אוטו קרוואן - לא לטיול אל כצורת מגורים קבועה

אוטו קרוואן - לא לטיול אל כצורת מגורים קבועה

בהכללה - כולם משפחות עם ילדים, וכולם רוצים לעזוב את הבית שלהם ולטייל שבועיים או שנה בחו"ל - אבל מה עם רווק שחושב שאוטו קרוואן מצוייד ואיכותי יכול להיות בשבילו פתרון מגורים נאות? הרעיון שלי הוא לקנות לי אוטו קרוואן כזה ולגור באופן קבוע בתוך בית נייד. כשארצה, אסע איתו ברחבי הארץ, או אעלה איתו על מעבורת לחו"ל, וכשארצה אחנה אותו במקום קבוע. לא טיול, אלא סגנון חיים. האם זה אפשרי בארצנו הקטנטונת? איפה אני יכול לחנות אותו, כך שזה גם ישתלם כלכלית, ולא שדמי החנייה יעלו לי כמו שכר דירה חודשי? האם אני חייב לחנות במקום מסודר, מבחינ חוקית, ו/ או מבחינה טכנית? האם עדיף לי מוטורהום או נגרר ( בשביל נגרר אני צריך לקנות גם אוטו, כי כרגע אין לי אוטו...) אשמח לשמוע כל טיפ בנושא, מבחינת פרוצדורות, ובכלל.

da f

New member
מגורי קבע בקרוואן

שלום רב הרעיון שלך בהחלט איננו מוזר ובמקומות רבים בעולם גם איננו חריג. בארה"ב לדוגמא, רעיון זה מיושם ע"י רבים. וכאן המקום להדגיש: אין כוונתי למה שנקרא "חניון טריילרים". בחניוני טריילרים פרוסים קרוואנים סטטיים וללא כישורי נסיעה, בדרך כלל ישנים ורחוקים מפאר, ושם גרים דווקא כאלה שאין ידם משגת. חלק מחניוני הטריילרים הללו גם ידועים לשימצה בשל פשיעה, סמים, עוני ועליבות. אך כאמור, לא בזה מדובר. ראיתי בארה"ב רבים שגרים בקרוואן נייד, בדרך כלל נגרר ע"י טנדר, כמגורי קבע מהם יוצאים כל בוקר לעבודה וחוזרים אליהם בסופו של יום.ברוב המקרים מדובר באנשים שסוג עבודתם מחייב אותם לנוע מדי פרק זמן למקום אחר - לעיר או מדינה אחרת. הם שוכרים מקום חנייה לקרוואן שלהם בקמפגראונד או RV פארק רגיל הנמצא בעיר או בפרבריה, מקבלים כנראה מהנהלת הקמפינג הנחה בשל אורך הזמן שהם גרים שם - שבועות, חודשים או אף יותר מזה, משתמשים בטנדר כרכב לפעילות היומיומית שלהם ומקץ זמן מסויים - כשסיימו את עבודתם באותו מקום, הם רותמים את הקרוואן ונעים הלאה למקום העבודה הבא. כאן מדובר ברוב המקרים דווקא באנשים שאינם חסרי אמצעים והקרוואנים שלהם אכן מרווחים ואף מפוארים לא אחת, מצויידים ומרוהטים בכל מה שיש לנו בבית שלנו ואף הרבה יותר מזה: דפנות נפתחים ומתרחבים, חדר שינה מרווח ונוח, סלון יפה, פינת אוכל ומטבח מצויידים היטב בכל מכשירי החשמל ואביזרי הנוחות. בחלק מקרוואנים אלה גם חנייה אחורית פנימית וסגורה לאופנוע, טרקטורון וכיו"ב. בהתחשב בעובדה שבקמפגאונס בארה"ב אתה מתחבר למים זורמים, חשמל, ביוב ואף טלוויזיה בכבלים - תנאי המגורים הללו נוחים מאד. הבעיה שלך למצוא אפשרויות כאלה בארץ. כאן כמעט ואין קמפינגים המיועדים לחניית קרוואנים וכאשר יש כמה שעשויים לאפשר זאת, אין בהם חיבורים, ועליך להשתמש בשירותים של הקמפינג ואלה נחותים למדי. לדוגמא, אינני יודע על חניון בארץ ובו מקלחות עם מים חמים. אם תחנה במקום לא מסודר, פשוט לא יהיו לך שירותים כלל וודאי לא מים זורמים וחשמל. בנוסף, אי אפשר להשיג בארץ קרוואן מן הסוג הזה עליו דיברתי ותצטרך לייבא אותו מחו"ל או לייצר אותו בעצמך וכאן השאלה איך בונים, עם מי ולמי יש נסיון בדברים כאלה... בסופו של דבר - הכל הוא שאלה של תשתית לנושא. ותשתית כזו אין בארץ. המסקנה: אם תרצה בכל זאת לעשות זאת בארץ, תחייה חיים די עלובים וחסרי נוחות מינימאלית. אז בשלב זה אינני ממליץ. ועוד: כשיש לך קרוואן בארץ ואתה רוצה לקחת אותו לטיול - נניח באירופה, ההעברה שלו במעבורת מייקרת מאד את העניין. לכן יש ישראלים בעלי קרוואן שמחזיקים קרוואן באירופה וטסים לשם מדי שנה כדי לטייל בו. אבל הרוב לא מחזיקים קרוואן בארץ. כל עוד אנו "מדינה קטנה ומוקפת אוייבים", וכל עוד אין אפשרות נסיעה חופשית על גלגלים מן הארץ לאירופה, סביר שנושא הקרוואנים בארץ לא יתפתח. אם בעתיד ייפתחו הגבולות (אינשאללה) ותהיה אפשרות נסיעה חופשית, יתחילו אירופאים להגיע הנה בקרוואן והנושא יתחיל לתפוס תאוצה. אבל עוד חזון למועד.

da f

New member
ואם רצונך להבין איך קרוואן אמריקאי מבפנים...

אם רצונך להבין כיצד נראים חלק מן הקרוואנים האמריקאיים האלה שסיפרתי עליהם מבפנים, היכנס לבלוג שלי, ובתחתית העמוד הפותח מתחת לכל השאר תמצא אלבום ובו תמונות של "קרוואנים באמריקה". בבקשה - עיין והתרשם. אגב, למרות שאולי לא תאמין - כל התמונות אותנטיות. צילמתי אותם בעצמי במצלמתי לפני חודשים ספורים בארה"ב...

תודה רבה.

שלום לך da f, תודה על התגובה המושקעת והמפורטת, אני מעריך את זה, וזה גם עוזר לי. אם יהיו לי עוד שאלות, אשאל. בינתיים רק הצצתי בבלוג שלך.... שבת שלום ומבורך, איתי

למעלה