אוטונומיה מוניציפאלית לחרדים

faith2

New member
אוטונומיה מוניציפאלית לחרדים../images/Emo88.gif

מתוך עיתון "הד ארצי". החלטתי לפרסם את הכתבה, ואני מאוד רוצה לשמוע תגובות! (מחר העניין יעלה לסקר) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ אוטונומיה מוניציפאלית לחרדים
: חילוניים מסורתיים ודתיים האוכלוסייה הזו מאופיינת בכך שראתה במגורים ברמת בית שמש מקום טוב לגור בו, מקום של שיפור באיכות החיים, דירות מוזלות יותר מאשר בערים הגדולות, חיי תרבות כלליים ללא הגבלות למיניהן. אוכלוסייה מעורבת בנסיעה הציבורית, בחחיים הכללים, בחינוך, במקוואות ובעוד תחומים. אין להם עניין במריבות חוזרות ונשנות שאין להם סוף. אוכלוסייה זו מעדיפה את השלוה בביתה, אין לי עניין בכפיית דרך חייה של אוכלוסיה אחרת. אין ספק שגם אוכלוסייה זו עלולה להיתקל בקשיי קליטה ובמתח בין אוכלוסייה ותיקה וחדשה, אבל עניין זה פתיר והזמן עושה את שלו. אוכלוסיה חרדית מרוכזת בית שמש סומנה ע"י רבנים חרדיים, אזכנזים וספרדים, כמקום טוב לגור בו. הם התקבלו בברכה, אך עם קצת חששות המקבילים לארועים בבני ברק ובירושלים. לחרדים, כמו כל יהודי, הזכות לגור היכן שחפצים ובודאי זכותם לא נופלת מקבוצות אחרות. יחד עם זאת, לאוכלוסיה זו יש מאפיינים יחודיים והיא מעדיפה התבודדות ונבדלות בתחומים רבים כמו: מגורים נפרדים, בתי כנסת נפרדים, מקוואות נפרדים, נסיעה תיבורית נפרדת, חינוך ותרבות נפרדים, בתי ספר נפרדים, ישיבות נפרדות ותקציבים מיוחדים לאוכלוסיה זו. הניסיון לשנות דפוס חיים זה יוצר חיכוכים ומריבות בין החרדים לאוכלוסיות אחרות בעיר. הזמן לא מרפא הוא רק צחמיר לכן הפתרון האמיתי הוא מתן אוטונומיה מוניציפאלית לחרדים. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ המצב הקיים לפי "הד בית שמש" חיכוכים ומריבות בעבר->היו->חיכוכים ומריבות בהווה->ישנם->חיכוכים ומריבות בעתיד->ישארו ויחריפו->הפתרון->אוטונומיה מוניציפאלית ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~; אתם מוזמנים להגיב....

faith2

New member
תגובה? משהו?

לפי דעתי זה ושא חשוב מאד להתייחס. עצם הרעיון, שמישהו העלה אותו- דבר איום ונורא! העם שלנו- העם היהודי, מציע הצעה כזאת? לפי דעתי אין ממש שוני בין ההצעה הזאת לשואה.סליחה שאני עושה השוואה כזאת...אבל להפריד את אוכלוסיית החרדים ולשם אותה כמה קילומטרים מהחילוניים...לבודד אותה? רעיון כזרי ביותר שמזכיר מאוד את הגטו. לפי דעתי עצם הרעיון והמחשבה עליו, מעורר סלידה!

faith2

New member
אגב הפתרון המוצע הוא...

לשכן את כל החרדים ברמת בית שמש באיזור ב´....

SurfinGirl

New member
אם אף אחד לא מגיב אז אני אגיב :)

אז ככה- שלא תבינו לא נכון- אני לא אנטי דוסים ולא כלום.. סתם בשביל ההתחלה.. טוב תראו- אני חושבת שזה רעיון מעולה.. זה רעיון מעולה לשים אותם במקום שיהיה רק שלהם, שבו הם לא יצטרכו כל הזמן להשליט את אורח חייהם על שאר האוכלוסיה. כי זה מה שהם עושים. אם הם היו כמו חובשי הכיפות למינהם שחיים להם בשקט במקומם ולא מנסים להשתלט על האופי הדתי של המקום בהם הם משתכנים- אז סבבה, הייתי מעבירה דף בעיתון ובכלל לא חותמת (מי שלא ראה- יש בכל דף שכזה מקום לחתימות..). אבל הם לא..!! וזה מה שגרוע בהם- הם לא מבינים את המונח "איש איש באמונתו יחיה" אצלם זה " איש איש באמונתי יחיה". בואו אספר לכם מקרה אמיתי: באותה תקופה בה היו ה"פרעות" בנוגע לפתיחת מקדונלדס בשבת או פתיחת מקדונלדס בכלל, היו מחאות של הדתיים ביום שבת. דודה שלי והילדים שלה, ואמא שלי ואחיות שלי- נסעו לאזור ביג בשביל הקטנים. בדרך הם נתקלו במ-ל-א דוסים אשר חסמו להם את התנועה, דפקו על החלונות, צרחו כמו משוגעים, ניענעו את האוטו. למען השם!! יש ילדים קטנים באוטו!!! במשך תקופה ארוכה אחיות שלי פחדו וסירבו לנסוע לביג!!! הם לא עושים דין וחשבון! מה שנראה להם נכון- הם עושים, בלי לחשוב על התוצאות או על מי שמסביבם! ואני רוצה לראות את האומלל שיקום ויגיד-"כמו שלך יש זכות לגור פה- גם להם יש"! אם הם פוגעים בי, פוגעים בסביבתי, בגללם ילקחו דברים על חשבוני- אני לא מוכנה לשתוק! וכן, לי יש זכות חזקה יותר להיות פה! למה? כי העיר הזאת מיסודה הייתה עיר חילונית, וכאשר החלו להתאסף פה הדתיים, בתחילה היה שקט כי הם היו המיעוט, והם לא הפריעו והכל בא על מקומו בשלום וכולם חיו בשלום ובאחווה. אך כאשר נכנסו שנות ה-2000 ועימם המוני חרדים- הם הבינו ש"הנה, קיבלנו עוד עיר..". מצטערת- אני לא מוכנה לשתוק! אומנם אני רק בת 17 (עוד חודשיים..
) אני מרגישה שאני יכולה לתרום ולהוסיף! ואשמח אם מישהו יוכל לעזור לי כי זאת מטרה חשובה! זאת העיר שלי- והם אל ינצחו אותי בעיר שלי!!!

SurfinGirl

New member
זה לא מקביל לשואה!

פה זה לא דיקטטורה של אנשים זרים- פה זה קבוצה בתוך העם שלנו ששולטת יותר ויותר בכל העם! נמאס!

faith2

New member
ולמה פרצה השואה?

בגלל שהיהודים התחילו ל"השתלט" על מקומות העבודה של הגרמנים....התחלו להיות בעלי מעמד....קיצר התחילו לתפוס תאוצה במדינה. לפי דעתי זה דבר שרק ישפיל את הציבור החרדי. אבל!!!...אני מאוד מאוד נגד...הכפייה הדתית שלהם! מי שלא גר כאן..לא יודע מה הם עושים בשבת...חוסמים כבישים..חבל על הזמן...

למעלה