אוטונומיה מוניציפאלית לחרדים../images/Emo88.gif
מתוך עיתון "הד ארצי". החלטתי לפרסם את הכתבה, ואני מאוד רוצה לשמוע תגובות! (מחר העניין יעלה לסקר) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ אוטונומיה מוניציפאלית לחרדים
: חילוניים מסורתיים ודתיים האוכלוסייה הזו מאופיינת בכך שראתה במגורים ברמת בית שמש מקום טוב לגור בו, מקום של שיפור באיכות החיים, דירות מוזלות יותר מאשר בערים הגדולות, חיי תרבות כלליים ללא הגבלות למיניהן. אוכלוסייה מעורבת בנסיעה הציבורית, בחחיים הכללים, בחינוך, במקוואות ובעוד תחומים. אין להם עניין במריבות חוזרות ונשנות שאין להם סוף. אוכלוסייה זו מעדיפה את השלוה בביתה, אין לי עניין בכפיית דרך חייה של אוכלוסיה אחרת. אין ספק שגם אוכלוסייה זו עלולה להיתקל בקשיי קליטה ובמתח בין אוכלוסייה ותיקה וחדשה, אבל עניין זה פתיר והזמן עושה את שלו. אוכלוסיה חרדית מרוכזת בית שמש סומנה ע"י רבנים חרדיים, אזכנזים וספרדים, כמקום טוב לגור בו. הם התקבלו בברכה, אך עם קצת חששות המקבילים לארועים בבני ברק ובירושלים. לחרדים, כמו כל יהודי, הזכות לגור היכן שחפצים ובודאי זכותם לא נופלת מקבוצות אחרות. יחד עם זאת, לאוכלוסיה זו יש מאפיינים יחודיים והיא מעדיפה התבודדות ונבדלות בתחומים רבים כמו: מגורים נפרדים, בתי כנסת נפרדים, מקוואות נפרדים, נסיעה תיבורית נפרדת, חינוך ותרבות נפרדים, בתי ספר נפרדים, ישיבות נפרדות ותקציבים מיוחדים לאוכלוסיה זו. הניסיון לשנות דפוס חיים זה יוצר חיכוכים ומריבות בין החרדים לאוכלוסיות אחרות בעיר. הזמן לא מרפא הוא רק צחמיר לכן הפתרון האמיתי הוא מתן אוטונומיה מוניציפאלית לחרדים. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ המצב הקיים לפי "הד בית שמש" חיכוכים ומריבות בעבר->היו->חיכוכים ומריבות בהווה->ישנם->חיכוכים ומריבות בעתיד->ישארו ויחריפו->הפתרון->אוטונומיה מוניציפאלית ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~; אתם מוזמנים להגיב....
מתוך עיתון "הד ארצי". החלטתי לפרסם את הכתבה, ואני מאוד רוצה לשמוע תגובות! (מחר העניין יעלה לסקר) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ אוטונומיה מוניציפאלית לחרדים