוס ומעמד של אחות קטנה מול גדולה.
כתבתי לה מכתב (שלא יגיע אליה). הוא לעצמי, למען בהירות, שינון.
הקלטתי כ4 דק'
שמעתי את זה כ"כ הרבה פעמים
זה פתאום הגיע, עבר דרכי, המילים. כ"כ מודה על זה, הקלה גדולה!
המילים הן יהלומים עבורי
(תודה לע יכולת ורבלית, על יכולת לתמלל את הרגשות למילים)
אני עונה לקול הביקורתי הבלתי נסבל הזה בתוכי, (שלא משנה מה אעשה אני לא בסדר). זה היה נוראי
אחותי הטביעה אותי במי הבושה והאשמה הנוראיים. רצתה שאתגייס כמוהה לבטל את הילדות, לנטוש אותי ולהציל את ההורים.שילד טוב מציל את ההורים שלו
חשיבה פרימטיבית
אמרה לי שאני תקועה בעבר בזמן שאני בכלל עוד יוצאת מהמים, אני סה"כ שנתיים מחוץ לבית אמא, אחותי כבר 17 שנה מחוץ לבית, רחוקה מאמא, גיבורה גדולה (האישו כרגע הוא לא ההורים, הוא אחותי)
זה כזה טרלול.. זה ממש קשה לי לעכל את כל מה שהבנתי

כשהגיעו המילים התחלתי לצאת מה"מים", בהלם ממה שיצא ממני, האמת שמאוד אהבתי את זה, זה עוזר לי להבין.
אחותי בכלל לא מכירה אותי, היא אומרת שאני תקועה בעבר, בזמן שהיא הכי תקועה שם.
היא עדיין הנערה שהייתה, המבקרת, שופטת, מצילה, מפקחת. היא נתקעה שם, גבוה בעץץץ
גם כאילו שזו בושה לרדת מהעץ, זה פשוט הזוי
זה כ"כ עצוב.. מאוד קשה וכואב להתעורר

אמא שלי הראשונה להתעורר (בקצב שלה) מהמשפחה היא היחידה שבאמת מכירה אותי (ברור שלא חסר לה, אבל ההיא היחידה שהתפתחה רוחנית מהמשפחה)
היא פחות נוקשה, היא כבר לא רק אותו טייטל של אמא אלימה
בחיים לא הייתי מאמינה שאמא הראשונה שתתעורר, היא (בשפה שלה) רואה אותי, ולא רק טייטל/סטטוס/דמות של משהו
(חשבתי שקודם אבא יתעורר, אח"כ אחותי ואמא לא..)
במציאות אבא שלי ואחותי בדמוויות של המסכנים והקורבנים, לא לוקחים אחריות על החיים שלהם, מחכים שיקרה נס/פתרון קסם
פרימטיביים מאוד
.

המון המון תובנות. קשה לי. הלוואי שהכל יתעכל
סליחה על האורך, תודה ענקית אלופה!
בהזדמנות זו - מאחלת שנה טובה וחגים שמחים:love:
תודה על התגובה המפורטת שלך! היא תעזור לי בפרושים הבאים!

למעלה