אוטובוס

נעמה283

Active member
היי אלישבע 💗
חלמתי שאני נוסעת באוטובוס בחזרה הביתה מדרך ארוכה ,אני יושבת ובידי הרבה שקיות של קניות שעשיתי לבית . מאחורי יושבת אישה מגונדרת אך מבוגרת ממני בהרבה ,זה נשמע שהיא תיירת . עומד לידי גבר צעיר עם משקפי ראייה והוא חוסם לי את המעבר לצאת במידה וארצה לקום . פתאום הוא מתחיל לדבר עם הגברת ומתחנף אליה ומתעלם מזה שאני צריכה לקום אוטוטו והוא חוסם. לחצתי על פעמון העצירה בדקה האחרונה וירדתי מן האוטובוס .
רקע , מחשבה שחשבתי עליה שאני שמה פס על אלה שכביכול יותר מגונדרים ממני ולא אכפת לי . אני לא מאויימת יותר על ידי גברים שחושבים את עצמם יותר מידי .
תודה 💓

אלישבע777

Well-known member
הי נעמה,

הפרוש שלי לחלום על אוטובוס

הפתיחה לחלום הוא תיאור מצב. זו אומנם נסיעה, אבל אי בקטע הראשון שום תנועה! את יושבת נושאת הרבה שקיות של קניות לבית. תיירת מגונדרת ומבוגרת יושבת מאחורייך. עד כאן אין שום דבר מיוחד.

בהמשך, מתפתח אצלך חשש ואת רואה את הנולד.

בחור צעיר ממושקף, עומד במעבר קרוב ליציאה מהאוטובוס באופן שעלול לחסום את דרכך עם השקיות. בנוסף לכל החוצפן הזה ( מה הוא חושב לעצמו לעזאזל??), מתחיל לשוחח ולהתחנף עם התיירת ומתעלם מההפרעה המרחבית לנוסעים שרוצים לרדת ( ולך כמובן) (בקיצור טיפוס ישראלי מובהק...)

אומנם ברקע כתבת שאת שמה פס על אלה שכביכול מגונדרים ממך, אני מניחה שהכוונה לנשים מגונדרות ( אין בארץ גברים מגונדרים...:) לצערנו)- אבל בחלום אין לך שום יחס לגברת – את לא שמה עליה פס ואת אינך מקנאה בה. היא דמות שפרט ללבוש שלה ואולי לגיל שלה – היא ממש לא עושה שום דבר. והייתי אומרת, שנשים מגונדרות ממך, באמת לא גורמות לך לקנא בהן. נשים מגונדרות – הן מגזימות בטיפוח ובתדמית החיצונית. וכמו כל דבר מוגזם – הוא אינו מציין טעם משובח, או אישיות כובשת. את אומנם מבחינה בפרטים החיצוניים היטב, ויש לך רצון להראות מטופחת ( בגדים יפים, עגילים...) אבל אינך מגזימה. וכך צריך לנהוג – בחסכנות ובאיפוק. יש לך דברים חשובים יותר, מאשר המראה החיצוני. ובעניין הגיל – מה לעשות כולם מתבגרים וגם המבוגרות המגזימות בגינדור, נראות לפעמים... יותר מבוגרות... הצעירות בטוחות בעצמן שהן נראות צעירות ואינן צריכות להתחפש. גם את לא!

הבחור הצעיר, לא די שהוא לא רואה היטב הוא אטום לסביבה. הוא מדבר בקול והגברת המגונדרת לא שמה עליו. מה לה ולא. הוא גם מפריע בשיחה וגם חוסם את היציאה שלך החוצה!

החלק הזה מראה שיש לך מה להביא איתך ( השקיות עם הקניות מסמלות את עולמך הפנימי, ערכים, אהבה, וגם אהבת היופי ובוודאי דברים נוספים שאת יודעת ואין לי מידע), אבל אין לך למי לתת ואת חסומה. אינך יכולה לעזוב את הנסיעה הזאת. את כבולה לגבר החוסם אותך ואינו נותן לך לצאת החוצה. הגבר הזה אולי הוא הידיד המיתולוגי שאת כאב אובדנו את מבכה זמן רב וזה חוסם אותך, או את בעלך. הגבר החוסם אינו אדם רע, הוא אדם אטום לסביבה וקשוב רק לעצמו. הוא מתחיל עם גברת מבוגרת ממנו, סתם. משתף את כל האוטובוס בשיחה ממש משעממת ומעצבנת והוא כל כך מרוכז בעניין, שהוא אינו מרגיש וגם לא אכפת לו – שהוא חוסם את היציאה. ברקע כתבת ש "את אינך מאויימת על ידי גברים החושבים את עצמם יותר מדי", אבל כנראה שהחלום מראה... קצת אחרת. גברים מסוגו – אינם נותנים לך ( לצאת ל-) מרחב, אינם נותנים לך להתפתח, הם אינם עוזרים לך בקניות ואת צריכה לנסוע באוטובוס עמוסת קניות והם אינם עוזרים.

יתכן שהגבר אינו סמל לגבר מסויים בחייך, אלא סמל לחסימות הנגרמות על על ידי אנשים אטומים המרוכזים בעצמם. אפשרות נוספת - את חשה שהסביבה שלך – אינה מאפשרת לך יציאה למקום אחר. אולי המחוייבויות שלך לבית ולמשפחה – כובלות אותך לתפקיד של עקרת בית שזה לא תמיד תפקיד נעים והוא גם תובעני וכבד( הרבה שקיות מלאות)

סוף החלום הוא טוב! למרות השקיות, הצלחת ללחוץ בפעמון לקום ולצאת החוצה. סוף סוף יש תנועה בחלום ואת יוצרת אותה ולא סתם תנועה – אלא יציאה ממקום חסום החוצה, לדרך הביתה. התגברת על החוצפן ההוא ושמת פס עליו (!!) כשאת תובעת את מקומת במרחב , כשאת עומדת על שלך – בסוף מפנים לך את הדרך!! החלום אומר לך- לא לחשוש מחסימות, את יכולה לגרום להן להיפתח ולו לרגע כמו דלת של אוטובוס. אבל כשהדלת תיסגר אחרייך – את תהיי חופשיה בדרכך - לא תרצי לחזור למקום שהיית בו. אולי אינך צריכה לשים פס על אנשים, זו קצת הגזמה בתיאור – אבל בהחלט להראות נחישות וביטחון עצמי ואת זה לא מקבלים בחסד אלא בזכות. לא בחסד הגינדור או ההופעה החיצונית המושכת עין, אלא בזכות התכונות הפנימיות שלך, וככל שהגיל יעלה ככה תצברי ניסיון בביטחון עצמי והסרת חסמים. הגיל המבוגר, הוא לא פעם נותן לנו גם חכמת חיים וניסיון רב. הוא אינו תמיד רע כל כך!

ובאשר לשם החלום , הייתי קוראת לו חלום על גבר חוסם מעבר ליציאה מהאוטובוס, או משהו בסגנון. שהרי זה לב החלום! בסוף התגברת על החסימה אומנם על הקשקש, אבל התגברת!

אשמח לחוות דעתך על הפרושים

למעלה