אוטובוס מסוכן, לא רק בגלל מחבלים

קורונאך

New member
אוטובוס מסוכן, לא רק בגלל מחבלים

אומרים לנו תמיד לא להסתובב במקומות חשוכים ושוממים. אומרים שדווקא שם הם נמצאים. כתבתי כאן לפני ימים אחדים על כמה שזה בלתי נמנע. ואתמול התחזקה אצלי המחשבה על כך. אף פעם את לא יכולה לדעת איפה זה יתפוס אותך. אתמול זה היה באוטובוס. התיישב לידי אדם מבוגר. כבר בהתחלה ההתנהגות שלו נראתה לי מוזרה, כשהוא התיישב הוא אמר "סליחה". ממתי כשמישהו מתיישב לידך באוטובוס הוא אומר סליחה? בדרך כלל פשוט מתיישבים וזהו. הצורה שהוא התיישב והסתכל מידי פעם לעברי גם נראתה לי מוזרה וכן, פחדתי. אבל חשבתי שזה רק בראש שלי ובשלב זה לא התייחסתי. הרגעתי את עצמי עד שראיתי שהוא מסתכל לכל הכוונים, כאילו לראות שאין אף אחד מהנוכחים באוטובוס מבחין בו ותוך כדי סריקת סביבת האוטובוס "ממש במקרה" ראיתי את היד שלו הולכת בדיוק לכוון שלי. באותו רגע קמתי ועברתי מקום. תודה לאל שבסוף לא קרה כלום כי מנעתי את זה, טוב שהייתי עירנית. זה היה בהחלט מפחיד. ובדרך כלל אני דווקא מפחדת ממחבלים באוטובוס. מסתבר שיש גם מחבלים מסוג אחר...

מקרה דומה קרה לי בעבר.....

ישבתי באוטובוס במושבות האחרונים (מיועדים ל5 אנשים). אחרי מספר תחנות התיישב לידי מישהו חשוד. הוא הסתכל עליי. אני הסתכלתי לחלון. ידעתי שהוא מסתכל עליי. פתאום הרגשתי את היד שלו על הרגל שלי. תיארתי לעצמי שזה בגלל הצפיפות. אבל אז הוא התחיל ללטף לי את הרגל בעדינות. התעלמתי כי לא ידעתי איך להגיב. אבל אז זה הספיק לי. לקחתי לו את היד ושמתי אותה על הרגל שלו. מזל שזו הייתה התחנה שלי, וקמתי. במחשבה לאחור, הייתי צריכה לצעוק עליו מול כל האוטובוס, אבל זה עבר. צריך להתרכז בעתיד.

קורונאך

New member
מחשבה לאחור...

כן, גם אני חשבתי על כך, על מה שהייתי צריכה לעשות או מה שרציתי לעשות. כששחזרתי את זה בדמיון הצטערתי שלא העפתי לו אגרוף בפרצוף ומביישת אותו בפני כל הנוכחים באוטובוס. כבר באותו רגע כשהוא נראה לי חשוד התכוננתי להעיף לו סטירה אבל לא עשיתי את זה ובמקום זה, כפי שכתבתי כבר, עברתי מקום. קל מאוד לחשוב מה הייתי עושה.. במחשבה לאחור או מה אעשה אם יקרה לי דבר כזה. כשזה קורה, המציאות בדרך כלל היא אחרת. באותו רגע רק הפחד משחק.

זה באמת מקומם ומרגיז

אני לא יודעת אם יש מישהי שלא עברה דברים דומים במהלך חייה. ולמרות זאת, כמעט איש לא מדבר על זה, אז לא מצפים שדבר כזה יקרה, קשה "לשלוף" תגובה תקיפה יותר כשמגלים שמישהו שולח ידיים והנטייה היא קודם כל להגיד לעצמנו - "זה שום דבר, רק נדמה לי" או דברים דומים. אבל כן, זה חלק מהעניין, הקלות של פלישה לפרטיות של אדם, תוך שהפולש בטוח שלא יקרה לו כלום והוא לא ייענש ואפילו לא יבויש בפני נוסעי האוטובוס האחרים. הרי אחרי הכל, אם עושים "סצינה" זה כאילו גם לבייש את עצמנו... אז מעדיפים פשוט להעביר אותה וללכת משם. אבל כל הכבוד שקמת והלכת משם. תדעי לך שזה בכלל לא מובן מאליו. לא תמיד אוזרים את הכוחות להתרחק.

למעלה