אוטומציה עם אקסס

harisson

New member
אוטומציה עם אקסס

שלום! אני כותב תוכנה שאמורה לכתוב את הנתונים שהיא שומרת למסד נתונים. אני רוצה שהתוכנה תשמור את הנתונים דרך אקסס ע"י אוטומציה, אולם לא בטוח שללקוח שישתמש בתוכנה תהיה תוכנת אקסס. לגבי שאר התוכנות באקסס (לפחות חלקם) ידוע לי שקיים VIEWER שניתן להורדה חינם והשימוש בו חופשי, המאפשר אוטומציה כמעט מלאה (בפאואר פוינט לדוגמא הוא מאפשר יצירה מלאה של מצגת מלבד הכנסת GIF ANIMATION). העניין הוא שהVIEWER של אקסס מאפשר רק צפייה במסד נתונים ולא יצירתו. הא ידוע למישהו על דרך להשתמש באוטומציה מלאה של אקסס ע"י התקנת רכיב כלשהו בחינם? האם למישהו יש דרך אחרת להציע לי על מנת לשמור את הנתונים במסד נתונים בצורה אחרת אך ללא רכישת תוכנה? (אני צריך מסד נתונים פשוט - רק משתמש אחד יכול לגשת ברגע נתון. בקיצור, אני צריך מסד נתונים פשוט כמו אקסס) תודה נ.ב. לפי מיטב הבנתי שימוש בODBC, DAO ו-OLE DB מאפשר רק לצפות או לשנות נתונים של מסד נתונים קיים, אך לא ליצור מסד נתונים חדש לגמרי (יצירת טבלאות, קישור וכו´ וכו´). האם כך הדבר?

skyhawlk

New member
אתה לא צריך ACCESS על הלקוח...

אתה יכול לגשת למסד נתונים דרך ODBC ואז ניתן לבצע טרנזקציות ולהפעיל Stored Procedures כדי להוסיף טבלה, להוסיף או לעדכן רשומות וכן הלאה... אם אתה מתכנת ב VB אז יש לך גם את ה Ole Automation (ראה לינק).

harisson

New member
אוטומציה

OLE AUTOMATION זה אוטומציה ובשביל זה צריך את ACCESS מותקנת על מחשב הלקוח... לא?

למעלה