אוטובוס חב"ד

אוטובוס חב"ד

היה האוטובוס לו חיכינו יותר מכל. הוא היה ענק והחלל שלו היה פתוח והכיל כוסאות או כיסאות מיוחדים.
הייתי יושבת ומקשיבה בשקיקה לסיפורים ולמדרשים שקסמו לי כל-כך.
שמעתי על גמילות חסדים, על צדקה, על מצוות ואהבת ה'.
הייתי מרגישה את הלב שלי נפתח כשדיברנו על המשיח תוך כדי שנשנשנו סוגריות טופי בטעמים ואיזו במבה זולה.

פעם אחת אמרו לי שהמשיח הגיע הוא ממש כבר פה.
איזו שמחה!
איזו התלהבות!
אני זוכרת שדילגתי הביתה ולא יכולתי שלא לעצור ברפת ולספר לאבי שהמשיח הגיע היום.
מאז ומעולם חיכינו לבא המשיח והנה אני זוכה לצפות בביאתו.

ואז הבנתי שזו היתה בדיחה מזויינת על חשבוני.
המשיח לא בא, אפילו לא מטלפן.
קשה לי להסביר את תחושת האכזבה המרה.

לעיתים נדמה לי שזה היה הרגע שסימן את תחילת הנטישה שלי את העולם הדתי,
למרות שזה קרה שנים לפני ש"עמדתי על דעתי".

יש לכם איזה רגע שאתם חשבים שהוא רגע מקונן בחייכם?

קפצילי

New member
משיח

הם דווקא צדקו, החב"דניקים. המשיח באמת כבר הגיע. הוא פה כבר 20 שנה, פלוס מינוס.

הטעות שלהם, ושל עוד רבים כמוהם, היא שהם עצמם, על אף הבנתם שהוא כבר כאן, אינם עושים את הצעד המתבקש מהעניין - והוא נטישת החיצוניות לטובת הפנימיות. או שאולי זאת לא טעות.... ??

המשיח אינו אדם, אינו יצור גשמי כלשהו, הוא אינו רכוב על חמור והוא גם לא מחזיק בידו שופר.
המשיח הינו כוח פנימי באדם, המושך אותו לגילוי האל שבתוכו.
העובדה שמיליונים מיליונים של אנשים לומדים תורות רוחניות כאלה ואחרות (מבלי להיכנס כרגע לשאלה מהי תורה רוחנית בעצם ומה עושה אותה "רוחנית"), וזה שעוד כ- 5 מיליון בני אדם בעולם (לא כולם יהודים, כמובן) לומדים קבלה (!!) באופן שיטתי ומעמיק, היא ההוכחה לכך שהמשיח הזה אכן כבר כאן.

אני מבינה את האאכזבה שלך. גם לי לקח שנים להבין, שמה שלימדו אותנו עד עתה לא היה "שקר" או "בדיחה" על חשבוני, אלא שהכל תלוי אך ורק ברצון. עד שהתעורר באנושות רצון לגילוי אמיתי של ה"אלוקות", אי אפשר היה באמת לגלותה.

לכן אני כבר לא באה בטענות אל ה"מקובלים" למיניהם, הבאבות והחבד"ניקים עם הסוכריות. אין בהם את הרצון שיש בי ובך, גם למאמינים שלהם לא. ההתעסקות בחיצוניות מספקת אותם בהחלט. לא כולם צריכים לחשוב ולהאמין באותו הדבר בדיוק (דבר מפחיד לכשעצמו), אלא שכל אחד ימצא את גן העדן הפרטי שלו, ויכבד את זה של האחר. זה שאת הרגשת במשך שנים שזה לא המקום שלך, לא אומר שהמקום הזה הוא טעות, אלא שבך התעורר רצון חדש.

ושוב, בגלל שאני מבינה כ"כ לליבך - אני מציעה לך לקרוא מאמרים של בעל הסולם. הוא יעזור לך להבין מהי "דת", מהו "משיח", מה זה בכלל אלוהים....

הרגע שבו נחשפתי לכתביו, היה הרגע המכונן בחיי

שמש, תענוג לקרוא.

אחשוב על משהו ספציפיקו שאוכל לזקוף כשינוי מכונן
ואעלה.

קפצילי ודאג, אענה בהמשך

מה שממש מטריד אותי עכשיו זה שכתבתי מקונן עם ק'
ואני פשוט מרוגזת על עצמי כ"כ!

|כפייתית|

נשיקות

שמש, מצחיקולה.
תקשיבי זו מילה נפלאה בפני עצמה.
תחשבי רגע, יש ברגע מכונן משהו שמקונן על העבר.
תפסיקי!

אהבתי את הפוסט

לצערי לא עולה לי לראש איזשהו רגע מכונן... אני אנסה לחשוב על זה קצת יותר.

בכל מקרה,אף פעם לא הייתי בטוחה שאני מאמינה בנושא המשיח.
האמונה שלי מגיעה בתור התחלה כי זה מה שלמדתי בבית.
ואז הגיעו רגעים של פקפוק.. ורגעים שהתחלתי לחקור..
ורגע אחד שבו הייתי בכותל בסליחות והלב שלי התמלא באושר.
(לכי תביני).
אבל מאז זה לא חזר..
ובפועל, אני מאמינה בדרכי שלי.

איזה מודל האוטובוס..
וברצינות

היו לי רגעים מכוננים שחלק מכם יודעים אותם. בכולם יש אבדן חיים או הצלת חיים. אבל ה-רגע המכונן היה הולדת ביתי בכורתי בעיצומה של מלחמת יום כיפור. אפילו שם החיים והמוות כיכבו. מאידך, לראות פעם ראשונה ייצור שבא ממני ו"שואף" אלי זה רגע מאד מאד מכונן. מלאן של אושר...
סורי שאני לא מתיחס לרבנים, מקובלים, בבות, משיחים כאלה ואחרים. מאז שעברתי מה שעברתי (בסעיף אבדן חיים..) אני פשוט לא מתיחס.

למעלה