אוטוטו יום כיפור

אוטוטו יום כיפור../images/Emo76.gif../images/Emo74.gif

האם אתן צמות? אים אתן מעבירות את היום הזה יום חשבון הנפש? האם תמיד צמתן?

litzuf

New member
אני צמתי מגיל 12...

השנה... אני לא יודעת כמה סבלנות תהיינ לי.. מרוב הבאלגן שלי

paloma blanca

New member
אני צמתי עד לפני ....

שלש שנים. בשבילי זה היה תמיד יום סיוט היות והצום גורם לי לתחושות גוף לא טובות. בחילות , סחרורות וכו. היות ובשנים האחרונות אני צורכת כדורים מחלה כרונית מעדיפה לא לצום. נוהגת להעביר את היום הזה בקריאה. חשבון נפש ? לא ממש. היות ואני לא מאמינה בלפגוע ואחרי להתנקות בצום. אני מעדיפה לא לפגוע... אלא אם כן פגעו בי ואז .... גמר חתימה טובה לכולם

מגי 336

New member
אני צמה.. מגיל 11 ../images/Emo75.gif

הפעם היחידה שצמתי חלקית היה כשהנקתי את בתי הבכורה, ואז הייתי חייבת לשתות. ביום כיפור אנחנו בשבתון וצום. ארוחה מפסקת, בית כנסת בערב החג, אחר כך מטיילים קצת עם הילדים שרוכבים על הרולרס / אופניים. במשך החג רוב הזמן אני קוראת, וזה גם זמן טוב לשוחח עם בני המשפחה, סוף סוף אין שום דבר שיסיח את הדעת - לא טלויזיה ולא מחשב ולא פלייסטיישן... רק אנחנו עם עצמנו. שיהיה צום קל למי שצם וגמר חתימה טובה

אני גדלתי במשפחה שהקפידה על כללי היום המיוחד

מלבישת בגדים לבנים ונעלי בד ועד התמדה בבית הכנסת. אמא שלי תמיד ויתרה לי... בגלל שיש לי איוושה בלב (דבר שבכלל לא מסכן את חיי!!!), היא חששה שיקרה לי משהו וכל פעם ניסתה לשכנע אותי להפסיק לפני הזמן.... ואני? רציתי לעשות זאת כמו שצריך לצום בכל מחיר. אחרי שאבי נפטר קרה לי משבר אמון עם אלוהים ודווקא לא צמתי. כשהכרתי את בעלי חזרתי לצום. כיום, כשאני אמא לילדים אני מודה.... שאני מאפשרת להם לראות סרטים. אה וטיפ, לפני שנה בבוקרו של יום כיפור עשיתי מדיטציה בבוקר כשהכל שקט מסביב והחיבור לטבע הוא חזק אפילו בת"א.... זה עזר לי להעביר את הצום בקלות רבה יותר.
שנה טובה

מגי 336

New member
רעיון טוב - המדיטציה ../images/Emo24.gif

נכנסתי היום לחנות משחקים קניתי משחקי קופסא, חוברות הדבקה, דוקים... שיהיה לילד עם מה לשחק ביום כיפור עם החברים. בתקופה שלנו כילדים אלו היו המשחקים שלנו, זה מה שידענו... קלאס, חבל, גומי, מחבואים... והיום הילדים רוצים בכל פעם משחק מחשב חדש, משחק סוני חדש, רולרס חדש... מה יהיה? לאן הלכה הפשטות של משחקי הילדים?

ואני מאז ומתמיד צמתי..כבת למשפחה דתית האמונה

אצלי חזקה מאוד למרות שנטשתי חלק מהדרך ברבות הימים... אבל עדיין עד היום התקופה שבין רה"ש ליוכ"פ היא תקופה רגשית חזקה אצלי, חשבונות נפש וכאלה.. תקופה די מטרידה, ככה שאני ממש מחכה שיום כפור יסתיים וייחתם גזר דיננו לטובה אמן!! אז צום קל לצמים וגמר חתימה טובה לכולכן ונעים להכיר...

daimond1

New member
אני צמה מגיל 12

בשנים האחרונות השעות שלפני סיום הצום הופכות לקשות. אני צמה כמה שאני יכולה.

למעלה