אוטופיות חינוכיות

אוטופיות חינוכיות

מכירים ספרי ילדים או נוער שעוסקים בזה? אני מתכוונת לתיאורים אידיליים של בי"ס או מערכת חינוך שהסופר היה רוצה לראות במציאות(או לא). אני חושבת על "הידד ליום שונשוני מיוחד" של ד"ר סוס,ביה"ס להורים ב35 במאי או רוני ונומי של מאיר שליו שלומדות בגן חיות.יש לכם עוד כאלה?

Rivendell

New member
משהו קצת אחר:

"סאמהיל"/ א.ס ניל. תיעוד של אחד מבתי הספר ה"פתוחים" (דמוקרטיים, או כל שם הולם אחר) הראשונים. ניל הקים וניהל את בית הספר הזה באנגליה. בית הספר היה מבוסס על דמוקרטיה, החוקים נקבעו ע"י התלמידים עצמם, הכניסה לשיעורים נעשתה מבחירה וניל התנגד מאוד גם לענישה. אני לא בטוחה שאני אישית מסכימה עם כל האידאולוגיות בספר, אבל לקרוא אותו כדאי מאוד מאוד!

תודה וזה לעניין אבל

דוקא את החומר התיאורטי אני מכירה מצויין-בדיוק בתחום החינוך האלטרנטיבי.התכוונתי דוקא לספרים לא "על חינוך" שעל הדרך משלבים תפיסות אוטופיות על בי"ס.יש חיה כזאת? מכירים?

dawn35

New member
רואלד דאל-מטילדה

המורה שלה מתוארת ככזו מרשעת שזה ברור מה הסופר חושב על מורים כאלה...
וכמובן בכך הוא גם מביע עידוד לטיפוח הייחודיות, היצירתיות והלימוד העצמי של הילדים- מטילדה לומדת בעצמה לקרוא וקוראת נלהבת בספריה...בעוד בני משפחתה מבלים בבהייה מול הטלויזיה

ToryMaster

New member
../images/Emo3.gif

גם הספר הזה מטיף מעט, אבל הוא עושה את זה בצורה כל כך סמויה וכל כך נפלאה, שזה לא מפריע. ספר נפלא, פשוט נפלא

למעלה